Budinca de dovlecei

de katty in Mancaruri de legume, 2 Aug 2020 | 2213 vizualizari

 

Retete de vara
Un preparat usor pe care l-am mancat cu placere atat cald, dar mai ales rece.
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei tineri
  • 200 gr piept de pui
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
  • marar verde
  • 70 gr parmezan ras
  • 1 lingura unt+pesmet pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

Spalam dovleceii si ii decojim. Ii taiem rondele subtiri, presaram putina sare peste ei si ii punem intr-o sita la scurs pentru 15 minute. Intre timp punem untul intr-o craticioara si cand este topit adaugam faina toata. Amestecam energic, apoi punem laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.Fierbem 7-8 minute si dam jos. Lasam sa se racoreasca si adaugam sare, piper , smantana si mararul. Pieptul de pui il taiem cubulete. Intr-o oala cu putina apa care fierbe adaugam sarea si pieptul de pui. Fierbem cateva minute pana  carnea se albeste. Scoatem carnea si o lasam sa se racoreasca.   Tapetam o forma cu unt si pesmet. Asezam un rand de dovlecei usor suprapusi, presaram pieptul de pui si jumatate din sos. Asezam restul de dovlecei si turnam sosul ramas. Dam forma la cuptor la foc mediu. Cu 10 minute inainte de a fi gata presaram parmezanul ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

03.08.2020, 14:55

Buna budinca!

Rocsi 1

03.08.2020, 19:56

Arata foarte bine, este gustoasa, dar si satioasa!

abstract01 1

03.08.2020, 23:17

delicios

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastalopitta