Pregatim mai intai sosul: punem in blender rosiile oparite, curatate de coaja, taiate impreuna cu restul ingredientelor (de la busuioc doar frunzele), mixam bine rastrnam intr-un bol, condimentam si lasam la frigider.
Amestecam intr-un castronel 4 linguri de ierburi provencale cu 1 lingura sare, 1 lingurita piper, 1 lingura boia si frecam puiul cu aceasta compozitie prin interior si exterior. Introducem 2 felii de lamaie, 2 felii de portocala, 4 catei de usturoi necuratati, 2-3 fire de cimbru, legam pulpele si-l punem in tava. Stropim cu ulei, adaugam vinul si putina apa, punem pe langa pui restul ingredientelor ramase, acoperim si lasam la cuptor 40 minute. Scoatem tava, descoperim sa se rumeneasca puiul si mai lasam 10 minute dupa care dam deoparte.
Cartofii curatati, spalati, taiati cubulete mai mari sau sferturi, condimentati cu sare, piper, putin cimbru, amestecati cu putin ulei, acoperim si dam la cuptor 30 minute.
Servim puiul pe platou cu lamaia, portocala si usturoiul scoase, cu un bol de sos, alaturi de cartofi
1
cartofii pot fi si natur