kamy

1

Bucataras
incepator

Sibiu

Bucataras din 15.09.2010

RETETE206
PRIETENI65
Retete

Prajitura cu frisca si piersici

In Prajituri la 22 Iul 2011

   Frecam bine galbenusurile ca zaharul,zaharul vanilat,amidonul,laptele si le punem pe foc mic,intr-o craticioara.Amestecam continuu,pana se leaga si obtinem o budinca. Gelatina o punem la hidratat in 3-4 ling.cu lapte,cateva minute,dupa care o dizolvam pe baie de abur. In...

Clafou-tarte

In Prajituri la 14 Iul 2011

ptr.blat Am mixat bine ouale cu zaharul,zaharul vanilat,am adaugat laptele,faina si la sfarsit,coaja rasa. Am uns tava bine cu margarina,am pus compozitia si piersicile decojite si taiate cubulete. Am dat la cuptorul incalzit in prealabil,pana a trecut testul scobitorii(la mine a durat...

Bors cu carne de porc

In Ciorbe la 13 Iul 2011

Carnea de porc,o calim in putin ulei pana se albeste. Adaugam ceapa taiata marunt,morcovul ras,calim putin si punem apa fierbinte, sare si lasam sa fiarba pana carnea e aproape facuta,dupa care adaugam mix-ul de legume cu orez si ardeiul taiat cubulete. Cand sunt fierte legumele,adaugam...

Piure de legume cu pulpe

In Pui la 13 Iul 2011

In putin ulei,calim ceapa, punem toate legumele fierte,adaugam putina supa,sare si piper,lasam sa dea in cateva clocote dupa care,punem rosiile(decojite si taiate cubulete)si lasam sa fiarba(fara capac) pana se inmoaie rosiile si scade zeama.Inainte sa oprim focul,punem usturoiul pisat,sare,piper...

Omleta de vara

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2011

Ceapa se taie julienne si se caleste in putin ulei,se pune ardeiul taiat fasii(eu l-am taiat cubulete,ca am mofturosi in familie) Se caleste putin,se adauga rosiile,decojite si taiate cubulete si lasam pana scade bine zeama,dupa care adaugam ouale batute,in care adaugam sare,piper si verdeata....

Salata cu fasole oloaga,sunca,morcovi,usturoi si maioneza

In Salate la 13 Iul 2011

Fasolea o spalam bine,o punem la fiert in apa cu sare,dupa care o taiem bucatele. Morcovul il radem subtire. Sunca o taiem cubulete. Usturoiul pisat. Maioneza o facem dintr-un galbenus,o lingura de mustar,ulei cat cuprinde,asa incat sa obtinem o maioneza foarte groasa,pe care o lungim...

Tort Diplomat cu capsuni si piersici

In Torturi la 16 Iun 2011

Capsunile le spalam bine in mai multe ape,le scoatem coditele,la taiem felii subtiri sau cubulete,le punem intr-o strecura,presaram 2 ling.zahar pe ele si le lasam 10-15 min Piersicile le oparim cateva secunde,le decojim,le scoatem samburii,le taiem cubulete,punem 2 ling.zahar si le lasam...

Prajitura SEMI NOIRE

In Prajituri la 14 Iun 2011

Am pus folie transparenta intr-o tava de chec. Biscuitii i-am macinat cu robotul,i-am amestecat cu untul topit,am adaugat esenta de rom si i-am intins uniform,apasand cu o lingura,in tava. Am dat tava la rece. Intr-o craticioara,am pus frisca lichida,cu ciocolata amaruie si ness-ul,la...

Placinta cu varza

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2011

Cernem faina,facem un "crater"in mijloc,unde punem,ouale,zaharul drojdiuta, incepem sa turnam laptele caldut si cu o furculita le incorporam incetul cu incetul.Cand nu se mai poate cu furculita,bagam mana si incepem sa framantam.Punem sarea. Cand obtinem un aluat uniform si elestic,punem...

Orez cu lapte

In Dulciuri la 14 Iun 2011

Orezul il punem la fiert cu 2 cani de apa.Cand e aproape fiert si apa a scazut,punem laptele si lasam sa fiarba pana orezul e fiert bine(adaugam lapte daca e nevoie,nu trebuie sa fie foarte moale)Punem coaja rasa,zaharul vanilat,zahar dupa gust,batem cele 2 oua cu un praf de sare,le punem peste...

Pulpe de pui cu hrean

In Pui la 14 Iun 2011

Pulpele spalate si zvantate,le saram,piperam,le frecam bine cu 2-3 lg.sos soia si le lasam la frigider,cateva ore. Intr-un capac de yena(sau o tava mai mica)punem zeama din punga,pulpele pe care le ungem cu putina miere si hrean ras.Dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand le servim mai...

Ciorba de perisoare (2)

In Ciorbe la 14 Iun 2011

Orezul se spala in mai multe ape,se scurge si se amesteca cu carnea tocata.Se condimenteaza cu sare si piper,se adauga cele doua albusuri,se pune marar sau patrunjel verde si se amesteca bine.Se da la rece. Punem 2-3 ling.ulei intr-o oala, calim putin morcovii si telina taiate cubulete si...

Placinta cu carne

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2011

Se scoate din congelator aluatul de foietej ptr a se dezgheta. Se pune putin la calit in 2 ling.ulei,usturoiul taiat feliute fine,se adauga ceapa,se lasa pana se inmoaie,dupa care punem frunzele de ceapa si ardeiul taiat cubulete. Amestecam carnea tocata cu 200 ml apa si o punem in tigaie...

Tortilla

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2011

Cartofi se curata,se taie subtire ca ptr.cipsuri si se fierb(nu se prajesc)in mult ulei. Se pun intr-un castron incapator(acolo o sa adaugam si ouale batute) Dupa ce terminam cu cartofii(ii fierbem pe rand,nu toti o data)in acelasi ulei,calim ceapa taiata cum doriti.O luam cu o spumiera si...

Orez salbatic-garnitura

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2011

Se pune apa la fiert. Se spala bine orezul,se scurge,iar cand apa fierbe,se pune in apa,impreuna cu condimentele.Lasam sa fiarba acoperit la foc mic si cand vedem ca orezul e aproape de nivelul apei,adaugam un cub de unt,amestecam,oprim focul,punem o hartie peste tuci dupa care,capacul.Lasam...

Mancare cu carne de porc,costita afumata,ghimbir si orez salbatic

In Porc la 7 Iun 2011

Costita o taiem bucatele si o punem la calit intr-o ling.de ulei.Adaugam carnea taiata cubulete.Punem capacul si lasam 15 min.dupa care adaugam ciupercile scurse si mai lasam 10 min,pana mai scade din zeama formata.Adaugam ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete si ghimbirul taiat...

Mancare de varza cu ou si costita afumata

In Mancaruri cu carne la 6 Iun 2011

Varza se taie fideluta,se pune intr-un castron si o frecam cu putina sare. Se taie costita bucatele si se pune la calit cu o ling.ulei.Dupa ce s-a calit,punem ceapa,o lasam sa se inmoaie dupa care adaugam boiaua,amestecam si punem varza stoarsa.Punem pasta de rosii diluata cu 200 ml...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 6 Iun 2011

Dulceata de capsuni reteta Capsunile se spala foarte bine in multe ape,dupa care le scoatem coditele.Daca sunt mari,le taiem in sferturi sau jumatati. Se pun intr-o oala de 4 l,(cand fierb se umfla tare)zaharul peste, se lasa 5 min,dupa care se fierb 10 min.Se lasa cateva minute,se...

Painici negre cu seminte,carnati si salam

In Piine la 2 Iun 2011

Se pune faina intr-un castron,se presara drojdiuta,salamul si carnatul taiate bucatele mici,zaharul caramelizat desfacut cu putina apa,o mana de seminte de floarea soarelui si apa.Se framanta pana devine un aluat elastic,se acopera cu un servet si se lasa o jumatate de ora la dospit. Ungem un...

Pangasius in crusta de malai si sos de tarhon

In Pangasius la 1 Iun 2011

Fileurile le presaram cu patrunjel,cimbru,busuioc,sare si piper,le frecam bine si le lasam la frigider 30-60 min. Intr-o farfurie amestecam o parte faina,doua malai, o ling.praf de usturoi trecem fileurile prin amestec,apasam sa se prinda bine peste tot si le prajim in ulei.Le scoatem pe...

Savarine

In Prajituri la 1 Iun 2011

Se cerne faina inrt-un castron,se face gaura la mijloc,se pun ouale intregi,drojdiuta peste,coaja de lamaie,putina sare pe margine...laptele se incalzeste putin cu zaharul. Se amesteca la inceput cu o furculita incepand cu ouale,incorporand cate putina faina si lapte cate putin(ca la...

Sirop de soc

In Sirop / Compot la 30 Mai 2011

Florile de soc impreuna cu lamaia taiata felii,sarea de lamaie,zaharul si apa se pun intr-o oala incapatoare.Se lasa in camara pe ciment cu capacul pus 48 de ore si se amesteca de 2-3 ori pe zi ca sa se dizolve zaharul. Dupa o zi,zdrobiti bine lamaile cu mana Dupa 2 zile se strecoara...

Chiftele marinate

In Mancaruri cu carne la 26 Mai 2011

Reteta de chiftele o aveti aici   Sosul: Pentru ca nu am avut foarte multe chiftele am folosit numai jumate de plic.' Jumate de plic de supa gulas l-am dizolvat in 500 ml apa rece,am pus o frunza de dafin si la foc cu el.Am amestecat mai des sa nu se prinda,dupa ce a inceput...

Piure de cartofi foarte pufos

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2011

Se fierb bine cartofi(musai albi si din aceeia vechi)in apa cu sare.Se scurg foarte bine,se zdrobesc dupa care se baga mixerul in ei.La inceput lucram cu treapta mica a mixerului...punem putin unt cat sa se mai omogenizeze cartofii(la 4 cartofi potriviti am pus 1 lg.unt)dupa care incepem sa...

Gem de rabarbar

In Dulceata / Gem la 24 Mai 2011

Rabarbarul l-am curatat,l-am taiat mai mic si l-am tocat cu robotul.L-am pus intr-o craticioara cu putina apa impreuna cu afinele zdrobite si le-am lasat putin sa fiarba pana s-a inmuiat rabarbarul si a scazut apa dar nu de tot.Am adaugat zaharul si am mai fiert 10 min.Am pus in borcane,am pus...

Placinta cu rabarbar

In Prajituri la 23 Mai 2011

Ouale se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si isi maresc volumul,se adauga uleiul,laptele,faina amestecata cu praful de copt(la faza asta dati mixerul pe treapta cea mai mica)si la sfarsit coaja rasa de lamaie+portocala. Se tapeteaza tava de la aragaz cu unt si...

Salata "AMINTIRI"

In Salate la 22 Mai 2011

Se spala bine legumele,se taie dupa preferinta,se pune branza telemea taiata cubulete,sare,piper,marar,patrunjel,ulei(acuma de masline ca este)otet si amestecam usor. Mai incolo cand apar ,se pot pune si ardei capia,gogosari,ardei iuti daca va place picant....orice doriti dar neaparat branza...

Chicken nuggets

In Pui la 22 Mai 2011

Pieptul de pui il taiem in bucati patrate sau dreptunghiulare,dupa preferinta,le saram si piperam. Nuggets-urile le-am preperat in doua feluri,dupa cum urmeaza: 1. Cipsurile le punem in blender,le maruntim si le amestecam cu o lingura de boia iute.Bucatelele de pui le dam prin faina,prin...

Omleta cu ceapa, ciuperci si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2011

Se calesc bine ciupercile intregi in putin ulei si dupa ce-si lasa apa,se pune capacul si se lasa sa fiarba.Cand sunt facute si scade toata apa se pune ceapa taiata pestisori si se calesc bine impreuna.Se pune sare dupa care se adauga ouale batute bine,in care am pus piper si marar.Se pune...

Ciorba cu ciolan afumat, leurda si moare de varza

In Ciorbe la 12 Mai 2011

Ciolanul se spala bine si se pune la fiert in kukta.In apa se pune o frunza de dafin si piper macinat.Se fierbe 30 min la foc mic, din momentul in care incepe sa fluiere. Intr-o tigaie se calesc in putin ulei ceapa,morcovii,telina si ardeiul. Cand se poate da capacul jos de la kukta se...

Afisate 31 - 60 din 206 retete    

Postari recente

publicat la 29.01.2012

Pancakes cu branza de vaci

publicat la 29.01.2012

Paine fara framantare

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Cere și ți se va lua!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]