publicat la 24.01.2022
publicat la 24.01.2022
publicat la 21.01.2022
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Desert pepene galben umplut cu fructe
Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele. Cu o lingura scoatem miezul , iar jumatate il taiem cubulete. Piersicile le descojim si le taiem cubulete, banane o taiem felii subtiri, iar la visine scoatem samburii. Asezam toate fructele intr-un castron, iar deasupra...
Salata calda de fasole alba si ciuperci
Punem ciupercile in uleiul incins si amestecam ocazional in ele pana ciupercile se inmoaie si zeama a scazut. Adaugam si ceapa si mai lasam cateva minute. Adaugam sare, piper negru macinat si rozmarin. Stingem focul si adaugam fasolea scursa. Amestecam usor. Presaram frunze de busuioc si...
Cartofi la tigaie cu ciuperci
Curatam cartofii si ii spalam bine. Ii punem intr-o oala, ii acoperim cu apa, adaugam putina sare si ii fierbem 10 minute.Ii scurgem si ii taiem in bucati potrivite. Intr-o tigaie incintam uleiul si adaugam bucatile de cartofi. Le rumenim usor pe toate partile. Curatam ciupercile, le taiem in...
Macrou la gratar cu salata de fasole rosie
Curatam pestele, ii spalam bine, il scurgem, il crestam oblic de 2-3 ori pe ambele parti si il presaram cu sare si piper.Il lasam la rece 1/2 de ora dupa care il frigem pe gratarul incins . Pentru garnitura scurgem conserva de fasole si o amestecam cu spanacul spalat si sters bine,ceapa rosie...
Sandvis cu pasta de bob, mozzarella si castraveti
Punem la fiert bobul congelat in putina apa cu sare 4-5 minute. Scurgem zeama, adaugam sare, piper roz macinat,untul si frecam cu o furculita pana obtinem o pasta semifina(putem scoate si cojile daca dorim o pasta mai fina). Taiem mozzarella felii. Curatam castravetii, ii taiem...
Desert prajitura neagra cu caise
Separam ouale intregi. Mixam untul cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi adaugam cele 2 galbenusuri si romul. Batem albusurile (toate) spuma tare impreuna cu praful de sare. Amestecam faina cu cacao si praful de copt. Amestecam crema de unt cu amestecul de faina, apoi punem jumatate din...
Desert chec cu nuci, caise si visine
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugam uleiul, nuca macinata, omogenizam, apoi faina amestecata cu praful de copt cernuta in ploaie. Amstecam usor, apoi turnam compozitia intr-o...
Cartofi la cuptor cu piept de pui si mozzarella
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem bine. Taiem pieptul de pui cubulete, pe care le presaram cu sare, piper si rozmarin. Taiem baconul cubulete mici. In uleiul de masline incins punem pieptul de pui si...
Spata de porc coapta la multicooker
Taiem spata in bucati potrivite. Curatam morcovul si il taiem rondele cat mai subtiri. Asezam carnea intr-un vas, punem morcovii, vinul, cimbru si foile de dafin si le lasam asa macar o ora. Punem carnea impreuna cu vinul si condimentele in vasul de la Multicooker, il setam la modul...
Desert prajitura din albusuri cu coacaze
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie, vanilia si faina amestecata cu praful de copt cernita in ploaie. Amestecam usor cu o spatula. Pnnem intr-un alt vas 1/3 din...
Salata de vinete cu legume coapte
Punem vinetele pe o plita si le coacem bine pe toate partile. Le dam jos, le descojim si le scurgem de zeama intr-o sita si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au scurs bine si s-au racit le maruntim bine. Intre timp curatam dovleceii de coaje si ii taiem felii. Curatam ardeiul kapia si...
Pulpe de pui cu masline si lamaie
Presaram pulpele spalate, curatate si scurse cu sare, piper si oregano uscat. Le lasam 15 minute la rece, apoi le punem la Multicooker impreuna cu lingura de ulei pe modul Fry. Le lasam pana se rumenesc pe ambele parti, apoi adaugam sosul de rosii, lamaia, maslinele si zaharul. Adaugam putin...
Orez cu fasole rosie
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele foarte subtiri. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem mai intai morcovul si amestecam usor pana incepe sa se inmoaie usor, apoi ardeiul gras. Intre timp fierbem intr-un vas separat orezul in 300 ml apa, pana se absoarbe toata apa....
Aperitiv rulouri de vinete cu crema de branza si rosii
Spalam vinetele, le taiem cotorul si le feliem pe lungime. Presaram putina sare peste ele si le lasam la scurs 15 minute. Le ungem cu o lingura de ulei de masline si le punem pe gratar, pe rand, pe ambele fete, pana se inmoaie usor. Scoatem feliile de vinete pe o farfurie. Amestecam crema de...
Desert budinca din fulgi de mei cu caise
Infierbantam intr-un vas laptele de cocos impreuna cu lingura de zahar. Stingem focul, punem fulgii de mei si acoperim cu un capac pana fulgii absorb tot laptele. Intr-o tigaie, punem zaharul la caramelizat. Cand zaharul a capatat o culoare aramie, frumoasa, adaugam caisele taiate felii. Agitam...
Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone
Se pun galbenusurile cu zaharul si sarea, intr-un vas pe bain-marie si se amesteca bine. Se adauga laptele caldut si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da jos, se adauga vanilia si se lasa la racit. In crema de oua racita, se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare....
Desert inghetata cu mure si iaurt
Trecem rapid murele puse intr-o sita, printr-un jet de apa, apoi le punem pe foc, impreuna cu apa si zaharul. Le lasam sa dea cateva clocote, in timp ce amestecam continuu si incercand sa sfaramam cat mai multe. Fierbem cam 5-7 minute, pana murele se sfarama bine si zaharul s-a topit, apoi...
Couscous cu naut si rosii
Intr-o craticioara, incalzim apa cu putina sare si piper. Stingem focul, punem couscous-ul si acoperim cu un capac pana se absoarbe toata apa. Cu o furculita, dezlipim boabele de couscous si le amestecam cu nautul, patrunjel verde tocat si 1 lingura de ulei de masline. Asezam amestecul pe...
Desert inghetata de cocos si curacao
Punem laptele la foc cu zaharul si amestecam pana zaharul se topeste si laptele se infierbanta. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Lasam sa se raceasca. Batem bine frisca si o amestecam cu nuca de cocos. Turnam inghetata intr-un vas, pastrand 1/4 din ea. Punem siropul de curacao si...
Desert inghetata cu ananas, banane si iaurt
Frecam galbenusurile cu un praf de sare zi zaharul, pana isi maresc volumul si se topeste zaharul. Adaugam 150 ml zeama de la compotul de ananas si omogenizam. Punem compozitia intr-o oala cu fund dublu, la foc mic si amestecam pana compozitia se ingroasa. Dam jos vasul, il punem...
Piept de pui la gratar cu salata de naut si avocado
Condimentam pieptul de pui cu sare, piper, rozmarin si boia iute si il lasam putin la rece, apoi il punem pe gratarul incins, pe ambele fete. Taiem avocado in doua, scoatem samburele si feliem miezul in felii subtiri pe care le amestecam cu nautul, sare, piper, zeama de lamaie si uleiul de...
Sandvis cu pasta de naut si sunca Serrano
Intr-un vas, mixam nautul scurs, cu pulpa fructului de avocado, sare, piper, zeama de lamaie si uleiul de masline, pe care le pastram la rece, pentru 10 minute sau pana in momentul servirii. Pe felii de paine prajita, punem pasta formata, asezam deasupra cate o felie de sunca, presaram putin...
Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate
Facem mai intai, inghetata de vanilie. Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem galbenusurile intr-o craticioara cu fund dublu si le frecam cu un praf de sare si zaharul pana isi...
Desert inghetata de cirese amare
Intr-un vas, punem ciresele spalate, scurse si fara samburi. Adaugam zaharul si le lasam pentru cateva ore. Adaugam vinul si fierbem la foc mic, spumand daca este nevoie, pentru aproximativ 10 minute, pana fructele se inmoaie usor. Hidratam gelatina in 2-3 linguri apa, stingem focul, apoi adaugam...
Desert inghetata de revent si flori de hibiscus
In 200 ml apa punem florile de hibiscus. Le dam 2-3 clocote, apoi stingem focul, acoperim vasul si le lasam 10-15 minute la infuzat. Spalam tijele de revent si le taiem cubulete. Le punem intr-o craticioara si peste ele scurgem apa de pe florile de hibiscus. Pastram florile pentru a orna...
Desert inghetata de nectarine
Spalam fructele si le taiem felii. Adaugam zeama de lamaie, zaharul si apa cat sa le acopere si fierbem 5-7 minute, pana se inmoaie fructele. Mixam compozitia pana obtinem un piure fin in care adaugam lichiorul de migdale si il lasam la racit. Batem frisca spuma tare si o amestam...
Mancare de urzici cu ficatei de curcan
Curatam urzicile si le spalam in mai multe ape. Le scurgem, apoi le fierbem cateva minute, in apa cu putina sare. Le scurgem si le tocam marunt, oprind zeama in care au fiert. Curatam ceapa si o tocam fin. O punem la calit, intr-o lingura de ulei incins, apoi, dupa ce s-a inmuiat, adaugam...
Desert tarta cu mere si crema de vanilie
Pregatim mai intai crusta. Amestecam faina cu zaharul pudra si cacaua. Punem untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor, un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios. Daca este nevoie, putem adauga 1 lingura apa rece. Strangem aluatul intr-o bila pe care o...
Supa crema de linte
Se clateste lintea in cateva ape, se scurge, apoi se pune la fiert, impreuna cu ceapa, morcovul, gogosarul si cartofii taiati in bucati potrivite. Se lasa sa fiarba pana s-au inmuiat legumele, apoi se da de pe foc si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se pune inapoi la foc, se pune apa cat...
Supa de fasole
Fasolea se curata bine de impuritati, se spala, apoi se pune intr-o oala si se acopera cu apa. Se dau cateva clocote, apoi se strecoara. Se pune din nou cu apa (cam 3-4 parti ) si se pune la foc, pana la primul clocot. Se acopera cu un capac si se lasa peste noapte. A doua zi se scurge, se...