publicat la 24.01.2022
publicat la 24.01.2022
publicat la 21.01.2022
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tort cu crema de mango si ananas-Reteta nr 400
Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate. Pentru crema, scurgem compotul...
Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi, scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam. In uleiul incins, punem la prajit carnatul taiat cubulete mici. Cand s-a rumenit, il scoatem intr-o...
Desert tarta cu mac si pere
Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron impreuna cu zaharul pudra si untul rece taiat cubulete. Framantam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il...
Desert tarta pufoasa cu fructe
Pregatim mai intai blatul. Separam ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul. Cernem deasupra faina amestecata cu faina. Amestecam usor cu o spatula si turnam compozitia intr-o forma de tarta...
Aperitiv placinta cu pui si legume
Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia uscata si zaharul, facem in mijloc o adancitura in care punem oul batut, sarea, untul topit si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut la caldura. Intre...
Fasole verde cu ciuperci si piept de pui
Pieptul il spalam, il scurgem si il taiem fasii subtiri, pe care le dam cu sare si piper. Trecem rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergem si le feliem. Curatam usturoiul si il taiem fin. In uleiul incins, punem pieptul de pui si amestecam ocazional pana incepe sa se...
Ciorba de linte verde cu carnati
Spalam lintea si o punem intr-o oala cu apa rece la inmuiat, pentru 2-3 ore. Curatam ceapa, morcovul, ardeiul si cartofii si le spalam. Ceapa o tocam fin, morcovul si ardeiul cubulete, iar cartoful cuburi mai mari. In uleiul incins, punem la prajit carnatii taiati felii. Dupa ce...
Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana
Pentru blat, punem la foc laptele, zaharul, untul si cacaua. Amestecam pana zaharul se topeste si amestecul se omogenizeaza. Dam jos, lasam sa se raceasca, adaugam galbenusurile, faina, bicarbonatul, omogenizam, apoi adaugam albusurile batute spuma tare. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de...
Aperitiv placinta cu spanac si branza
Tocam ceapa fin si o punam la calit in 2 linguri de ulei. Cand a devenit translucida, punem peste ea frunzele de spanac, pe care le-am curatat, le-am spalat si le-am scurs in prealabil. Adaugam un praf de sare, piper, nucsoara si amestecam usor pana scade zeama de la spanac. Dam jos si...
Desert rasucite cu dovleac
Intr-o craticioara, punem ingredientele pentru piure. Amestecam ocazional, la foc mic, pana dovleacul se inmoaie si zeama scade, apoi lasam piureul la racit. Intindem aluatul de foietaj de la frigider, pe un blat de lemn si il taiem cu un cutit ascutit in 9 parti. Ungem fiecare bucata cu piure...
Ciorba de peste
Curatam pestele (eu am folosit lin), il taiem in bucati potrivite si il spalam bine. Il scurgem si il punem la fiert intr-o oala cu apa clocotita in care am pus putina sare. Dupa ce l-am fiert, il scoatem intr-o farfurie, incercand sa scoatem oasele mari, iar zeama o trecem printr-o sita si o...
Mancare de dovlecei cu ciuperci
Curatam ceapa si o tocam fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul semirondele cat mai subtiri. Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa si le taiem in patru. Dovleceii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari. In uleiul incins, punem la calit, pe rand, morcovul, ceapa, ardeiul gras,...
Desert prajitura cu branza si mere
Mixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Curatam merele, le tocam cubulete si le stropim cu zeama de lamaie. Punem merele in compozitie si amestecam usor. Turnam...
Salata de naut cu sfecla coapta
Spalam sfecla bine, o taiem in jumatati si o asezam intr-o tava. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pana sfecla se inmoaie. Scoatem tava, lasam sfecla sa se racoreasca, apoi o curatam de coaja si o taiem cubulete. Intr-un castron, punem nautul, cuburile de sfecla, sare,...
Ciorba de legume cu mei
Curatam morcovul si il taiem cubulete. Tocam ceapa fin, ardeiul il catam cubulete, cartoful cuburi mai mari. In uleiul incins, punem mai intai morcovul, apoi ceapa, ardeiul gras, fasolea verde si mazare. Amestecam usor pana incep sa se inmoaie. Stingem cu apa cat sa depaseasca legumele,...
Castraveti in otet
Spalati castravetii si taiati capetele. Taiati ceapa solzisori si morcovii rondele subtiri. Aranjati castravetii in borcane, alternand straturi de castraveti cu ceapa, morcovi si marar uscat. Puneti apa la foc impreuna cu otetul, sarea, zaharul, piperul boabe, coriandru, mustarul si foile de...
Desert fursecuri cu rom si ciocolata
Mixam untul cu zaharul, adaugam pe rand ouale, apoi adaugam romul si faina amestecata cu cacao si praful de copt. Lasam aluatul la rec 1/2 de ora, apoi il intindem pe un blat de lemn cu ajutorul unui sucitor (grosimea trebuie sa fie cam 0,5 cm). Taiem aluatul in forma de pesti....
Tagliatelle cu vinete, rosii si branza feta
Curatam vinetele de coaja si le taiem in cubulete mai mici. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs intr-o strecuratoare pentru 15 minute. Curatam ceapa si o tocam fin. Spalam rosiile si le tocam cubulete. In 2 linguri ulei de masline, calim cuburile de vinete pana se inmoaie. Scoatem...
Ciorba de conopida cu carne de porc
Incingem uleiul intr-o oala si punem cubuletele de carne de porc spalate si scurse bine. Amestecam pana se albesc pe toate partile, apoi adaugam morcovul curatat si ras pe razatoarea mare si ceapa curatata si tocata fin. Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, apoi adaugam apa...
Desert tort de biscuiti (de post) cu stafide si gem de caise
Rupem biscuitii intr-un castron, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Oprim 3 biscuiti pe care ii maruntim ptr decor. Intr-o craticioara punem apa, zaharul, cacaua si o punem la foc. Dam cateva clocote, apoi stingem focul, adaugam margarina, esenta de rom, zaharul vanilat si stafidele....
Pui in sos de rosii cu ciuperci si ardei
Spalam carnea de pui si o scurgem bine. Tocam ceapa marunt, ardeii ii taiem feliute subtiri. Ciupercile le spalam, le stergem bine si le taiem lamele putin mai grosute. In uleiul incins, punem carnea de pui. O lasam pana se albeste pe toate partile, apoi adaugam ceapa. Amestecam usor pana...
Ardei umpluti cu cartofi
Se scot cotoarele de la ardei , se spala ardeii si se pun la scurs cu gura in jos. Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 15-20 de minute.Se curata de coaja si se sfarama cu furculita,pastrand si bucatele mai mari. Ceapa se curata , se taie fin si se pune la calit in 2-3...
Vinete umplute cu piept de pui si orez
Vinetele se spala,se taie pe jumatate si cu ajutorul unui cutit se scoate miezul,pastrand o margine de un centimetru.Se taie miezul scos cubulete,se presara sare si se lasa intr-o sita la scurs. Cojile de vinete se presara cu putina sare si se intorc invers sa se scurga.In 2 linguri de...
Aperitiv tarta cu ficatei de pui
Cernem faina intr-un castron.Punem untul taiat cubulete, sare si amestecam. Punem oul batut, smantana si framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios. Daca este nevoie adaugam 1-2 linguri apa rece.Punem aluatul la rece ptr 30 de minute. Curatam ceapa, tocam...
Pulpe de pui cu dovlecei
Spalam pulpele, le scurgem bine si le dam cu sare si piper. Le punem la prajit in uleiul de masline pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe o farfurie... In uleiul ramas punem la calit cepele curatate si taiate in patru. Cand incep sa se inmoaie adaugam usturoiul,...
Pasta de naut cu seminte si patrunjel
Intr-o tigaie uscata punem semintele de dovleac si susan. Le punem la foc mic, amestecand ocazional si le lasam sa se rumeneasca usor. Le mixam, dupa ce am pastrat cateva ptr decor.Intr-un vas inalt punem nautul, patrunjelul spalat si taiat mai marunt, semintele mixate, sare, piper,...
Supa de linte cu ciuperci
Spalam lintea in mai multe ape si o lasam la inmuiat pesntru 1 ora. Curatam si tocam ceapa fin. Morcovul il curatam si il taiem semirondele cat mai subtiri. Taiem ardeiul kapia, ardeiul gras si cartoful cubulete, iar ciupercile felii subtiri. In uleiul incins punem morcovul si il calim...
Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii
Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Taiem ardeiul gras fasii si ciupercile le feliem fin. Spalam rosiile, le scoatem cotoarele si le taiem bucati mai mici, apoi le mixam si le punem la fiert impreuna cu zaharul si putina sare pana scad la jumatate. Incingem uleiul de masline si punem la...
Desert prajitura cu prune
Pregatim mai intai blatul 1. Mixam bine untul cu zahar si un praf de sare, apoi adaugam oul, zaharul vanilat si faina. Obtinem un aluat putin mai gros decat cel de chec, pe care il intindem cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10...
Desert prajitura cu smochine
Mixam bine toate ingredientele pentru blat.Daca este nevoie mai adaugam putina faina pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si le taiem felii. Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare si zaharul, apoi adaugam smantana si zaharul...