Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2022 | 4915 vizualizari

 

Pe 30 ianuarie rasfatatul meu, Andrei a implinit 10 ani. Cu aceasta ocazie, ca sa ii fac o farsa 😇 am facut si un tort aperitiv sau  cheescake sarat. Cu o zi inainte de petrecere ma tot intreba daca ii facem si tort. Initial i-am spus ca nu stiu sa fac (ceea ce este destul de adevarat 🤭 -  doua torturi stiu si eu sa fac) , la care Andrei imi spune: pai invata 🙈. Apoi cand ”munceam” la tortul sarat, i l-am aratat si desi i-am spus ca este sarat, a crezut ca glumesc. A crezut ca glumesc pana cand a gustat din el... Hihi.  I-a placut foarte mult cum arata, dar gustul deloc. 🤭 Evident, a fost pe placul parintilor - unora dintre ei... O sa pun o poza si cu tortul  ”adevarat”.😇. Totusi, sa va spun si cum l-am facut...

 

INGREDIENTE

  • Blat: 300 g crakers
  • 200 g sticksuri
  • 250 g unt
  • Crema spanac:
  • 450 g piure spanac
  • 250 g branza de vaci
  • 250 g cubulete bacon
  • Sos de soia
  • 2 pliculete gelatina
  • Crema sfecla:
  • 2 sfecle potrivite coapte
  • 200 g crema de brânză
  • 100 g nuci caju prajite si sarate pisate
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 pliculete gelatina
  • Jeleu:
  • 3 avocado
  • 1 mango
  • 2 linguri chia
  • putin praf de ghimbir
  • Pentru decor:
  • valeriana si fructe de physallis
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat:

Blat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt, presam bine 3/4 din compozitie,o uniformizam si dam la rece.  Crema de spanac: Prajim cubuletele de bacon in putin ulei, pana devin crocante. Mixam piureul de spanac cu branza de vaci, adaugam cubuletele de bacon racite, asezonam cu sos de soia si amestecam cu gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Adaugam crema de spanac peste blatul de biscuiti si dam la frigider pana se incheaga. Intre timp pregatim crema de sfecla. Dupa ce se incheaga crema de spanac adaugam restul compozitiei de blat si dam la rece pana se intareste.  Crema de sfecla: Dupa ce am curatat sfecla coapta, o taiem cubulete si o mixam in robot, impreuna cu crema de branza, "praful" de caju si ceapa verde tocata, pana devine o pasta. Potrivim gustul de sare daca mai este cazul. Amestecam pasta cu gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic o turnam peste blat si dam la rece pana se incheaga. Jeleu de avocado: Curatam mango si avocado si le taiem cubulete. Le blendam cu putina apa pana devin crema. Adaugam ghimbirul si chia si daca este cazul un pic de sare. Amestecam cu gelatina, punem jeleul peste compozitia din tava si dam la rece pentru cateva ore. Decoram dupa imaginatie. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

08.02.2022, 16:44

Ce fain! Ăsta e pe gustul nostru! La multi ani Andrei să crești mare și voinic!

Bucataras Diana 1

10.02.2022, 07:13

Mulțumesc tuturor pentru urari si aprecieri!

Anett 1

10.02.2022, 14:01

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Oua in sos de rosii