Tarta cu carne şi dovlecei

de kukibella in Oaie, 2 Oct 2012 | 7718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr.aluat:
  • 100 gr.unt;
  • 2 galbenuşuri;
  • 75 ml.lapte;
  • 240 gr.faina
  • ptr.umplutura:
  • 1/2 kg.carne de miel;
  • 4 dovlecei;
  • 2 cepe;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 3 oua;
  • 2 cartofi;
  • 2 roşii;
  • 250 gr.branza(tip philadephia)
  • sare;
  • piper mixt proaspat macinat;
  • cimbru;
  • rozmarin;
  • ulei de masline;
  • sare;
  • o picatura sos de rodii;
  • 50 ml.vin roşu sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne şi dovlecei:

Se amesteca bine ingredientele ptr.aluat fara sa se framante;aluatul format se lasa la rece ptr.30 min.

Carnea de miel se pune ıntr-o tigaie non aderenta cu condimentele, o lingura ulei de masline, o picatura de sos de rodii şi vinul; se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea

Dovleceii se taie şi se pun cu sare la scurs. Cartofii se fierb ın coaja şi se taie felii. Ceapa se taie peştişori iar usturoiul se da prin razatoare

Punem ceapa şi usturoiul la calit,dupa 2-3 min. se adauga dovleceii şi se mai lasa 5 min.cu capacul acoperit. Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se taie felii

Ungem o tava cu unt; ıntidem o foaie mai mare decat tava. Foaia se ıntınde ın tava şi pe peretii laterali. Se pune carnea ın tava, cartofii şi dovleceii (ın straturi). Facem o compozitie din oua, branza, sare şi piper şi turnam ın tava

La sfarşit se pun roşiile şi se da la cuptorul preıncalzit la 180 de grade pentru aproimativ 55 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne şi dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne