publicat la 24.01.2022
publicat la 24.01.2022
publicat la 21.01.2022
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci
Intr-un castron punem gemul, zaharul, apa minerala si uleiul, pe rand si amestecam usor. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, bicarbonatul, sarea, scortisoara si omogenizam. Turnam amestecul intr-o tava cu hartie de copt si presaram deasupra nucile. Dam tava la cuptorul...
Ciorba de praz cu piept de pui in zeama de varza
Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam usor pana se albeste pe toate partile. Adaugam morcovul ras pe razatoarea mare. Il lasam 2-3 minute sa se inmoaie si stingem cu apa. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam orezul, pasta de ardei,...
Desert tarta cu dovleac
Pregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam rapid un aluat elastic, pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de...
Placinta cu ficat de pui si legume
Spalam ficatul si il taiem cubulete mici. Il punem in uleiul incins si amestecam pana incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam legumele congelate, le lasam putin sa se inmoaie, apoi stingem cu rosiile. Adaugam sare, piper, rozmarin si lasam sa dea 1-2 clocote. Turnam amestecul intr-o forma....
Pulpa de porc coapta in bere, cu cartofi
Taiem pulpa de porc in bucati mai maricele si le punem intr-un castron. Adaugam, piper, cimbru, foile de dafin, boiaua si berea, acoperim vasul si il lasam la rece pentru cateva ore (de preferat de seara pana dimineata). Punem carnea impreuna cu tot continutul castronului in vasul...
Rulouri din piept de pui invelite in bacon
Dam bucatile de piept de pui cu sare si piper si le lasam la rece. Curatam spanacul, il spalam bine si il fierbem 2-3 minute in apa clocotita cu sare. Il scurgem bine si il amestecam cu parmezanul ras. Intindem pe fiecare felie de piept de pui din amestecul de spanac cu parmezan. Rulam...
Orez cu mazare si piept de pui
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam ocazional pana carnea incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam mazarea, o lasam cateva minute, amestecand usor, apoi adaugam orezul. Stingem cu 450 ml apa, adaugam sarea, piperul, baza pentru mancare si foile...
Desert briose cu crema de ciocolata si visine
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Separat mixam iaurtul cu uleiul, oul si un praf de sare. Amestecam ingredientele solide cu cele lichide. Punem cate 1 lingura din compozitie in 9 forme de hartie pentru briose. Punem deasupra cate o...
Mancare de linte cu conopida si piept de pui
Conopida o desfacem buchetele, o spalam si o fierbem 5 -7 minute, in apa fierbinte cu sare. O scurgem. In uleiul incins punem ceapa taiata fin si morcovul fasii. Amestecam usor pana ceapa devine translucida, adaugam usturoiul, apoi adaugam pieptul de pui. Amestecam pana carnea se...
Reteta de mancare de fasole pastai cu piept de pui cu paprika si usturoi
Preparare Reteta de mancare de fasole pastai cu piept de pui cu paprika si usturoi In uleiul incins punem ceapa tocata fin. Amestecam pana devine sticloasa, apoi adaugam pieptul taiat fasii. Amestecam usor pana se albeste pe toate partile, adaugam pasta de gogosari, fasolea pastai usor...
Ciorba de porc cu fasole alba si spanac
Punem oasele spalate intr-o oala cu apa, la foc. Spumam de cate ori este nevoie. Fierbem aproximativ 15 minute, apoi adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat cubulete. Fierbem 10 minute, adaugam rosiile mixate, pasta de gogosari, sare, piper, paprika si boabele scurse din conserva....
Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii
Curatam ciupercile si le taiem felii subtiri. In uleiul incins, punem ciupercile. Cand s-au inmuiat, adaugam conserva de rosii mixata, nautul, sare, piper. Lasam sa fiarba pana sosul este aproape scurs. Curatam spanacul, il spalam si il scurgem. Adaugam spanacul si punem un capac. Il ...
Platica in sos de rosii
Curatam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam oblic din loc in loc, pe ambele parti si il presaram cu sare si piper. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Asezam rondelele de morcov intr-o tava si punem pestele. Turnam vinul, acoperim tava cu folie de aluminiu si...
Bors de pui cu praz si conopida
Punem carnea de pui la foc, intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca. Cand incepe sa fiarba, spumam bine si adaugam morcovul, ceapa si ardeiul taiate cubulete. Dupa 15 minute, adaugam conserva de rosii mixata si conopida. Cand conopida a inceput sa se inmoaie, adaugam borsul fiert...
Desert tort cu crema de portocale si ciocolata neagra
Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem in trei parti. Pentru crema de portocale,...
Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se...
Desert fursecuri cu rom si cacao
Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem toate ingredientele, mai putin laptele si cacaua. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in doua parti. Amestecam cacaua cu laptele si framantam cu o parte din aluat. Intindem aluatul alb sub forma de sul cu o...
Placinta cu carne de porc si legume
Amestecam carnea tocata cu mazarea, porumbul, cubuletele de vinete, morcovul ras, sare, piper, cimbru si oul. Intr-o tava, asezam pe rand jumatate din foile de placinta, pe care le ungem cu putin ulei. Asezam amestecul de carne si legume, apoi restul de foi unse. Ultima foaie o stropim cu apa...
Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise
Spalam bucata de carne si crestam soriciul oblic, pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam peste noapte, intorcand-o periodic. Dam tava la cuptor pana carnea se inmoaie. Daca este nevoie,...
Tarta cu piept de pui si porumb
Pregatim mai intai crusta. Amestecam cu varful degetelor faina cu sare si untul rece taiat bucati pana capata aspectul de nisip. Adaugam galbenusul si cate putina apa rece si framantam un aluat nelipicios pe care il adunam intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru...
Tocanita de naut cu piept de pui si chorizo
Tocam ceapa fin. Pieptul de pui spalat si zvantat cu hartie absorbanta, il taiem cubulete, iar chorizo felii rotunde subtiri. Incingem uleiul intr-o cratita si punem la calit ceapa. Cand ceapa a inceput sa se inmoaie, adaugam pieptul de pui. Amestecam ocazional pana ceapa se inmoaie bine si...
Ciorba de conopida cu porumb
Curatam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele. In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa si ardeiul gras. Amestecam usor pana legumele se inmoaie usor, apoi...
Cartofi taranesti cu carnati
Spalam bine cartofii si ii fierbem in coaja in apa cu sare pana sunt moi, dar nu se sfarama. Taiem carnatul feliute si il punem la prajit in ulei. Cand s-a rumenit il scoatem pe o farfurie, iar in grasimea ramasa, punem ceapa tocata fin. Adaugam putina sare si cate putina apa pana ceapa se...
Ciorba de fasole pastai cu ciuperci si pui
Curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Taiem varfurile aripilor, le spalam bine si le scurgem. In uleiul incins punem mai intai morcovul, il lasam putin sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa. Dupa cateva minute, adaugam aripile de pui. Amestecam...
Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas
Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul. Amestecam pana zaharul s-a topit, dam jos si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, punem uleiul, ouale, un praf de sare, omogenizam, apoi adaugam cacaua, praful de copt, bicarbonatul si cate putina faina. Cand aluatul este...
Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata
Cernem faina intr-un castron. Adaugam restul ingredientelor, mai putin alunele si ciocolata. Amestecam bine, pana obtinem un aluat omogen. Taiem ciocolata bucatele mici si sfaramam putin alunele. Le adaugam si pe acestea. Presaram putina faina pe un blat de lemn si punem compozitia. O...
Snitele de porc in crusta de fulgi de porumb
Spalam carnea, o stergem bine, apoi o taiem feliute subtiri, pe care le mai batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un castron punem iaurtul, sare, piper si bucatile de carne. Le masam bine, astfel ca fiecare bucata sa fie acoperita de amestecul cu iaurt. Acoperim castronul si il lasam...
Pulpe de pui in sos de rosii aromat
Curatam pulpele de pui, le spalam si le scurgem bine. Le crestam cu cutitul de 1-2 ori, apoi le asezam intr-un castron. Peste ele punem sare, piper macinat, boiaua iute si uleiul si le amestecam bine. Punem pulpele intr-o tava pe care o dam la cuptor pana pulpele incep sa se rumeneasca....
Ficatei cu legume in sos de rosii
Curatam bine ficateii, ii spalam si ii scurgem bine. Presaram putina sare si piper. Ii trecem prin faina, scurgem bine surplusul de faina, apoi ii rumenim la foc iute in uleiul incins si ii scoatem pe o farfurie. Intr-o tava, punem legumele, conserva de rosii, sare,...
Aperitiv ciuperci umplute cu crema de branza si legume
In uleiul de masline incins punem legumele si le lasam 2-3 minute la foc iute, amestecand usor, cat sa se dezghete si sa se inmoaie usor. Le dam jos si le lasam sa se raceasca. Intr-un castron punem branza, oul, legumele, sare, piper, cimbru si 1 lingura de cascaval ras. Scoatem...