Pasta de linte rosie cu ciuperci

de katty in Mancaruri de post, 30 Apr 2020 | 4270 vizualizari

 

Pentru o zi de post am pregatit aceasta delicioasa pasta de linte rosie imbunatatita cu ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr linte rosie
  • 150 gr ciuperci din conserva
  • o crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de linte rosie cu ciuperci:

Spalam lintea in mai multe ape, pana cand apa este limpede. Adaugam 250 ml apa, sare, foile de dafin si crenguta de cimbru si fierbem la foc mic pana apa este absorbita in totalitate. Cand este aproape gata, adaugam boiaua si piperul si lasam lintea sa se raceasca.

Adaugam uleiul de masline si mixam lintea pana se transforma intr-o pasta fina. Adaugam ciupercile scurse si tocate marunt si usturoiul tocat fin.

Dam pasta la rece pana in momentul servirii.

Servim cu paine prajita.

TIPS-URI

1

daca lintea mai are zeama puteti sa o scurgeti printr-o sita fina inainte de a o raci

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de linte rosie cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta, de post