Pui cu sos mediteranean

de ianculubita in Pui, 9 Iul 2013 | 11116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • ierburi provencale
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 portocala
  • 4 linguri ulei de masline
  • cimbru verde
  • SOS
  • 2 rosii
  • 1 mana de busuioc proaspat
  • 1 lingura capere
  • 3 linguri masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • Garnitura
  • 500 g cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos mediteranean:

Pregatim mai intai sosul: punem in blender rosiile oparite, curatate de coaja, taiate impreuna cu restul ingredientelor (de la busuioc doar frunzele), mixam bine rastrnam intr-un bol, condimentam si lasam la frigider.

Amestecam intr-un castronel 4 linguri de ierburi provencale cu 1 lingura sare, 1 lingurita piper, 1 lingura boia si frecam puiul cu aceasta compozitie prin interior si exterior. Introducem 2 felii de lamaie, 2 felii de portocala, 4 catei de usturoi necuratati, 2-3 fire de cimbru, legam pulpele si-l punem in tava. Stropim cu ulei, adaugam vinul si putina apa, punem pe langa pui restul ingredientelor ramase, acoperim si lasam la cuptor 40 minute. Scoatem tava, descoperim sa se rumeneasca puiul si mai lasam 10 minute dupa care dam deoparte.

Cartofii curatati, spalati, taiati cubulete mai mari sau sferturi, condimentati cu sare, piper, putin cimbru, amestecati cu putin ulei, acoperim si dam la cuptor 30 minute.

Servim puiul pe platou cu lamaia, portocala si usturoiul scoase, cu un bol de sos, alaturi de cartofi

TIPS-URI

1

cartofii pot fi si natur

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui marinate in bere la cuptor cu legume