Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)

de kukibella in Oaie, 11 Sep 2012 | 10840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de miel;
  • 2 ling.unt;
  • 1 ceapa;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 1/2 ling.bulion de ardei;
  • 1/2 ling.bulion de roşii;
  • sare;
  • piper
  • ptr.piure:
  • 5 vinete;
  • 2 ling.faina;
  • 3 ling.unt;
  • 2 pahare lapte(aprox.300 ml.);
  • 150 gr.caşcaval ras;
  • sare;
  • piper;
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hünkarbeğendi (Placerea sultanului):

Carnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se acopere carnea; dupa ce a dat ın clocot se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea; spre sfarşit se adauga bulionul, sarea şi piperul.

Vinetele se coc,se curata şi se toaca marunt; ıntr-o tigaie punem untul iar dupa faina.

Cand faina a ınceput sa ia o culoare aurie se adauga vinetele. Se lasa pe foc amestecand continuu 5-6 minute dupa care se adauga laptele. Se mai lasa pe foc (amestecand continuu) pana se face evapora laptele (trebuie sa fie ca un piure nu foarte moale); se adauga caşcavalul ras, se mai lasa pe foc cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Miel in stil turcesc