kukibella

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 14.12.2010

RETETE83
PRIETENI165
Retete

Prajitura cu vişine

In Prajituri la 6 Mar 2012

Blatul: Ouale ıntregi ımpreuna cu zaharul şi sarea se mixeaza pana se albesc; se adauga uleiul, laptele, faina amestecata cu vanilia, praful de copt , cacaoa şi esentele. Se lasa sa sa odihneasca compozitia ptr.aprox.15 min. Sosul de cacaoa: Intr-un vas amestecam faina, zaharul,...

Ficatei cu usturoi

In Ficat la 5 Mar 2012

se prajesc ficateii cu usturoi ptr.aprox.15-20 de min.avand grija sa nu-i sfaramam. se adauga sarea,piperul,roşiile date prin razatoare şi verdeata. se mai lasa pe foc aprox.10 min.

Tarta cu hamsii

In Peste la 4 Mar 2012

hamsiile se curata,.se spala cu apa rece şi se scurg. orezul se spala şi se pune ın apa fierbinte ptr.aprox.20 min. coacazele se curata de cozi şi se pun ın apa fierbinte ptr.aprox.25 min. semintele de pin se prajesc ın  o lingurita de ulei de masline ptr.aprox.30 de sec. pana...

Mazare cu aripi de pui

In Pui la 1 Mar 2012

carnea se condimenteaza şi se lasa ptr.aprox.10 min.la rece morcovul şi telina se dau prin razatoare ceapa,prazul,usturoiul se toaca marunt cartofii se taie cubulete mai mari. se prajeşte carnea ın ulei de masline.se adauga ceapa,usturoiul,prazul şi restul de condimente se...

Sarmalute ın frunza de loboda

In Vita la 28 Feb 2012

frunzele de loboda se operesc ın apa fierbinte ptr.aprox.1 min.se pun ın apa rece şi dupa ,se scurg. orezul se pune ın apa fierbinte ptr.aprox.15 min. ceapa,prazul,usturoiul şi patrunjelul se toaca marunt. se amesteca orezul scurs cu zarzavatul şi carnea . se adauga...

Friptura de miel cu prune uscate

In Oaie la 26 Feb 2012

carnea se curata de pielite. se spala şi se usuca. se presara cu condimente şi dupa se tavaleşte prin faina. se presara din nou cu condimete şi se prajeşte ın ulei de masline ptr.5-6 min. prunele se pun ın apa fierbinte şi se lasa ptr.aprox.30 min. arpagicul se...

Coşulete cu piure şi caşcaval ın sos picant

In Oaie la 22 Feb 2012

se amesteca ingredientele ptr.coşulete.se lasa sa se odihneasca compozitia aprox.30 min. se unge o tava cu ulei de masline. se formeaza coşuletele cu mana umeda  se ung cu albuşul de ou ramas şi ulei de masline. se ajeaza ın tava şi se dau la cuptorul pre-ıncalzit la 175 de...

Clatite cu carne tocata şi caşcaval

In Vita la 20 Feb 2012

clatite :se bate oul se adauga laptele,faina,apa minerala,condimentele şi o picatura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele . Ceapa cu usturoiul se calesc pana devin transparente. Se adauga carnea tocata, condimentele.se lasa la foc mic aprox.15.min. Dupa...

Platica prajita ın ulei de masline

In Peste la 18 Feb 2012

se curata peştele, se cresteaza, se usuca cu un şervet de bucatarie se da prin malai şi se prajeşte ın ulei de masline .

Mancarica de mazare

In Vita la 12 Feb 2012

carnea se caleşte cu contimentele şi usturoiul. se adauga apa şi se lasa sa fiarba la foc mic ptr.aprox. 40 de min. se pune arpagicul şi mazarea şi se mai lasa pe foc aprox.15 min.;dupa care se adauga roşiile tocate şi bulionul de ardei. se mai fierbe ınca 20 de min. se...

Chiftele cu cartofi ın sos picant

In Oaie la 12 Feb 2012

se amesteca carnea cu verdeturile,cartoful,ceapa,usturoiul,condimentele şi oul. se formeaza chiftele care se prajesc pe grill sau o tava de teflon(fara ulei) cartofii se soteaza ıntr-o cratita,se adauga morcovul ras şi apa se lasa pe foc aprox.20 min, dupa care se adauga roşiile şi...

Mancarica de carne

In Vita la 12 Feb 2012

carnea se taie bucati mici. se prajeşte ın ulei,dupa se adauga ceapa,ardeii,usturoiul şi condimentele. se lasa la foc mic aprox.35 min.; se adauga roşiile taiate marunt şi se mai lasa pe foc aprox.20 min. la sfarşit se adauga mararul tocat .

Miel cu masline şi garnitura de mazare

In Oaie la 9 Feb 2012

Carnea se condimenteaza, se stropeşte cu vin, se adauga putin ulei de masline şi se lasa aprox. 20 min.la rece. Dupa 20 de min. se aseaza ıntr-un vas. Se adauga roşiile, usturoiul taiat, maslinele, pasta de ardei şi frunzele de dafin. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor...

Ceva cu legume :)

In Mancaruri de post la 7 Feb 2012

am fiert zarzavaturele  şi le-am lasat la racit. drojdia cu un pic de lapte cald ,1/2 de sare,1 lingura de faina le-am amestecat şi le-am lasat la dospit. zarzavaturile se farama se adauga compozitia de drojdie,untul,oul,sare ,piper,faina se framanta aluatul daca mai este nevoie...

Prajitura cu portocale

In Prajituri la 5 Feb 2012

portocalele se curata se taie felii şi se pun la foc ımpreuna cu zeama de lamaie,200 zahar şi coaja rasa de lamaie. se fierb aproximativ 45 min. ıntr-un bol se mixeaza ouale ıntregi cu zaharul se aduga laptele,esentele,untul topit şi faina ın ploaie amestecata cu praful de copt....

salata verde

In Salate la 4 Feb 2012

Broccoli ,conopida se spala si fierb separat ın apa clocotita cu sare aprox.6-7 min. Salata , prazul ,mararul  se toaca şi se amesteca ıntr-un bol. Se adauga conopida şi broccoli ,se potriveste de sare,otet,ulei.

Chiftele cu sos

In Vita la 2 Feb 2012

Cartofii se fierb ın apa cu sare aprox.15 min.; se curata şi dupa ce s-au racit se dau prin razatoare. Usturoiul se piseaza marunt. Verdeata se toaca. Ceapa se da prin razatoare şi se scurge. Intr-un bol punem carnea tocata ımpreuna cu cartofii, ceapa scursa, condimentele, verdeata,...

Pui cu smantana

In Pui la 1 Feb 2012

pulpele ımpreuna cu condimentele şi usturoiul se prajesc uşor se adauga ciupercile taiate(cum vreti :)..)şi se lasa la foc moderat aprox.25 min. se amesteca faina cu laptele şi smantana,se pune sare şi piper dupa gust şi se adauga peste ın cratita :)) se mai lasa sa fiarba la foc...

Salata cu pui

In Salate la 1 Feb 2012

Un ou se fierbe, se raceşte, apoi se taie pe jumatate. Intr-un castron se amesteca galbenuşul de la oul crud cu cel fiert, se adauga mustarul, sarea şi piperul dupa gust; se toarna uleiul treptat şi se mixeaza pana cand rezulta o crema consistenta; se adauga suc de lamaie ca sa fie un pic...

Mancarica de dovlecei

In Mancaruri de post la 31 Ian 2012

Ceapa şi usturoiul se calesc ın ulei de masline. Se adauga ardeiul, iar dupa aprox.5-6 minute se adauga dovleceii taiati cubulete. Lasam sa fiarba cam 15 minute, iar apoi punem roşiile. Mai lasam sa fiarba ınca 15-20 minute la foc mic.  

Vinete umplute

In Oaie la 31 Ian 2012

Se coc vinetele ın cuptor pana se ınmoaie (aprox.20 min.depinde de cuptor) Se caleşte ceapa, usturoiul, ardeii (taiate marunt), se adauga condimentele, carnea tocata, iar spre sfarşitul coacerii se adauga roşiile. Mai lasam compozitia pe foc aprox.10-15 min.pana se leaga sosul. In tava...

Sarmale ın foi de vita

In Mancaruri de post la 31 Ian 2012

Se caleşte ceapa taiata marunt ın jumatate din cantitatea de ulei. Se adauga treptat condimentele,orezul,coacazele şi patrunjelul taiat marunt. Se fac sarmalele cat mai mici şi mai subtiri,se aseaza ıntr-o oala,adaugand restul de ulei,lamaia taiata felii şi apa cat sa le cuprinda....

Pulpa de miel cu ciuperci

In Oaie la 29 Ian 2012

carnea se condimenteaza şi se ımpaneaza cu usturoi. se ajeaza ıntr-o cratita cu o ling.ulei de masline. se adauga ciupercile şi roşiile tocate. se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor (190 grade; 140 min.aprox.) spre sfarşitul coacerii se ınlatura folia de aluminiu...

Afisate 61 - 83 din 83 retete    

Postari recente

publicat la 18.01.2016

sardine cu legume(buğulama)

publicat la 25.08.2014

AM REUŞİT....

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]