Nectar de caise

de katty in Sirop / Compot, 15 Iul 2020 | 7851 vizualizari

 

Retete de vara
Si daca tot am gasit in piata caise romanesti, foarte bine coapte si aromate am facut o portie de nectar pentru perioada de vara.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise bine coapte
  • 1,2l apa
  • 500 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de caise:

Spalam caisele, le scurgem si  scoatem samburii. Pasam caisele.

Punem la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie 10 minute, apoi adaugam caisele pasate. Fierbem 10-15 minute.

Punem nectarul fierbinte in sticle sterilizate si le pastram la rece o perioada relativ scurta.

Daca dorim sa le pastram peste iarna, sterilizam sticlele cu nectar la bain-marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de caise" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de visine