Clatim feliile de vita, le punem pe un servet de hartie sa absoarba apa. Le condimentam cu sare si piper si le lasam deoparte. Pregatim amestecul format din 2 oua si faina, dam feliile de vita si le punem in ulei la prajit. Cand sunt gata se scot pe un servet de hartie.
Se pot servi cu salata...
Ficatul se curata de pielite si se clateste in apa rece, mazarea se scurge de zeama si se spala sub jet de apa. Se adauga intr-o tigaie impreuna cu ficatul de pui, ceapa taiata feliute, iar morcovul rondele. Usturoiul se zdrobeste si se taie marunt, se amesteca in tigaie, punem uleiul de masline...
Se pregatesc feliile de pui, se condimenteaza pe o parte si pe alta, se acopera cu folie si se lasa la rece timp de 2 ore. Se prepara o pasta din oua si faina. Intr-o tava punem hartie de copt si presaram susan. Dam fiecare bucata de pui prin pasta formata si le punem in tava, deasupra presaram...
Se cresteaza copanelele de pui ,se clatesc in apa rece,si se pun la marinat timp de 1 ora in ulei de masline,vin rosu si adaugam condimente(condiment pentru paella,piper alb,sare,ierburi aromate,boia dulce).Le punem intr-o tava si le bagam la cuptor cca 30 minute,se intorc de pe o parte pe...
Dam varza pe razatoarea mare, morcovii si pastarnacul se taie feliute subtiri, ardeiul kapia il taiem cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Bucatile de gulas de porc se taie mai micute si se pun intr-un ceaun cu ulei de masline la calit, dupa cateva minute adaugam si legumele, lasam sa se caleasca...
Condimentam feliile cu busuioc, piper, vegeta si putin cimbru, le adaugam intr-un vas termorezistent, adaugam 3-4 linguri de ulei de masline. Cana de vin rosu si le dam la cuptorul incins. Dupa 10 minute adaugam morcovul taiat pe lung sau rondele(fiecare cum doreste) si usturoiul strivit. Punem...
Am dat ceapa prin robotul de bucatarie,si am pus-o la calit intr-un ceaun cu ulei de masline,cand s-a inmuiat putin am adaugat jumatate de ardei kapia taiat rondele si pulpele de pui.Adaugam apa cat sa acopere,asezonam cu sare si piper,punem si cealalta jumatate de ardei kapia taiata tot rondele...
Carnea se asezoneaza cu condimente,se stropeste cu ulei de masline si vin rosu si se lasa 30 minute la rece la marinat. Se adauga in tigaie, se acopera cu apa, se adauga legumele taiate rondele in tigaie, acoperim cu un capac. Cand e aproape gata se adauga grepfruitul taiat cubulete, adaugam si...
Se cresteaza ciocanelele de pui,pe ambele parti,le adaugam intr-un vas termorezistent,adaugam legumele taiate felii,le stropim cu ulei de masline,adaugam condimentele,punem 1 pahar de apa si le bagam la cuptor.Cand le intoarcem pe cealalta parte se stropesc cu vinul rosu si se dau iar la...
Snitelele de porc se bat cu ciocanul pentru carne si se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece20 minute sa patrunda condimentele.Se face un amestec subtire-grosut din 3 oua batute bine,si faina cat cuprinde,1 lingura plina de parmezan ras,asezonam cu sare si piper(daca faceti prea...
Clatim carnita cu apa rece si daca mai este nevoie o taiem cubulete mai mici. Usturoiul il taiem felii subtiri. Intr-un ceaun punem uleiul, adaugam carnea si usturoiul, lasam sa se caleasca bine 10 minute dupa care adaugam vinul rosu! Asezonam cu sare si piper si servim cu garnitura de piure de...
Morcovul, ceapa si usturoiul le-am bagat la robot sa se marunteasca. Se pun la calit in ulei de masline si adaugam si cana de orez. Turnam zeama si condimentele si lasam la foc mic sa se fiarba orezul, se amesteca des ca sa nu se lipeasca. Cand e aproape gata adaugam vinul si feliile de limba...
Se pune limba de vita la fiert cam 2-3 ore. Se curata de piele si se taie felii. Ceapa, usturoiul si frunzele de patrunjel se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc, se pun la calit in ulei de masline, se inabusa cu vin rosu si se adauga 3-4 polonice de zeama in care a fiert limba. Se adauga...
Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se taie cubulete mici, se adauga intr-un ceaun cu 1 lingura de unt sau margarina, dupa care se adauga si borcanul de ciuperci scurs de zeama. Se lasa la calit, se adauga vinul rosu, asezonam cu sare, piper, boia dulce, patrunjel maruntit, usturoi...
Se pun intr-o tigaie ficatei de pui curatati si spalati si se acopera cu lapte,se lasa la foc mic sa fiarba.Cand au ramas fara zeama se stropesc cu ulei de masline,ii condimentam cu sare,piper,boia dulce si adaugam si putina apa cat sa acopere,adaugam si usturoiul taiat in jumatate sau intregi...
Punem bucatiile de vita cu putin ulei, le lasam putin pe fiecare parte, le condimentam, adaugam vinul alb si lasam sa fiarba pana scade sosul. Se adauga si bulionul, putina apa daca mai e nevoie, adaugam si usturoiul taiat in jumate.
Se serveste cu legume
Se condimenteaza fiecare bucata de carne,se pun toate intr-un vas,se stropesc cu ulei de masline si se adauga putina bere,cat sa acopere,se acopera cu folie de aluminiu si lasam la frigider cateva ore.Se pun pe gratar,se lasa cam 10 minute pe fiecare parte(se verifica daca e prajita si se...
Pulpele de pui se pun la fiert timp de 15-20 minute, se scot intr-un castron si se condimenteaza. Le adaugam intr-un ceaun cu putin ulei de masline sa se prajeasca putin.
Separat se pun la calit ciuperciile cu morcovul dat pe razatoare, se pune sare si piper si se lasa 10 minute. Intr-un wok...
Carnea se condimenteaza, se stropeste cu ulei de masline si se adauga putin vin alb si se lasa la marinat timp de 2 ore la rece. Se pune la prajit, se pune apa cat sa acopere carnea si se lasa la foc mediu. Dupa ce a scazut daca mai e nevoie se mai completeaza cu putina apa si se adauga si...
Se pune ficatul de pui intr-o tigaie, se stropeste cu ulei de masline, se adauga condimentele si se adauga 1 cana de vin alb. Se lasa sa se inabuse in vin, adaugam usturoiul strivit si rosiile cherry. Se mai completeaza cu apa daca nu s-au facut si se servesc calzi cu garnitura sau fara!
Ceapa taiata marunt se pune la calit in ulei de masline,se adauga putina sare si piper alb,boia dulce,se lasa cca 3 minute si se adauga si morcovul dat pe razatoarea mare,usturoiul taiat marunt,iar ardeiul se taie cubulete.Separat intr-o oala se pun pulpele de pui in apa cu putina vegeta,se lasa...
Pulpele le punem in apa cu sare la fiert timp de 15-20 minute.Intr-o tigaie punem ceapa taiata marunt,ulei de masline,usturoiul il dam pe razatoarea mica,iar sfecla pe razatoarea mare.Se pun toate la calit,dupa care se stinge cu vin rosu,condimentam si punem pulpele,se adauga si cutia de rosii...
Pipotele si inimile se clatesc cu apa rece, se curata de pielite si grasime, se mai taie in bucatele mai mici si se pun intr-un castron. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline si se adauga si morocovul taiat rondele, se adauga pipotele si inimile, se calesc bine. Usturoiul se...
Intr-o tigaie de pun costitele de porc se condimenteaza, se adauga uleiul de masline, se pune un capac si se pun la foc potrivit. Se lasa 5-10 minute pe fiecare parte, ca sa se prajeasca bine. Se servesc cu sos de cirese (vedeti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-cirese-34131.html)
In tava de mici se adauga bere cat sa acopere si se lasa asa timp de 30 minute. Datorita berii ies mai fragezi si mai gustosi. Se pun pe gratar, se lasa 5-8 minute pe fiecare parte in functie de cat de tare doriti sa se prajeasca. Se servesc calzi cu mustar
Pulpele de pui se pun intr-un ceaun la prajit,se cresteaza ca sa se patrunda mai bine,se condimenteaza cu sare,piper alb si boia dulce.Intr-o tigaie se pune ulei de masline,usturoiul se taie felii subtiri,iar ceapa se toaca marunt si se lasa la calit.Se adauda busuiocul si se stinge cu putin vin...
Intr-o tigaie wok punem untul sa se topeasca. Ficatul se curata si se clateste cu apa rece, dupa care il punem in tigaie. Se stinge cu 1 ceasca de vin rosu cat sa acopere ficatul, se pune si usturoiul taiat felii. Se adauga condimentele, in afara de marar care se pune inainte sa fie gata. Se...
Se curata bucatile de pui de grasimea in exces, se spala cu apa rece, se condimenteaza pe ambele parti cu vegeta, cu cimbru, oregano, busuioc, boia dulce si piper alb. Intr-o tava se pune ulei de masline, se aseaza bucatile de pui condimentate, morcovul si ceapa taiate felii subtiri, usturoiul se...
Varza daca este foarte sarata se lasa in apa rece timp de 4 ore.Se desface fiecare foaie de varza,se taie cotorul.Orezul se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu morcovul ras si ceapa taiata marunt,se adauga piper si cateva frunze de ardei iute,se tropeste cu putin vin si se lasa putin la...
Ceafa de porc se clateste cu apa rece, se sterg bucatiile cu prosop de hartie. Se pune ulei de masline si se adauga salvie si se adauga o ceasca de vin alb si 2 bucati de usturoi. Se lasa intr-un castron inchis cu un capac la frigider cca 2-3 ore la macerat. Se aseaza in tigaie, se pune un pahar...
Snitel de vita
Clatim feliile de vita, le punem pe un servet de hartie sa absoarba apa. Le condimentam cu sare si piper si le lasam deoparte. Pregatim amestecul format din 2 oua si faina, dam feliile de vita si le punem in ulei la prajit. Cand sunt gata se scot pe un servet de hartie. Se pot servi cu salata...
Mancarica de mazare cu ficat de pui
Ficatul se curata de pielite si se clateste in apa rece, mazarea se scurge de zeama si se spala sub jet de apa. Se adauga intr-o tigaie impreuna cu ficatul de pui, ceapa taiata feliute, iar morcovul rondele. Usturoiul se zdrobeste si se taie marunt, se amesteca in tigaie, punem uleiul de masline...
Snitele de pui cu susan la cuptor
Se pregatesc feliile de pui, se condimenteaza pe o parte si pe alta, se acopera cu folie si se lasa la rece timp de 2 ore. Se prepara o pasta din oua si faina. Intr-o tava punem hartie de copt si presaram susan. Dam fiecare bucata de pui prin pasta formata si le punem in tava, deasupra presaram...
Copanele de pui cu miere la cuptor
Se cresteaza copanelele de pui ,se clatesc in apa rece,si se pun la marinat timp de 1 ora in ulei de masline,vin rosu si adaugam condimente(condiment pentru paella,piper alb,sare,ierburi aromate,boia dulce).Le punem intr-o tava si le bagam la cuptor cca 30 minute,se intorc de pe o parte pe...
Varza dulce cu carne de porc la cuptor
Dam varza pe razatoarea mare, morcovii si pastarnacul se taie feliute subtiri, ardeiul kapia il taiem cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Bucatile de gulas de porc se taie mai micute si se pun intr-un ceaun cu ulei de masline la calit, dupa cateva minute adaugam si legumele, lasam sa se caleasca...
Rasol de vita in vin la cuptor
Condimentam feliile cu busuioc, piper, vegeta si putin cimbru, le adaugam intr-un vas termorezistent, adaugam 3-4 linguri de ulei de masline. Cana de vin rosu si le dam la cuptorul incins. Dupa 10 minute adaugam morcovul taiat pe lung sau rondele(fiecare cum doreste) si usturoiul strivit. Punem...
Papricas de pui cu ardei kapia si busuioc
Am dat ceapa prin robotul de bucatarie,si am pus-o la calit intr-un ceaun cu ulei de masline,cand s-a inmuiat putin am adaugat jumatate de ardei kapia taiat rondele si pulpele de pui.Adaugam apa cat sa acopere,asezonam cu sare si piper,punem si cealalta jumatate de ardei kapia taiata tot rondele...
Ceafa de porc cu ardei kapia si grefruit
Carnea se asezoneaza cu condimente,se stropeste cu ulei de masline si vin rosu si se lasa 30 minute la rece la marinat. Se adauga in tigaie, se acopera cu apa, se adauga legumele taiate rondele in tigaie, acoperim cu un capac. Cand e aproape gata se adauga grepfruitul taiat cubulete, adaugam si...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Se cresteaza ciocanelele de pui,pe ambele parti,le adaugam intr-un vas termorezistent,adaugam legumele taiate felii,le stropim cu ulei de masline,adaugam condimentele,punem 1 pahar de apa si le bagam la cuptor.Cand le intoarcem pe cealalta parte se stropesc cu vinul rosu si se dau iar la...
Snitel de porc cu parmezan
Snitelele de porc se bat cu ciocanul pentru carne si se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece20 minute sa patrunda condimentele.Se face un amestec subtire-grosut din 3 oua batute bine,si faina cat cuprinde,1 lingura plina de parmezan ras,asezonam cu sare si piper(daca faceti prea...
Gulas de porc cu usturoi
Clatim carnita cu apa rece si daca mai este nevoie o taiem cubulete mai mici. Usturoiul il taiem felii subtiri. Intr-un ceaun punem uleiul, adaugam carnea si usturoiul, lasam sa se caleasca bine 10 minute dupa care adaugam vinul rosu! Asezonam cu sare si piper si servim cu garnitura de piure de...
Orez cu legume si limba de vita
Morcovul, ceapa si usturoiul le-am bagat la robot sa se marunteasca. Se pun la calit in ulei de masline si adaugam si cana de orez. Turnam zeama si condimentele si lasam la foc mic sa se fiarba orezul, se amesteca des ca sa nu se lipeasca. Cand e aproape gata adaugam vinul si feliile de limba...
Limba de vita in sos de rosii
Se pune limba de vita la fiert cam 2-3 ore. Se curata de piele si se taie felii. Ceapa, usturoiul si frunzele de patrunjel se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc, se pun la calit in ulei de masline, se inabusa cu vin rosu si se adauga 3-4 polonice de zeama in care a fiert limba. Se adauga...
Piept de pui cu ciuperci in sos de smantana
Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se taie cubulete mici, se adauga intr-un ceaun cu 1 lingura de unt sau margarina, dupa care se adauga si borcanul de ciuperci scurs de zeama. Se lasa la calit, se adauga vinul rosu, asezonam cu sare, piper, boia dulce, patrunjel maruntit, usturoi...
Ficat de pui fiert in lapte
Se pun intr-o tigaie ficatei de pui curatati si spalati si se acopera cu lapte,se lasa la foc mic sa fiarba.Cand au ramas fara zeama se stropesc cu ulei de masline,ii condimentam cu sare,piper,boia dulce si adaugam si putina apa cat sa acopere,adaugam si usturoiul taiat in jumatate sau intregi...
Vita cu legume
Punem bucatiile de vita cu putin ulei, le lasam putin pe fiecare parte, le condimentam, adaugam vinul alb si lasam sa fiarba pana scade sosul. Se adauga si bulionul, putina apa daca mai e nevoie, adaugam si usturoiul taiat in jumate. Se serveste cu legume
Cotlet de porc marinat la gratar
Se condimenteaza fiecare bucata de carne,se pun toate intr-un vas,se stropesc cu ulei de masline si se adauga putina bere,cat sa acopere,se acopera cu folie de aluminiu si lasam la frigider cateva ore.Se pun pe gratar,se lasa cam 10 minute pe fiecare parte(se verifica daca e prajita si se...
Pulpe de pui cu sos de ciuperci si smantana
Pulpele de pui se pun la fiert timp de 15-20 minute, se scot intr-un castron si se condimenteaza. Le adaugam intr-un ceaun cu putin ulei de masline sa se prajeasca putin. Separat se pun la calit ciuperciile cu morcovul dat pe razatoare, se pune sare si piper si se lasa 10 minute. Intr-un wok...
Vrabioara de vita
Carnea se condimenteaza, se stropeste cu ulei de masline si se adauga putin vin alb si se lasa la marinat timp de 2 ore la rece. Se pune la prajit, se pune apa cat sa acopere carnea si se lasa la foc mediu. Dupa ce a scazut daca mai e nevoie se mai completeaza cu putina apa si se adauga si...
Ficatei de pui cu usturoi si rosii cherry
Se pune ficatul de pui intr-o tigaie, se stropeste cu ulei de masline, se adauga condimentele si se adauga 1 cana de vin alb. Se lasa sa se inabuse in vin, adaugam usturoiul strivit si rosiile cherry. Se mai completeaza cu apa daca nu s-au facut si se servesc calzi cu garnitura sau fara!
Papricas de vara
Ceapa taiata marunt se pune la calit in ulei de masline,se adauga putina sare si piper alb,boia dulce,se lasa cca 3 minute si se adauga si morcovul dat pe razatoarea mare,usturoiul taiat marunt,iar ardeiul se taie cubulete.Separat intr-o oala se pun pulpele de pui in apa cu putina vegeta,se lasa...
Pulpe de pui in sos de sfecla rosie
Pulpele le punem in apa cu sare la fiert timp de 15-20 minute.Intr-o tigaie punem ceapa taiata marunt,ulei de masline,usturoiul il dam pe razatoarea mica,iar sfecla pe razatoarea mare.Se pun toate la calit,dupa care se stinge cu vin rosu,condimentam si punem pulpele,se adauga si cutia de rosii...
Sote de pipote si inimi
Pipotele si inimile se clatesc cu apa rece, se curata de pielite si grasime, se mai taie in bucatele mai mici si se pun intr-un castron. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline si se adauga si morocovul taiat rondele, se adauga pipotele si inimile, se calesc bine. Usturoiul se...
Coaste de porc cu sos de cirese
Intr-o tigaie de pun costitele de porc se condimenteaza, se adauga uleiul de masline, se pune un capac si se pun la foc potrivit. Se lasa 5-10 minute pe fiecare parte, ca sa se prajeasca bine. Se servesc cu sos de cirese (vedeti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-cirese-34131.html)
Mici in bere la gratar
In tava de mici se adauga bere cat sa acopere si se lasa asa timp de 30 minute. Datorita berii ies mai fragezi si mai gustosi. Se pun pe gratar, se lasa 5-8 minute pe fiecare parte in functie de cat de tare doriti sa se prajeasca. Se servesc calzi cu mustar
Pui Cacciatore
Pulpele de pui se pun intr-un ceaun la prajit,se cresteaza ca sa se patrunda mai bine,se condimenteaza cu sare,piper alb si boia dulce.Intr-o tigaie se pune ulei de masline,usturoiul se taie felii subtiri,iar ceapa se toaca marunt si se lasa la calit.Se adauda busuiocul si se stinge cu putin vin...
Ficat de pui cu usturoi si broccoli
Intr-o tigaie wok punem untul sa se topeasca. Ficatul se curata si se clateste cu apa rece, dupa care il punem in tigaie. Se stinge cu 1 ceasca de vin rosu cat sa acopere ficatul, se pune si usturoiul taiat felii. Se adauga condimentele, in afara de marar care se pune inainte sa fie gata. Se...
Pulpe de pui superioare in sos la cuptor
Se curata bucatile de pui de grasimea in exces, se spala cu apa rece, se condimenteaza pe ambele parti cu vegeta, cu cimbru, oregano, busuioc, boia dulce si piper alb. Intr-o tava se pune ulei de masline, se aseaza bucatile de pui condimentate, morcovul si ceapa taiate felii subtiri, usturoiul se...
Sarmale cu carne de vita si porc cu salvie
Varza daca este foarte sarata se lasa in apa rece timp de 4 ore.Se desface fiecare foaie de varza,se taie cotorul.Orezul se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu morcovul ras si ceapa taiata marunt,se adauga piper si cateva frunze de ardei iute,se tropeste cu putin vin si se lasa putin la...
Ceafa de porc cu salvie si rosii cherry
Ceafa de porc se clateste cu apa rece, se sterg bucatiile cu prosop de hartie. Se pune ulei de masline si se adauga salvie si se adauga o ceasca de vin alb si 2 bucati de usturoi. Se lasa intr-un castron inchis cu un capac la frigider cca 2-3 ore la macerat. Se aseaza in tigaie, se pune un pahar...