Am gasit aceasta reteta intr-o revista veche adusa din Franta si pentru ca poza arata superb,am incercat-o;acum va spun ca la viata mea,am facut multe fripturi cu tot felul de sosuri nationale si internationale dar aceasta friptura,acest sos m-a dat gata!!nu va imaginati,un sos fara alte condimente sa fie atat de bun;va sfatuiesc sa incercati si nu veti regreta!!
Punem ouale la fiert iar in acest timp feliem snitelul, batem usor cu ciocanul, condimentam cu sare, piper apoi taiem suvite cat poate fi infasurat un ou si le lasam deoparte. Ouale dupa ce au fiert le tinem in apa rece schimband-o mereu, astfel se curata foarte bine si usor. Fiecare ou il infasuram in cate o felie de bacon apoi in suvita de piept, legam oul cu ata de bucatarie asemenea unui pachet si le punem la prajit in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit adaugam vinul, sare, piper dupa gust iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam piureul de rosii facut cu blenderul vertical, lasam sa fiarba 15-20 minute. Dupa acest timp adaugam ciupercile curatate, spalate, lasate intregi, maslinele si mai lasam la fiert 20 minute apoi oprim focul.
Scoatem ouale, taiem ata, punem pe farfurie oua cu taietura in sus, alaturi garnitura de cartofi si morcov fierte, taiate cubulete, sos si patrunjel verde deasupra.
Minunat si delicios!!
1
va sfatuiesc sa folositi oua de prepelita,dupa cum am spus sunt mai sanatoase dar si mai usor de manevrat