Ciulama de pui cu ciuperci

de ianculubita in Pui, 17 Aug 2013 | 23208 vizualizari

 

Am incercat aceasta reteta facuta prin Ardeal de la prietena noastra comuna Sidy si mi-a placut foarte mult;este diferita de reteta moldoveneasca dar gustul este la fel de minunat!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi rosii
  • 300 g ciuperci
  • 2 rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 leg.patrunjel
  • 1 pahar vin alb
  • 300 ml smantana lichida
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Pulpele portionate le prajim in ulei incins dupa care le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul cubulete, ciupercile feliate, rosiile tocate marunt si jumatate din patrunjel, de asemenea tocat marunt. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam carnea si vinul. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, condimentam si lasam sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp daca sosul a scazut putin, adaugam incet smantana, lasam sa fiarba incet amestecand pana se ingroasa.

Servim calda cu mamaliguta si restul de patrunjel deasupra.

TIPS-URI

1

daca aveti smantana in sosuri pentru a evita faina sau alt agent de ingrosare folositi smantana lichida

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui si ciuperci