Prepararea blatului:
Separam ouale, albusurile le batem tare, in galbenusuri adaugam zaharul, cacaoa si le amestecam. Adaugam la galbenusuri si albusurile, 4 linguri faina si praful de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi cu diametru de 30 cm punem hartie de copt, intindem uniform aluatul si coacem cca 15 min.Procedam la fel si pentru celelalte 3 foi.
Intre timp pregatim si crema:
Ciocolata impreuna cu frisca lichida le punem intr-o oala la foc mic, amestecam pana se topeste ciocolata, dar nu lasam sa fiarba.Lasam crema la racit si pe urma amestecam cu 100 ml frisca batuta.
Pentru glazura topim ciocolata,dupa ce s-a topit se adauga cubul de unt si se amesteca.
Insiropam primul blat, crema impartita in 3 se intinde uniform pe blat,se pune al doilea blat, se insiropeaza se pune o parte din crema, cel de al 3-lea blat, insiropam si restul de crema, se pune al 4-lea blat, il insiropam si glazuram tortul. Lasam sa se intareasca glazura si ornam cu Raffaello.