publicat la 24.01.2022
publicat la 24.01.2022
publicat la 21.01.2022
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Sandvis din placintele cu afine si inghetata de vanilie
Aluatul dezghetat in frigider se intinde usor cu un sucitor pe un blat de lemn usor infainat. Cu un inel de metal taiem un numar par de discuri. Amestecam afinele cu zaharul. Asezam afinele la mijocul a jumatate din discuri. Punem restul de discuri peste afine. Cu ajutorul unei furculite...
Budinca de dovlecei
Spalam dovleceii si ii decojim. Ii taiem rondele subtiri, presaram putina sare peste ei si ii punem intr-o sita la scurs pentru 15 minute. Intre timp punem untul intr-o craticioara si cand este topit adaugam faina toata. Amestecam energic, apoi punem laptele amestecand continuu pentru a nu face...
Desert inghetata de mango si cocos
Intr-o cratita cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul si amestecam pana se albeste si isi mareste volumul. Adaugam laptele de cocos, omogenizam si punem craticioara la foc mic. Amestecam pana se leaga cremaa, fara a fierbe. Dam jos si racim compozitia. Amestecam cu...
Desert cu avocado pe bat
Taiem avocado in jumatati si scoatem samburii. Cu o lingura scoatem miezul. Adaugam zeama de lamaie si il mixam. Adaugam zaharul pudra, laptele de cocos si lichiorul si mixam bine compozitia. Turnam amestecul in forme individuale de inghetata si dam la congelator pentru cateva ore sau pana...
Sorbet de visine
Fierbem 3-4 minute un sirop din apa si zahar. Dam jos si lasam sa se raceasca. Punem visinele fara samburi si mixam bine compozitia. Batem albusul spuma tare si turnam compozitia omogenizand. Turnam amestecul intr-un vas cu capac si il dam la congelator. Amestecam ocazional cu o...
Supa rece cu iaurt
Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici. Ii fierbem in apa cu putina sare pana sunt moi. Scurgem apa si ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o tocam fin. Descojim castravetii pastrand coaje pe alocuri si ii taiem cubulete. Intr-un castron punem iaurtul,...
Risoni cu legume si parmezan
Taiem capetele vinetelor, le decojim pastrand pe alocuri coaja si le taiem cuburi. Presaram putina sare si le scurgem intr-o sita 15 minute. Decojim dovleceii si ii taiem cuburi. Taiem rosiile cubulete nu foarte mici. Curatam usturoiul si il taiem feliute. Taiem ceapa julienne. In...
Somn la cuptor cu sos de galbiori
Spalam bine pestele, il scurgem si il presaram cu sare si piper, inclusiv in interior. Crestam pestele din loc in loc. Maruntim usturoiul si il asezam in crestaturile facute si in interior. Punem pestele intr-o tava.Turnam vinul, zeama de lamaie si uleiul. Acoperim cu folie de aluminiu si dam...
Desert aromat de vara
Pregatim inghetata de vanilie. Punem galbenusurile cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Amestecam bine pana isi dubleaza volumul,apoi adaugam amidonul si turnam cate putin lapte caldut, Punem vasul oe foc si amestecam pana se ingroase. Dam jos, punem esenta de vanilie si lasam sa...
Crap la cuptor pe pat de cartofi
Spalam pestele, il scurgem si il presaram cu sare. Il lasam deoparte 10 minute. Curatam cartofii si ii taiem rondele. Intr-o tava punem 1 lingura de ulei si asezam rondelele de cartofi pe care presaram sare, piper si cimbru. Asezam deasupra bucatile de crap. Tocam rosiile cubulete. Intindem...
Lichior de cirese negre
Spalam ciresele, le scurgem si le scoatem samburii. Punem ciresele intr-un borcan impreuna cu cuisoarele si batonul de scortisoara si turnam alcoolul. Punem capacul si pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi timp de 2 saptamani. Din apa si zahar fierbem 2-3 minute un sirop. Il...
Lichior de menta
Spalam menta, o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un borcan cu capac. Turnam deasupra alcoolul si inchidem bine borcanul. Pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi si avand grija ca alcoolul sa depaseasca menta. Tinem menta la macerat 2 saptamani. Din zahar si apa...
Nectar de caise
Spalam caisele, le scurgem si scoatem samburii. Pasam caisele. Punem la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie 10 minute, apoi adaugam caisele pasate. Fierbem 10-15 minute. Punem nectarul fierbinte in sticle sterilizate si le pastram la rece o perioada relativ scurta. Daca dorim...
Dulceata de caise cu portocala
Spalam caisele bine si le scurgem intr-o sita. Rupem caisele in jumatati si scoatem samburii. Punem caisele intr-o craticioara, adaugam zaharul, zeama de lamaie, zeama de portocala si coaja rasa de portocala. Lasam caisele pentru cateva ore sa lase zeama, apoi le punem la fiert la foc mic....
Desert bezele cu cacao si nuci
Punem samburii de nuca intr-o tava pe hartie de copt si ii uscam la temperatura mica, apoi ii taiem cu cutitul in bucatele mai mici. Mixam albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si zaharul nu se mai simte. Adaugam cacaua, omogenizam...
Fasole verde cu ciuperci si rosii
Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem, taiem putin din partea cartea care a stat in pamant si le feliem. Punem o oala cu putina apa la foc, in care vom adauga putina sare in momentul in care incepe sa clocoteasca si vom fierbe fasolea verde pana se se inmoaie usor. In uleiul...
Salata cu quinoa, dovlecel de gratar, avocado si ton
Spalam quinoa bine si o punem intr-o craticioara impreuna cu o ceasca de apa. Acoperim craticioara si punem la fiett la foc mic pana absoarbe toata apa, apoi o lasam la racit. Dovleceii ii spalam, ii taiem rondele subtiri si ii presaram cu putina sare. Ii lasam sa se scurga 15 minute, apoi ii...
Supa de spanac cu cartofi
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari. In uleiul incins punem mai intai morcovul cu un praf de sare, apoi ceapa. Lasam legumele sa se inmoaie usor si stingem cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de...
Omleta cu ciuperci, dovlecei si telemea de capra
Curatam dovlecelul de coaja si il radem pe razatoarea mare. Presaram putina sare si il lasam 15 minute, apoi il scurgem bine. Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem bine si le taiem felii subtiri. In uleiul incins punem ciupercile si le lasam pana incep sa se rumeneasca...
Gem de cirese aromat
Spalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat. Lasam cratita la frigider pentru cateva ore. Amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul. Punem...
Ciorba de rosii cu orez
Curatam legumele, in afara de rosii, le spalam si le tocam cubulete marunte. In uleiul incins punem pe rand legumele, mai intai morcovul, apoi ceapa, telina si ardeiul gras. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor. Acoperim cu apa si fierbem 10 minute, dupa care adaugam...
Ciorba de perisoare cu iaurt
Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt, morcovul si telina cubulete mici, ardeiul gas cubulete mici, cartoful cuburi mai mari. Intr-o oala punem la fiert in apa cat sa le acopere legumele, mai putin cartoful. Amestecam intr-un castron carnea tocata cu orezul spalat, sare, piper si oul...
Compot de cirese galbene cu lamaie si menta
Spalam bine ciresele si le rupem coditele, apoi le scurgem intr-o sita. Spalam borcanele si le sterilizam, impreuna cu capacele. Scoatem borcanele si le lasam sa se raceasca. Umplem 3/4 borcanele cu cirese. Turnam apa in borcane, pastrand loc liber de un deget. Varsam apa de pe cirese intr-o...
Desert placinta cu branza dulce si visine
Spalam visinele, le scurgem si le scoatem samburii. Punem visinele intr-un castron, presaram cele 2 linguri zahar si le lasam 15 minute, dupa care le scurgem intr-o sita. Amestecam branza dulce cu zaharul, ouale si praful de budinca, dupa care incorporam visinele scurse. Intr-o...
Salata de naut cu ficat de pui
Intr-un castron punem nautul scurs, patrunjelul verde tocat fin, ficatul prajit rece, taiat in bucati mai mici, rosiile taiate in jumatate. Adaugam sare, piper negru macinat, uleiul de masline si zeama de lamaie dupa gust. Amestecam usor si tinem salata la rece 15 minute inainte de...
Compot de visine
Alegem pentru compot visine sanatoase si bine coapte. Spalam visinele si le scurgem. Mai intai pregatim borcanele in care vom pune compotul. Borcanele, cu capacele detasate, le asezam pe tava in cuptor si pornim cuptorul la 150 grade. Le lasam acolo vreo 20-30 de minute, apoi le scoatem si...
Ficat de pui prajit la tigaie, reteta rapida cu un rezultat suculent si delicios
Cum se prepara Ficat de pui prajit la tigaie, reteta rapida cu un rezultat suculent si delicios: Curatam bine ficatul de pielite, il spalam bine si il scurgem. Il punem intr-un castron si turnam laptele. Acoperim castronul si il lasam la frigider 30 de minute. Intr-o tigaie punem untul...
Visine deshidratate
Spalam visinele, le scurgem bine, le rupem coditele si le scoatem samburii. Le asezam intr-o craticioara si presaram putin zahar peste ele. Le lasam la rece peste noapte, apoi le scurgem bine, presandu-le usor. Aceste visine putem sa le folosim pentru deshidratare. Asezam visinele scurse...
Desert bezele
Mixam albusurile cu un praf de sare spuma tare, apoi adaugam cate o lingura de zahar, mixand intruna pana se adauga tot zaharul si bezeaua devine ferma. Adaugam zeama de lamaie, omogenizam, apoi, cu ajutorul unui pos punem gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incalzim...
Sirop de visine
Spalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele. Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita. Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata. A doua zi amestecam bine visinele si le scurgem, presandu-le usor. Cantarim...