Dulceata de caise cu portocala

de katty in Dulceata / Gem, 15 Iul 2020 | 2644 vizualizari

 

O dulceata delicioasa, foarte aromata, preferata noastra.
Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zeama si coaja rasa de la o portocala bio
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise cu portocala:

Spalam caisele bine si le scurgem intr-o sita. Rupem caisele in jumatati si scoatem samburii.

Punem caisele intr-o craticioara, adaugam zaharul, zeama de lamaie, zeama de portocala si coaja rasa de portocala. Lasam caisele pentru cateva ore sa lase zeama, apoi le punem la fiert la foc mic. Spumam de cate ori este nevoie.

Fierbem pana dulceata este gata (facem proba picurand stropi de zeama de pe o lingura inmuiata in dulceata, pe o farfurie. Inclinam farfuria, iar stropul trebuie sa ramana in bob de roua, fara sa curga). Turnam dulceata fierbinte in borcane sterilizate in prealabil, punem capacele si le lasam acoperite pana se racesc. Etichetam borcanele si le pastram la loc racoros.

TIPS-URI

1

alegeti caise aromate, bine coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de mure