Pentru caramel, se topeste zaharul intr-un vas, dupa ce s-a topit bine, se adauga apa cu atentie, apoi se lasa la fiert pana se topeste si se ingroasa putin.
Se rastoarna imediat in forma de guguluf, se intinde tot repede pe peretii formei, apoi se lasa deoparte.
Pentru crema 1, se bat bine...
Se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar si putin lapte caldut, se face o gaura in mijlocul fainii cernute din castron, se amesteca acolo cu putina faina, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la dospit; in acest timp se mixeaza bine ouale cu sare, zahar, arome si se rastoarna in vasul cu faina,...
Albusurile trebuie batute spuma tare cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin, apoi uleiul tot cate putin, iaurt, se mixeaza bine in continuare, iar la final se pune treptat faina cernuta cu praful de copt, amestecand usor.
Dupa omogenizare, se incorporeaza 5-6 biscuiti rupti in bucati...
Piureul de sfecla se obtine din 3 bucati de sfecla de marime medie,aproximativ1kg, spalate, fierte sau coapte,apoi curatate de coaja si pasate cu blenderul.
Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu un praf de sare,zahar,ulei cate putin,dupa ce a rezultat o crema pufoasa si albicioasa, se adauga...
In primul rand se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca, se amesteca pana se omogenizeaza complet apoi se lasa la frigider 30min sa se raceasca,cu o folie alimentara pusa direct pe crema
Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,taiate rondele groase de 5-6mm,se...
Intr-un vas pe bain-marie se pun galbenusurile,branza,frisca,semintele de mac, faina, esenta de vanilie,se amesteca continuu cu telul pana se ingroasa putin, apoi se da vasul deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece si putina coaja de lamaie verde rasa, dupa care se da vasul la...
Galbenusurile frecate cu zahar apoi ulei cate putin, se adauga iaurtul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu o spatula.
Se da deoparte intr-un bol cateva linguri bune din compozitie care...
Se pune orezul intr-un vas cu 1l de apa pe foc mic si se lasa 5min amestecand mereu apoi se opreste focul si orezul se scurge;acest procedeu se face ca orezul sa se umfle putin;
Intr-un vas se pune laptele, orezul, 3linguri zahar, un praf de sare, se lasa pe foc pana scade laptele,iar orezul...
Se freaca galbenusurile cu ulei ca la maioneza apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat, dupa omogenizare se incorporeaza faina si se amesteca cu o spatula usor; intr-un bol se dau deoparte 4 linguri de aluat, se amesteca cu cacao apoi cu...
Merele spalate,se scoate casuta cu seminte cu ajutorul cutitului special,se taie in jumatati apoi se feliaza subtire dupa care se pun intr-un bol cu apa cat sa le cuprinda,zeama de lamaie si lingura de zahar si se lasa 1min la cuptorul cu microunde;se scot feliile usor sa nu se rupa pe o farfurie...
Albusurile batute spuma cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar; untul moale se freaca cu restul de zahar si zaharul vanilat pana rezulta o crema fina, se adauga galbenusurile pe rand mixand energic dupa fiecare, branza treptat, faina amestecata cu praful de copt si cernuta iar la...
1-Intr-un vas pe bain-marie se pune ciocolata si untul cubulete iar dupa ce s-a topit se amesteca energic pentru lichefiere apoi se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa, se adauga in fir ciocolata bine racita amestecand energic, apoi pudra de...
Portocalele spalate bine cu apa calda, se taie in cubulete mici (cu coaja si pulpa), se pun cubuletele intr-un vas, se acopera cu apa rece si se lasa pana a doua zi, schimband apa din ora in ora.
A doua zi se arunca apa, se adauga alta apa rece, iar in acest timp se pune pe foc intr-un vas...
Se bat bine albusurile cu zahar,pana rezulta o bezea lucioasa,se adauga galbenusurile desfacute si frecate cu un praf de sare si arome preferate,apoi se amesteca usor cu miscari verticale,adaugand cate putina faina;se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt si se lasa la cuptor...
Se topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit ciocolata,se ung din nou si din nou se lasa la frigider.
Pentru umplutura se pune intr-un vas pe...
Macesele spalate se pun la fiert in oala cu apa cat sa le cuprinda si putin peste;(1cana);dupa ce au fiert bine si ele sunt moi,se lasa sa se raceasca,apoi se pun in robot cu tot cu apa de la fiert iar pasta rezultata se amesteca bine cu 2-3cani cu apa,daca e nevoie se mai poate adauga,pentru ca...
Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si arome,se amesteca cu o lingura apoi cu mana,adaugand cate putin lapte cald iar cand a devenit un aluat...
Se pune intr-un vas pe foc miezul de pepene taiat cubulete mai mari, stropite cu zeama de la 1/2lamaie si zahar, se amesteca pana-si lasa zeama, apoi se lasa la fiert pana scade, amestecand din cand in cand adunand si spuma care se formeaza.
Dupa ce a scazut si dulceata s-a format,se adauga...
Pulpa de pepene curatata de coaja si seminte,taiata cubulete, se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1 lingura zahar si se lasa amestecand, pana se inmoaie;se paseaza pepenele foarte bine apoi se pune din nou pe foc sa scada apa din el si sa ramana doar piureu de pepene; nu va temeti ca nu-i...
Intr-un vas se pun 3 linguri cu seminte de chia si laptele de cocos, in alt vas se pun 3 linguri seminte si sucul de portocale iar in al treilea vas se pun 3 linguri cu seminte, sucul de fructe rosii si se lasa sa se umfle amestecand din cand in cand, timp de 1h sau mai mult (mie mi-a trebuit o...
Pentru blat se pun toate ingredientele in robot iar dupa ce a rezultat o pasta omogena se imparte compozitia in doua forme de semisfera (eu am pus in doua castroane din inox unse cu unt si tapetate cu faina) si se coc la foc mic 30-40 min
Pentru ganache ,se toarna frisca in cratita pe foc,...
Intr-un vas pe foc mic se pune laptele,smantana,coaja de citrice,scortisoara si se lasa 1-2min dupa care se da deoparte,se acopera sa se infuzeze aromele dar si sa se raceasca
In acest timp,se freaca galbenusurile cu zahar iar cand a rezultat o crema albicioasa,se adauga amidonul si se...
In primul rand se pregateste sosul care de fapt este o dulceata putin mai subtire;se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc amestecand sa nu se lipeasca iar cand dulceata este gata,se scoate anasonul si se lasa deoparte.
Pentru aluat ,se face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale...
Se pune pe foc mic intr-un vas laptele,ouale batute putin cu un praf de sare,zahar si amidon;se amesteca continuu sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase iar dupa ce s-a ingrosat,se da deoparte,se incorporeaza vanilia,coaja rasa de lamaie si zeama,apoi untul;se omogenizeaza totul foarte bine...
Se pregateste crema: se pune intr-un vas pe foc zeama de lamaie, unt, jumatate din cantitatea de zahar iar dupa ce s-a topit se adauga crema facuta din oua batute cu restul de zahar si coaja de lamaie, se amesteca 1 min apoi se rastoarna intr-un vas rece si se continua amestecarea pana rezulta o...
Se pregateste o spuma tare din albusuri batute cu un praf de sare, zaharul brun, se adauga galbenusurile frecate putin apoi untul topit si racit iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, cernuta si totul se amesteca cu lingura usor
Se face un caramel din 6linguri de zahar cu 2linguri...
Se amesteca branza intr-un castron impreuna cu zahar, un praf de sare, galbenusurile si frisca batuta.In inelul de la forma de tort patrata pus pe un platou, se pun piscoturile trecute prin cafea amestecata cu Amaretto ,deasupra crema, se acopera cu alt rand de piscoturi si tot asa pana se...
Se imbraca o forma de tarta cu folie alimentara. Intr-un vas se amesteca biscuitii pisati cu unt moale, se face o sfera si se da la frigider 15 minute.
In acest timp se pune pe foc smantana si ciocolata rasa, se amesteca pana se topeste si se da la rece. Branza se amesteca cu zmeura pasata cu...
Se pune in robot pulpa de pepene curatata de coaja, seminte si taiata cubulete, mierea, smantana. Se proceseaza pana rezulta o pasta, se rastoarna in masina de inghetata, se pune la congelator cuva, se scoate din cand in cand si se amesteca (eu am scos-o la 1h) iar cand a devenit o inghetata...
Intr-un castron se amesteca iaurtul cu fructele spalate, curatate si taiate marunt;
Se tapeteaza forma cu piscoturi insiropate, se adauga cateva linguri cu iaurt, se acopera cu alt rand de piscoturi si tot asa pana se termina; deasupra se pune o farfurie mica si se da la frigider pana a doua...
Reteta de prajitura imposibila
Pentru caramel, se topeste zaharul intr-un vas, dupa ce s-a topit bine, se adauga apa cu atentie, apoi se lasa la fiert pana se topeste si se ingroasa putin. Se rastoarna imediat in forma de guguluf, se intinde tot repede pe peretii formei, apoi se lasa deoparte. Pentru crema 1, se bat bine...
Desert cuib cu oua
Se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar si putin lapte caldut, se face o gaura in mijlocul fainii cernute din castron, se amesteca acolo cu putina faina, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la dospit; in acest timp se mixeaza bine ouale cu sare, zahar, arome si se rastoarna in vasul cu faina,...
Desert chec cu albusuri si biscuiti Oreo
Albusurile trebuie batute spuma tare cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin, apoi uleiul tot cate putin, iaurt, se mixeaza bine in continuare, iar la final se pune treptat faina cernuta cu praful de copt, amestecand usor. Dupa omogenizare, se incorporeaza 5-6 biscuiti rupti in bucati...
Prajitura cu sfecla rosie
Piureul de sfecla se obtine din 3 bucati de sfecla de marime medie,aproximativ1kg, spalate, fierte sau coapte,apoi curatate de coaja si pasate cu blenderul. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu un praf de sare,zahar,ulei cate putin,dupa ce a rezultat o crema pufoasa si albicioasa, se adauga...
Turnulet cu mere si violete
In primul rand se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca, se amesteca pana se omogenizeaza complet apoi se lasa la frigider 30min sa se raceasca,cu o folie alimentara pusa direct pe crema Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,taiate rondele groase de 5-6mm,se...
Spuma de vanilie cu mango
Intr-un vas pe bain-marie se pun galbenusurile,branza,frisca,semintele de mac, faina, esenta de vanilie,se amesteca continuu cu telul pana se ingroasa putin, apoi se da vasul deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece si putina coaja de lamaie verde rasa, dupa care se da vasul la...
Guguluf pufos pentru copii
Galbenusurile frecate cu zahar apoi ulei cate putin, se adauga iaurtul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu o spatula. Se da deoparte intr-un bol cateva linguri bune din compozitie care...
Gateau de riz au caramel
Se pune orezul intr-un vas cu 1l de apa pe foc mic si se lasa 5min amestecand mereu apoi se opreste focul si orezul se scurge;acest procedeu se face ca orezul sa se umfle putin; Intr-un vas se pune laptele, orezul, 3linguri zahar, un praf de sare, se lasa pe foc pana scade laptele,iar orezul...
Chec cu afine si 5 ani de Bucataras
Se freaca galbenusurile cu ulei ca la maioneza apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat, dupa omogenizare se incorporeaza faina si se amesteca cu o spatula usor; intr-un bol se dau deoparte 4 linguri de aluat, se amesteca cu cacao apoi cu...
Trandafir cu mere
Merele spalate,se scoate casuta cu seminte cu ajutorul cutitului special,se taie in jumatati apoi se feliaza subtire dupa care se pun intr-un bol cu apa cat sa le cuprinda,zeama de lamaie si lingura de zahar si se lasa 1min la cuptorul cu microunde;se scot feliile usor sa nu se rupa pe o farfurie...
Trandafir cu branza si ciocolata
Albusurile batute spuma cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar; untul moale se freaca cu restul de zahar si zaharul vanilat pana rezulta o crema fina, se adauga galbenusurile pe rand mixand energic dupa fiecare, branza treptat, faina amestecata cu praful de copt si cernuta iar la...
Prajitura ciocolatoasa Reteta 800
1-Intr-un vas pe bain-marie se pune ciocolata si untul cubulete iar dupa ce s-a topit se amesteca energic pentru lichefiere apoi se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa, se adauga in fir ciocolata bine racita amestecand energic, apoi pudra de...
Dulceata de portocale
Portocalele spalate bine cu apa calda, se taie in cubulete mici (cu coaja si pulpa), se pun cubuletele intr-un vas, se acopera cu apa rece si se lasa pana a doua zi, schimband apa din ora in ora. A doua zi se arunca apa, se adauga alta apa rece, iar in acest timp se pune pe foc intr-un vas...
Tort cu citrice
Se bat bine albusurile cu zahar,pana rezulta o bezea lucioasa,se adauga galbenusurile desfacute si frecate cu un praf de sare si arome preferate,apoi se amesteca usor cu miscari verticale,adaugand cate putina faina;se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt si se lasa la cuptor...
Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie
Se topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit ciocolata,se ung din nou si din nou se lasa la frigider. Pentru umplutura se pune intr-un vas pe...
Gem de macese
Macesele spalate se pun la fiert in oala cu apa cat sa le cuprinda si putin peste;(1cana);dupa ce au fiert bine si ele sunt moi,se lasa sa se raceasca,apoi se pun in robot cu tot cu apa de la fiert iar pasta rezultata se amesteca bine cu 2-3cani cu apa,daca e nevoie se mai poate adauga,pentru ca...
Cornuri pufoase cu branza
Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si arome,se amesteca cu o lingura apoi cu mana,adaugand cate putin lapte cald iar cand a devenit un aluat...
Dulceata de pepene galben
Se pune intr-un vas pe foc miezul de pepene taiat cubulete mai mari, stropite cu zeama de la 1/2lamaie si zahar, se amesteca pana-si lasa zeama, apoi se lasa la fiert pana scade, amestecand din cand in cand adunand si spuma care se formeaza. Dupa ce a scazut si dulceata s-a format,se adauga...
Inghetata de pepene galben
Pulpa de pepene curatata de coaja si seminte,taiata cubulete, se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1 lingura zahar si se lasa amestecand, pana se inmoaie;se paseaza pepenele foarte bine apoi se pune din nou pe foc sa scada apa din el si sa ramana doar piureu de pepene; nu va temeti ca nu-i...
Budinca de chia cu fructe
Intr-un vas se pun 3 linguri cu seminte de chia si laptele de cocos, in alt vas se pun 3 linguri seminte si sucul de portocale iar in al treilea vas se pun 3 linguri cu seminte, sucul de fructe rosii si se lasa sa se umfle amestecand din cand in cand, timp de 1h sau mai mult (mie mi-a trebuit o...
Bomba de ciocolata
Pentru blat se pun toate ingredientele in robot iar dupa ce a rezultat o pasta omogena se imparte compozitia in doua forme de semisfera (eu am pus in doua castroane din inox unse cu unt si tapetate cu faina) si se coc la foc mic 30-40 min Pentru ganache ,se toarna frisca in cratita pe foc,...
Crema catalana by Gordon Ramsay
Intr-un vas pe foc mic se pune laptele,smantana,coaja de citrice,scortisoara si se lasa 1-2min dupa care se da deoparte,se acopera sa se infuzeze aromele dar si sa se raceasca In acest timp,se freaca galbenusurile cu zahar iar cand a rezultat o crema albicioasa,se adauga amidonul si se...
Budinci cu afine
In primul rand se pregateste sosul care de fapt este o dulceata putin mai subtire;se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc amestecand sa nu se lipeasca iar cand dulceata este gata,se scoate anasonul si se lasa deoparte. Pentru aluat ,se face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale...
Prajitura cu foi de cremsnit
Se pune pe foc mic intr-un vas laptele,ouale batute putin cu un praf de sare,zahar si amidon;se amesteca continuu sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase iar dupa ce s-a ingrosat,se da deoparte,se incorporeaza vanilia,coaja rasa de lamaie si zeama,apoi untul;se omogenizeaza totul foarte bine...
Sbriciolata
Se pregateste crema: se pune intr-un vas pe foc zeama de lamaie, unt, jumatate din cantitatea de zahar iar dupa ce s-a topit se adauga crema facuta din oua batute cu restul de zahar si coaja de lamaie, se amesteca 1 min apoi se rastoarna intr-un vas rece si se continua amestecarea pana rezulta o...
Rasturnata cu papaya
Se pregateste o spuma tare din albusuri batute cu un praf de sare, zaharul brun, se adauga galbenusurile frecate putin apoi untul topit si racit iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, cernuta si totul se amesteca cu lingura usor Se face un caramel din 6linguri de zahar cu 2linguri...
Tort tiramisu reteta cu zahar aurit
Se amesteca branza intr-un castron impreuna cu zahar, un praf de sare, galbenusurile si frisca batuta.In inelul de la forma de tort patrata pus pe un platou, se pun piscoturile trecute prin cafea amestecata cu Amaretto ,deasupra crema, se acopera cu alt rand de piscoturi si tot asa pana se...
Cheescake cu zmeura
Se imbraca o forma de tarta cu folie alimentara. Intr-un vas se amesteca biscuitii pisati cu unt moale, se face o sfera si se da la frigider 15 minute. In acest timp se pune pe foc smantana si ciocolata rasa, se amesteca pana se topeste si se da la rece. Branza se amesteca cu zmeura pasata cu...
Inghetata de pepene galben
Se pune in robot pulpa de pepene curatata de coaja, seminte si taiata cubulete, mierea, smantana. Se proceseaza pana rezulta o pasta, se rastoarna in masina de inghetata, se pune la congelator cuva, se scoate din cand in cand si se amesteca (eu am scos-o la 1h) iar cand a devenit o inghetata...
Sarlota cu caise
Intr-un castron se amesteca iaurtul cu fructele spalate, curatate si taiate marunt; Se tapeteaza forma cu piscoturi insiropate, se adauga cateva linguri cu iaurt, se acopera cu alt rand de piscoturi si tot asa pana se termina; deasupra se pune o farfurie mica si se da la frigider pana a doua...