O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional puteti adauga putin colorant verde pentru o culoare mai intensa, insa eu o prefer asa, naturala.
Retete de vara
Spalam menta, o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un borcan cu capac. Turnam deasupra alcoolul si inchidem bine borcanul. Pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi si avand grija ca alcoolul sa depaseasca menta. Tinem menta la macerat 2 saptamani.
Din zahar si apa fierbem 2-3 minute un sirop pe care il lasam sa se raceasca si il amestecam cu menta cu alcool. Strecuram lichidul in sticle pe care le inchidem bine si le pastram la rece.
Servim lichiorul rece de la frigider ca atare sau in diferite cocteiluri. Optional putem adauga putin colorant pentru o culoare mai intensa. Putem folosi mai multa menta pentru un gust mai intens. In functie de gustul personal, modificati cantitatea de alcool.