Aperitiv pateuri cu branza

de katty in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2020 | 7180 vizualizari

 

Daca va place branza la fel de mult cum imi place mie, atunci ar trebui sa pregatiti niste pateuri din astea  cu branza din plin,Este putina munca la aluat, dar merita.
Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 700 gr faina 650+pentru presarat
    • 250 gr osanza
    • 250 gr branza dulce
    • 150 gr lapte batut
    • sare
    Umplutura:
    • 300 gr telemea de oaie
    • 1 ou+1 lingura apa ptr uns
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pateuri cu branza:

Intr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il  strangem intr-o bila si il dam la frigider pentru 1-2 ore.

Dupa ce l-am scos de la frigider, intindem aluatul pe un blat infainat si il impaturim aducand fiecare margine, pe rand, catre interior, pana la jumatatea blatului, dupa care il pliem inca o data pe jumatate. Intindem inca o data  aluatul si repetam operatiunea.

Lasam aluatul 10 minute sa se odihneasca, apoi il impartim in 4 parti cat mai egale. Intindem fiecare parte intr-o foaie subtire. Pregatim umplutura. Radem telemeaua si o amestecam cu branza dulce si ouale. Punem amestecul de branza la o margime a aluatului si rulam. Taiem sulul format in 7-8 bucati, pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Ungem pateurile cu ou batut cu putina apa sau lapte. Dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc frumos.  

TIPS-URI

1

ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

puteti tine aluatul la frigider peste noapte

3

pateurile sunt bune atat calde, cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa