ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete / Mancaruri cu carne

Curcan cu paste

In Curcan la 12 Sep 2013

Carnea taiata cubulete, spalata, o punem intr-un vas la calit cu ceapa si usturoi taiate marunt; adaugam 1ceasca cu apa iar dupa 15-20 minute sosul de rosii; amestecam bine totul condimentam sosul apoi amestecam cu pastele fierte 8 minute si scurse. Servim ornat cu busuioc verde.

Cartofi si pulpe la cuptor

In Pui la 9 Sep 2013

Calim ceapa si usturoiul taiate marunt in ulei incins,adaugam pasta de rosii,condimentam cu sare,piper,cimbru si dam deoparte; cartofii curatati,spalati,taiati in felii mai mari,amestecam cu ceapa si-i rasturnam in tava; adaugam 1ceasca cu apa,deasupra punem pulpele crestate,...

Porumbei cu smantana

In Pui la 3 Sep 2013

Porumbeiii portionati in jumatati sau sferturi,prajiti in ulei incins apoi scosi pe o farfurie;in uleiul ramas calim ceapa tocata fin,adaugam carnea si 2-3rondele de lamaie,1/2lingurita sare si 2cani cu apa;lasam sa fiarba incet 20-30min,dupa acest timp potrivim de gust si adaugam smantana...

Porumbei in sos de stafide

In Pui la 3 Sep 2013

Porumbeiii portionati in jumatati sau sferturi,prajiti in ulei incins apoi dam vasul deoparte;stafidele inmuiate in apa calda si scurse,le dam prin masina de tocat sau blender;vinul pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,dupa cateva clocote adaugam pasta de stafide,amestecam dupa care...

Cotlet de porc cu sos de rodie

In Porc la 25 Aug 2013

Intr-un castron punem cotletele condimentate din belsug,ardeiul iute taiat,ulei,amestecam carnea,acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore daca sunteti presati de timp; rasturnam apoi intr-o tava carnea cu tot cu ulei,adaugam zeama de portocala,zeama de la...

Pui cu rosii

In Pui la 24 Aug 2013

Puiul spalat,portionat,il prajim in ulei,il scoatem si-l punem in vasul de lucru;rastrnam peste el rosiile oparite,curatate de coaja si pasate cu blenderul,dafin,putin ulei de la prajit,sare,piper,1lingurita de zahar si lasam la cuptor;dupa 20min adaugam usturoiul pisat,crenguta de rozmarin si...

Ciulama de pui cu ciuperci (2)

In Pui la 17 Aug 2013

Calim pieptul taiat julien in ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt si ciupercile feliate sau cubulete;dupa ce a scazut apa din ele,adaugam 1ceasca cu apa si lasam sa fiarba acoperit 15 min;dupa acest timp condimentam,adaugam smantana,mai lasam pe foc sa se ingroase sosul si servim imediat...

Ciulama de pui cu ciuperci

In Pui la 17 Aug 2013

Pulpele portionate le prajim in ulei incins dupa care le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul cubulete, ciupercile feliate, rosiile tocate marunt si jumatate din patrunjel, de asemenea tocat marunt. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam carnea si vinul. Dupa ce...

Cartofi Duphinoise

In Curcan la 15 Aug 2013

Calim ceapa tocata marunt in ulei incins,adaugam ciupercile feliate. Dupa ce s-a evaporat apa din ele adaugam carnea cubulete,dupa cateva minute vinul si lasam sa fiarba incet pana scade; condimentam cu sare,piper,boia adaugam mararul tocat fin si amestecam intr-un vas cu cartofii si...

Friptura de oua

In Pui la 14 Aug 2013

Punem ouale la fiert iar in acest timp feliem snitelul, batem usor cu ciocanul, condimentam cu sare, piper apoi taiem suvite cat poate fi infasurat un ou si le lasam deoparte. Ouale dupa ce au fiert le tinem in apa rece schimband-o mereu, astfel se curata foarte bine si usor. Fiecare ou il...

Paste cu carne - Furnici in copac

In Vita la 7 Aug 2013

Calim in ulei ceapa,usturoiul si ghimbirul toate tocate marunt; adaugam ciupercile feliate,ardeiul iute tocat sau intreg daca este mic,apoi carnea; dupa ce s-au rumenit si a scazut sucul de la carne si ciuperci adaugam sosul soya,de stridii,otetul de orez,ghimbir pudra,sare daca e...

Vinete umplute cu carne

In Vita la 6 Aug 2013

Vinetele spalate,taiate in doua pe lung,scoatem miezul,pudram vinetele cu sare si le tinem cu scobitura in jos;in tigaia cu ulei,calim ceapa tocata marunt cu usturoiul de asemenea,adaugam carnea si miezul de la vinete taiat marunt,lasam la foc mic sa se caleasca 4-5min;adaugam vinul si lasam sa...

Tocana de vara cu pui

In Pui la 1 Aug 2013

Puiul curatat,portionat,spalat,il punem intr-un vas mai mare cu ulei uncins,dupa 2-3min adaugam ceapa,ardeiii taiati in cubulete mai mari,dupa cateva minute adaugam rosiile la fel taiate,dafin,usturoi,1cana cu apa si lasam la foc mic cu capac; dupa ce a scazut putin adaugam bulionul,cartofii...

Pui pane cu sos de rosii picant

In Pui la 30 Iul 2013

Pulpele dezosate le portionam in bucati mai mici,le condimentam cu sare si le lasam pe o farfurie;intr-un bol pisam bine usturoiul,adaugam ouale,sare,piper,putin cimbru si amestecam totul;carnea o trecem prin faina,ou,pesmet si punem la prajit in ulei uncins iar dupa ce sunt gata le scoatem pe...

Pui cu rosii si smantana

In Pui la 25 Iul 2013

Puiul curatat,spalat,portionat,il lasam deoparte sa se scurga bine;ceapa taiata rondele,desfacem inelele si le asezam intr-o tava;bucatile de pui le infasuram in felii de bacon prinse cu scobitori le asezam peste ceapa;rosiile curatate de coaja,taiate in sferturi sau mai mici,le punem deasupra...

Chiftelute cu carne,legume si menta

In Curcan la 15 Iul 2013

Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin, morcov, dovlecel, telina rase de asemenea fin, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul, painea inmuiata in lapte, sare, piper, cimbru. Dupa ce totul este omogenizat, facem din compozitie chiftelute rotunde sau plate, le trecem prin...

Snitele in sos de ciuperci

In Porc la 13 Iul 2013

Carnea condimentata cu sare si piper o trecem prin faina apoi o punem la prajit in tigaia cu ulei si unt, dupa care le scoatem pe o farfurie. In aceeasi grasime punem kaiserul cubulete, ceapa taiata marunt si ciupercile curatate si stropite cu zeama de lamaie. Dupa ce a scazut bine, adaugam 1...

Pui cu bere si sos de cafea

In Pui la 12 Iul 2013

Calim ceapa in ulei incins,adaugam pieptul taiat julien,dupa ce si-a schimbat culoarea adaugam berea si lasam sa fiarba 15-20min;dupa acest timp adaugam cafeaua,smantana,chimenul si menta,lasam sa fiarba iar dupa ce a scazut si sosul a capatat consistenta potrivita,opri focul si servim cu orez...

Pui portughez

In Pui la 9 Iul 2013

Pulpele curatate, spalate, portionate daca sunt mari, condimentate cu sare, piper, nucsoara si pudrate cu amidon. Le punem in tava unsa cu unt, pe un pat de ceapa verde, printre ele ciupercile taiate daca sunt mari, cartofii sferturi, berea, acoperim si lasam la cuptor 45 minute. Descoperim sa se...

Pui cu sos mediteranean

In Pui la 9 Iul 2013

Pregatim mai intai sosul: punem in blender rosiile oparite, curatate de coaja, taiate impreuna cu restul ingredientelor (de la busuioc doar frunzele), mixam bine rastrnam intr-un bol, condimentam si lasam la frigider. Amestecam intr-un castronel 4 linguri de ierburi provencale cu 1 lingura...

Legume umplute

In Mancaruri cu carne la 2 Iul 2013

Intr-un castron amestecam bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt,mararul si patrunjel de asemenea,sare,piper,putin cimbru uscat,orezul spalat,2linguri de bulion si 1lingurita zahar; dupa ce omogenizam compozitia lasam sa se odihneasca; in acest timp de la ardeiii spalati eliminam...

Musaca cu dovlecei

In Curcan la 22 Iun 2013

Carnea tocata amestecata cu sare,piper,putin cimbru,ceapa,ardeiul,tocate marunt,verdeata de asemenea,o punem intr-un vas pe foc fara ulei amestecand continuu;dupa ce carnea s-a albit,adaugam vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam putina apa,putin suc de rosii,punem capac si lasam sa fiarba...

Crochete de pui cu garnitura de orez negru

In Pui la 21 Iun 2013

Pieptul dezosat, fara piele,taiat in suvite lungi groase de 1 deget,condimentate,le trecem prin faina,ou batut,pesmet,le prajim in ulei incins si le scoatem pe prosoape de hartie apoi le lasam acoperite; Intr-un vas mic,punem la fiert orezul care a stat la umflat 5ore(am uitat sa-l pun de...

Pui umplut cu caise si castane

In Pui la 12 Iun 2013

Punem caisele intr-un bol acoperite de coniac si lasam la frigider pana a doua zi; Pieptul feliat dar nu pana la capat,batut usor,condimentat cu sare si piper,punem deasupra felii de jambon,presaram tarhon,si putin ulei de masline; rasturnam caisele cu tot cu coniac in blender,adaugam pasta...

Musaca de vinete in cocota

In Curcan la 10 Iun 2013

Vinetele spalate,sterse,taiate pe lung in fasii subtiri,pudrate cu sare,lasate sa se scurga 10min,le tamponam apoi cu un prosop de hartie,trecem feliile prin ulei pus intr-un bol,le punem in tava pe hartie de copt apoi la cuptor 10min,timp in care se intorc,apoi se scot pe farfurie; in tigaia...

Ciorba de vacuta

In Vita la 10 Iun 2013

Carnea curatata,portionata daca e cazul,spalata,o punem la fiert in apa rece spumuind mereu; adaugam toate legumele taiate marunt si 1lingurita de zahar iar dupa ce au fiert,adaugam cartofii taiati in cuburi; la sfarsit adaugam borsul,potrivim de gust,adaugam verdeata si smantana batuta cu...

Snitel imperial

In Pui la 3 Iun 2013

Pieptului dezosat, fara piele, taiat in jumatati pe latime ii facem buzunare la fiecare bucata. Le condimentam cu sare si piper si le lasam deoparte. Intr-un castron amestecam caisele taiate marunt, cascavalul ras mare, migdalele, salvia si un ou batut. Omogenizam bine totul si cu aceasta...

Pui in sos de bere neagra

In Pui la 26 Mai 2013

Intr-un bol amestecam pasta curry cu bouquet garni, paprika, sare, piper si ungem copanelele cu pasta rezultata. Le punem in tava, adaugam uleiul, berea, usturoiul pisat si busuioc taiat sau uscat. Acoperim si lasam la cuptor 20 minute, dupa care descoperim si mai lasam sa se rumeneasca 5 minute....

Pulpe cu leurda si bacon

In Pui la 8 Mai 2013

Pulpele curatate, spalate, le dam intr-un clocot in apa cu sare (5 minute), le scoatem, le lasam sa se scurga, scoatem pielea de pe fiecare, condimentam din belsug, apoi imbracam pulpa in frunze de leurda, peste leurda felii de bacon prinse cu scobitori. Le punem intr-o tava acoperita si lasam la...

Drob de curcan

In Curcan la 1 Mai 2013

Maruntaiele spalate le punem la fiert cu sare,dafin,boabe de piper si cateva boabe de ienibahar;separat in alt vas punem la fiert pieptul(nu-l punem impreuna cu ficatul pentru ca se innegreste)iar in alt vas punem la fiert ouale de prepelita si 6de gaina Dupa ce toate ingredientele sunt fierte...

Afisate 31 - 60 din 116 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]