publicat la 24.01.2022
publicat la 24.01.2022
publicat la 21.01.2022
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Sarmale de post cu samburi de dovleac
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit, in ulei. Cand este sticloasa, se pune boiaua dulce si orezul ales si spalat. Se amesteca usor, se lasa cateva minute, apoi se pune 1 cana apa. Se lasa la foc pana scade apa (orezul trebuie sa fie doar inflorit). Se ia de pe foc si se lasa sa se...
Reteta gustoasa de Cartofi inabusiti cu cimbru si usturoi
Cum se prepara Reteta gustoasa de Cartofi inabusiti cu cimbru si usturoi: Se curata cartofii, se spala bine si se taie bastonase putin mai groase. Intr-o tigaie, se pun impreuna cu uleiul si 100 ml apa, se acopera si se lasa pana scade apa, amestecand usor, din cand in cand. Se pune sare,...
Ardei umpluti cu cartofi
Se scot cotoarele de la ardei (impingeti cotorul cu mana inspre interior, iar acesta se va desprinde singur ), se spala ardeii si se pun la scurs, cu gura in jos. Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare, 15-20 de minute. Se curata de coaja si se sfarama cu furculita, pastrand si...
Desert prajitura de post cu migdale
Amestecati intr-un castron, gemul de prune cu zaharul, apoi puneti pe rand, sifonul, uleiul si un praf de sare. Amestecati faina cu cacaua, coriandru, praf de copt si bicarbonat, apoi turnati amestecul in ploaie, amestecand pana la omogenizare. Puneti merisoarele, amestecati, apoi turnati...
Legume coapte cu sos tahini
Spalam legumele bine. Putem sa le curatam de coaja sau nu, in functie de cum ne place. Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm, iar ciupercile in felii subtiri. Turnam uleiul si sosul de soia peste legume, le punem intr-un vas termorezistent, adaugam tofu taiat cubulete mai mari si le...
Cartofi cu usturoi verde si naut
Curatam usturoiul, il spalam si il taiem subtire. Tocam si mararul fin. Punem usturoiul la calit in uleiul incins. Cand usturoiul a inceput sa se inmoaie, adaugam nautul. Il lasam cateva minute, apoi adaugam sare, piper, boiaua si mararul tocat. Luam de pe foc. Fierbem cartofii bine...
Desert orez cu lapte de cocos si fructe confiate
Alegem orezul si il spalam bine in apa rece. Punem apa cu sarea si batonul de vanilie la fiert. Cand apa clocoteste, punem orezul scurs de apa. Amestecam ocazional, pana apa scade aproape de tot. Adaugam laptele de cocos incalzit si zaharul. Fierbem pana laptele scade, dam jos si acoperim cu un...
Aperitiv bruschete cu ciuperci
Trecem rapid ciupercile printr-un jet de apa rece si le scurgem bine sau le stergem cu o carpa aspra. Taiem ciupercile felii. Incingem o lingura ulei de masline si adaugam 1-2 catei de usturoi taiati felii. Adaugam ciupercile. Amestecam ocazional, pana ciupercile se inmoaie si isi schimba ...
Supa crema de legume
Spalam legumele, le curatam si le taiem in bucati potrivite. In uleiul incins, punem la calit morcovul, prazul, pastarnacul, telina, amestecand ocazional, iar cand legumele incep sa se inmoaie usor, adaugam si cartofii. Stingem cu apa sau supa de legume, cat sa acopere bine. Dam la foc iute pana...
Mancare de prune uscate cu orez
Spalam prunele, le acoperim cu apa rece si le lasam aproximativ 30 de minute sa se hidrateze, apoi le punem la fiert pentru 10 minute, pana prunele incep sa se inmoaie. Separat spalam orezul si il punem la fiert cu 300 ml apa si un praf de sare, intr-un vas acoperit. Cand apa aproape...
Salata de legume coapte
Spalam legumele, le stergem si le taiem rondele subtiri (vinetele si dovleceii) sau in patru (ardeii grasi). Presaram putina sare pe vinete si dovlecei si le lasam la scurs in cate o sita, pentru 15 minute, apoi le tamponam cu servete absorbante si le frecam cu cate o lingura de ulei (sau mai...
Bulgur cu spanac si ciuperci
Treceti rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergeti, apoi le taiati felii. Curatati spanacul bine, il spalati in cateva ape, apoi il lasati la scurs. Bulgurul impreuna cu 2 cesti de apa si putina sare, se pun la fiert pana ce absoarbe toata apa si se inmoaie. Incingem uleiul si punem...
Salata de naut
Scurgem nautul din conserva si il trecem printr-un jet de apa rece. Curatam si tocam ceapa fin, iar castravetele, ardeiul gras si avocado cubulete. Rosiile le taiem in jumatati. Punem toate ingredientele intr-un castron. Adaugam sare, piper negru macinat, zeama de lamaie, uleiul si amestecam...
Supa crema de spanac cu broccoli si seminte de chia
Curatam ceapa si morcovul. Taiem morcovul in rondele de 1/2 cm, iar ceapa in bucati mai maricele. Rupem broccoli in buchetele si curatam spanacul de codite. In uleiul incins, punem morcovul si ceapa la calit, pana se inmoaie usor. Stingem cu apa calda, adaugam putina sare si lasam sa fiarba 10...
Salata de toamna
Curatam marul, sfecla si gulia, le spalam si le taiem fasii cat mai subtiri. Le asezam intr-un castron. Punem deasupra maioneza, sare, nucile si amestecam usor. Lasam salata 10 minute la rece, inainte de servire. Daca doriti o salata mai aromata, puteti toca si cateva frunze de telina.
Salata de rosii, avocado si creveti
Curatam mai intai crevetii, ii spalam si ii scurgem bine. Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie, asezam crevetii, ii presaram cu sare si piper negru macinat si ii prajim 2-3 minute,pe ambele parti. Stingem focul si ii lasam sa se racoreasca. Amestecam iaurtul cu zeama de lamaie, piper macinat...
Salata cu piept de pui si branza feta
Spalam salata, o uscam bine si o rupem fasii. O asezam intr-un castron. Adaugam rosia taiata cubulete, branza sfaramata, nucile prajite putin pe o tigaie uscata, carnea de pui fiarta, sare, piper si ulei de masline. Amestecam usor.
Tarta cu branza dulce si mandarine
Pregatim mai intai crusta. Framantam faina cu untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul pudra si oul si amestecam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o folie de plastic si il dam la rece pentru 1/2 de ora. Intindem aluatul cu sucitorul si il asezam intr-o forma de tarta, tapetand...
Tocanita de miel cu cartofi si mazare
Spalam carnea de miel, o curatam de pielite si o portionam. O punem intr-un vas, adaugam vinul, piperul boabe si foile de dafin. Lasam carnea la rece pana a doua zi. O intoarcem din cand in cand pe toate partile. A doua zi, scurgem carnea. Incingem uleiul intr-o cratita si punem...
Briose cu nuci pralinate
Pregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros, punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic, pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara. Cand zaharul este gata, punem nucile si amestecam usor. Turnam amestecul pe o hartie de copt si il...
Salata de quinoa cu mozzarella
Spalam bine quinoa, in cateva ape. Punem quinoa intr-o craticioara impreuna cu 2 cescute de apa si un praf de sare si o fierbem pana absoarbe toata apa, apoi o lasam la racit. Taiem avocado cubulete, rosiile cherry in jumatati, mozzarella in bucati mici, iar parunjelul il tocam fin. Amestecam...
Salata de naut
Scurgem nautul si il clatim sub jet de apa rece. Curatam avocado de coaja si scoatem samburele. Punem nautul si avocado intr-un castron si, cu o furculita, frecam pana obtinem o crema, nu foarte fina. Decojim ouale fierte tari racite si le tocam marunt. Spalam ceapa verde...
Piersicute
Mixam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare si vanilia, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam bine aluatul si il dam la rece ptr 1/2 de ora. Facem bilute cat o nuca din aluat si le asezam in tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumenesc usor deasupra....
Pulpa de caprioara cu sos de legume
Curatam pulpa de pielite, o spalam bine si o asezam intr-o tava. Punem morcovii si pastarnacul curatate si taiate rondele, telina taiata in bucati de 2-3 cm, sare, piper, ienibahar, cimbru, foile de dafin si turnam vinul. Lasam pulpa la rece pentru 24 de ore. O intoarcem din cand in cand....
Supa de pui cu rosii si galuste de gris
Punem spinarile spalate bine, la fiert. Spumam bine si cand zeama este limpede, adaugam ceapa intreaga, curatata si spalata, rondelele de morcov, telina, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem la foc mic pana legumele se inmoaie, apoi scurgem zeama si o punem din nou la foc. Putem transfera si...
Salata cu avocado, ton si ou
Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburele, apoi il taiem cubulete. Asezam cubuletele de avocado intr-un castron si le stropim cu zeama de lamaie. Decojim ouale si le taiem cubulete. Scurgem conserva de ton si o punem deasupra. Asezam si ceapa. Asezaonam cu sare si piper, stropim cu ulei de...
Salata olteneasca cu cartofi si verdeturi
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert, in apa cu sare. Cand sunt gata, ii scurgem, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Spalam si taiem ridichiile in jumatate, apoi felii subtiri. Tocam fin ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul si mararul. Punem...
Salata de vinete la gratar cu branza feta si sos de masline
Spalam vanata, o stergem si o taiem rondele, nu foarte groase. Punem rondelele intr-o strecuratoare si le presaram cu sare. Le lasam la scurs pentru 15 minute, apoi le stergem cu servet de hartie si le stropim cu putin ulei de masline. Punem vinetele pe gratarul incins, pe rand, pe ambele...
Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci
Curatam muschiuletii de pielite si ii asezam intr-o tava. Punem deasupra vinul, piperul, ienibaharul,rozmarinul, sare, piper, foile de dafin, uleiul si lasam muschii 24 de ore la rece. Ii intoarcem din cand in cand. A doua zi, punem tava la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu. Daca mai...
Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone
Pregatim blatul. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate. Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul...