kukibella

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 14.12.2010

RETETE83
PRIETENI165
Retete

Ciorba ardeleneasca

In Ciorbe la 8 Iul 2013

Se dau legumele prin razatoare. Morcovul se caleşte ın ulei,se pune apa şi se lasa sa dea un clocot. Dupa ce a dat un clocot se adauga ceapa,telina , carnea taiata cubulete sare şi piper dupa gust. Se fierbe la foc mic pana cand carnea este fiarta. Se adauga borş dupa gust se mai...

Aripoare crocante

In Pui la 8 Iul 2013

Aripoarele se fierb aproximativ 15 min. ın apa cu sare Fulgii de porumb se maruntesc ,se amesteca cu fulgii de ardei iute şi cimbru. Ouale se bat cu putina sare şi piper Trecem aripoarele prin faina,ou şi prin amestecul de fulgi de prumb. Se prajesc ın ulei ıncins. Se scot pe...

Zacusca de vara

In Zacusca la 8 Iul 2013

Vinetele,ardeii se coc şi se curata; roşiile se oparesc se curata şi se pun la scurs. Se toaca toate legumele. Intr-un vas se pune uleiul,dupa ce s-a ıncis un pic se adauga ceapa tocata(se prajeşte pana devine luciosa),se adauga ardeiul iute tocat marunt şi ardeiul copt,se lasa pe foc...

Placinta cu branza

In Prajituri la 6 Iul 2013

foile :Se face o coca din faina ,sare şi apa; Se framanta (adaugandu-se faina daca mai trebuie ) pana nu se mai lipeştede maini. Coca se ımparte ın doua şi se fac doua foi(cat mai subtiri) Umplutura: Se amesteca branza cu ouale,coaja rasa de lamaie,zaharul vanilat...

Anghinare umpluta

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2013

Anghinarea se pune la fiert ın apa cu sare şi zeama de la 1/2 lamaie aprox.30 minute. Cartofii, mazarea şi morcovul se fierb şi se lasa la racit; dupa ce s-au racit se taie cubulete mici. Uleiul de masline se amesteca cu sosul de rodii şi sarea adaugandu-se treptat zeama de la cealalta...

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2013

Spanacul se spala şi se toaca; branza şi parmesanul se dau prin razatoare şi se amesteca cu spanacul. Intr-un bol se bate iaurtul cu uleiul de masline(se opreşte putin ulei ptr.uns tava),se adauga ouale pe rand. Intidem prima foaie pe care o ungem cu amestecul din iaurt ,punem din...

Prajitura "Kinder Pinguin"

In Prajituri la 22 Oct 2012

Crema: frişca se mixeaza pana se ıntareşte; se adauga pe rand mierea, laptele, esenta de vanilie şi gelatina (se prepara dupa instructiunile de pe pachet); se mixeaza şi se da la frigider. Blat: galbenuşurile se amesteca cu zaharul şi zaharul vanilat; dupa ce se topeşte zaharul se...

Varza pe pat de mamaliga

In Porc la 22 Oct 2012

se prajeşte un pic malaiul amestecat cu sare ıntr-o lingura de ulei de masline;se adauga ıncet ıncet apa fierbinte amestecand continuu pana obtinem o mamaliga destul de moale. carnatul se taie bucati şi se trage un pic la tigaie;adaugam prazul tocat;se mai lasa pe foc 4-5 min.;punem varza...

Taitei cu varza

In Paste la 11 Oct 2012

Taiteii se fierb dupa instructiunile de pe pachet, se scurg, se clatesc şi se lasa deoparte; Varza se taie fideluta şi se freaca cu sare; Ceapa se taie fideluta; Intr-o tigaie mai mare se ıncalzeşte uleiul de masline ;se pun ceapa,carnatul condimentele şi se lasa pe foc mediu...

Prajitura cu branza dulce şi pere

In Prajituri la 6 Oct 2012

aluat:batem spuma oul cu zaharul pudra şi untul; se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se framanta un aluat care se da la frigider ptr. o ora acoperit cu o folie. umplutura: perele se spala,se curata; jumatate se taie felii,iar cealalta se taie cubulete mici;...

Ciorba de legume cu zdrente

In Ciorbe la 4 Oct 2012

Zarzavaturile se spala, curata şi se taie dupa preferinta;se calesc ın ulei ptr.cateva minute;se adauga sare dupa gust Se adauga apa fierbinte şi se lasa la fiert Roşiile se oparesc se curata de coaja şi se taie marunt Oul se bate bine cu putina sare, se adauga uleiul şi grişul;se...

Tarta cu carne şi dovlecei

In Oaie la 2 Oct 2012

Se amesteca bine ingredientele ptr.aluat fara sa se framante;aluatul format se lasa la rece ptr.30 min. Carnea de miel se pune ıntr-o tigaie non aderenta cu condimentele, o lingura ulei de masline, o picatura de sos de rodii şi vinul; se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea...

Prajitura cu nuci şi lamaie

In Prajituri la 30 Sep 2012

se freaca untul cu zaharul pudra,cu praful de sare şi esenta de migdale;se adauga ouale unul cate unul iar la final faina cernuta amestecata cu praful de copt;se amesteca uşor şi se ımaparte compozitia ın doua; lamaia se curata 2/3 din coaja ;coaja se toaca fin ın jumatate de...

Prajitura cu branza

In Prajituri la 23 Sep 2012

3 oua se bat bine şi dupa, se ıncorporeaza smantana,se adauga zaharul şi uleiul; se bate pana zaharul nu se mai simte deloc; se adauga faina amestecata cu praful de copt;se amesteca compozitia (trebuie sa se obtina un aluat omogen care curge ıncet de pe tel) stafidele se pun ın apa...

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

In Pui la 21 Sep 2012

Amestecam otetul de mere cu sosul de rodii, sare şi piper. Punem ın aceasta compozitie pulpele de pui. Le acoperim şi dam la frigider pentru aproximativ 2 ore. Dupa 2 ore punem pulpele ıntr-o tava ımpreuna cu cartofii taiati (dupa preferinta). Punem usturoiul şi presaram celelalte...

Aperitiv cu branza,dovlecei şi ardei

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2012

ardeii se coc,se curata de coaja şi seminte; dovleceii se dau prin razatoare se pun ıntr-o tigaie non aderenta la foc moderat,adaugandu-se usturoiul ın coaja(ıl zdrobim putin)şi frunzele de busuioc;lasam dovleceii pe foc pana ışi lasa toata apa,scoatem usturoiul din compozitie....

Pizza din omleta

In Pizza la 14 Sep 2012

dovleceii se taie pe lungime şi se coc pe gratar 6-7 min.; roşiile se taie felii subtiri ıntr-o tava ın care am pus hartie de copt punem painea taiata bucati,stropita cu ulei de masline şi frunzulitele de rozmarim;tava o dam la cuptorul preıncalzit la 200 de grade ptr aprox. 8-9 min....

Dovlecei picanti ın otet

In Muraturi la 11 Sep 2012

Dovleceii se spala, li se taie cotoarele, se taie ın doua pe lung, apoi se feliaza; morcovii şi ardeii curatati se taie rondele. Se aseaza legumele ın borcan alternandu-le. Separat se pune la fiert otetul, apa, sarea, piperul, zaharul, foile de dafin. Dupa ce clocoteşte se toarna ın...

Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)

In Oaie la 11 Sep 2012

Carnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se acopere carnea; dupa ce a dat ın clocot se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana se fragezeşte...

Salata de vara

In Salate la 6 Iul 2012

Pieptul de pui se taie bucati de marime mijlocie, se pune ıntr-o tigaie non-aderenta. Se acopera cu capac. Dupa ce carnea şi-a lasat apa se adauaga otetul şi laptele. Se lasa la foc iute fara capac pana se evaporeaza lichidele. Se adauga uleiul de masline şi condimentele şi se mai lasa pe...

Mancarica de legume cu carne

In Oaie la 23 Mai 2012

cepele arpagic şi usturoiul se calesc un pic ın ulei dupa care se adauga carnea. se acopera cu capac şi se lasa la foc mic.(aprox.10 min.) morcovul şi cartoful se taie cubulete şi se adauga peste carne. ardeii taiati bucati mari,dovlecelul taiat cubulete ımpreuna cu mazarea se pun...

Placinta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2012

Se prepara un sos din lapte ,1 ou,şi ulei(eu am pus ulei dupa ochi). Se unge o tava cu ulei de masline ;se aşeaza prima foaie,se unge cu sos şi se pune branza amestecata cu patrunjel. Repetam operatia pana la ultima foaie; In sosul ramas mai adaugam un ou. Cu acest sos ungem ultima...

Portocalele Alinei

In Prajituri la 19 Mar 2012

portocalele se taie pe jumatate şi se scobesc; se pune laptele pe foc şi se adauga pe rand faina,amidonul,zaharul şi vanilia amestecandu-se continuu la foc mic sa nu se faca cocoloaşe; dupa ce s-a ınchegat se lasa 1-2 ore la racit şi se adauga miezul portocalelor. se amesteca şi...

Supa de loboda

In Supe la 15 Mar 2012

Ceapa se prajeşte ın uleiul de masline;se adauga faina ,cartoful taiat cubuletei;supa de carne sau concentratul. Se amesteca adaugand smantana; Se mai lasa prox.1  pe foc şi dupa se pune apa rece.;se  lasa pe foc pana clocoteşte şi se adauga apa calda. Se lasa la foc mic...

Supa de linte

In Supe la 14 Mar 2012

Ceapa data prin razatoare se caleşte ın ulei. Se adauga faina, dupa 1-2 minute se adauga lintea, morcovul taiat cubulete şi concentratul de vita. Se adauga apa şi se fierbe  la foc mic pana se ınmoaie lintea. Dupa ce s-a fiert lintea punem ın blender şi mixam. Intr-o tigaie...

Placinta cu spanac şi carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2012

Spanacul se spala, se toaca şi se opareşte; se lasa la scurs; Ceapa se caleşte, se adauga carnea tocata; dupa aprox.10 min. se adauga spanacul şi se contiuna prajirea ptr.ınca aprox.15 min. Foile se aşeaza una peste alta şi se taie ın patru. Mixam ouale,apa,laptele şi uleiul....

Sandwich cu fructe

In Prajituri la 14 Mar 2012

Se mixeaza apa, uleiul, laptele şi ouale. Se adauga zaharul, drojdia faramitata şi aprox.18 ling. de faina. Se ımparte aluatul ın 8-10 buc.(depinde de ce marime doriti) se ajeaza ıntr-o tava tapetata cu hartie de copt şi se lasa la dospit ptr.aprox. 30 minute, dupa se baga tava la cuptor...

Cuibuşor de pui

In Vita la 12 Mar 2012

se amesteca carnea tocata cu restul ingredientelor. se formeaza chiftelute mici care se prajesc ın ulei ıncins pana se rumenesc. orezul se caleşte ın uleiul de masline ptr.2-3 min.;se adauga supa de pui,sarea şi concentratul de vita. dupa primul clocot se pune capacul şi se da la...

Chec cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2012

ouale se bat spuma adaugandu-se treptat iaurtul şi uleiul. se adauga branza şi caşcavalul ,dovlecei dati prin razatoare şi storşi; se amesteca compozitia;peste se adauga ın ploaie faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarşit cimbrul uscat. ıntr-o tava tapetata cu hartie de...

Rulada cu ciocolata şi banane

In Prajituri la 10 Mar 2012

galbenuşurile se bat ımpreuna cu zaharul. se adauga faina amestecata cu praful de copt,esenta de vanilie şi albuşurile batute spuma. ın tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt se pune compozitia; se da la cuptor ptr.6-8 min.la 170 grade pana se rumeneşte pe  deasupra....

Afisate 31 - 60 din 83 retete    

Postari recente

publicat la 18.01.2016

sardine cu legume(buğulama)

publicat la 25.08.2014

AM REUŞİT....

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]