Intr-o tigaie wok punem unt si ulei de masline si adaugam pulpele condimentate,le lasam cca 20 minute sa se prajeasca bine pe ambele parti.Se scot pe o farfurie cand sunt gata si se acopera.
Se adauga usturoiul strivit in untul ramas,adaugam si caperele si le lasam cateva minute ,se...
Carnea se taie cubulete, cabanosul il taiem marunt. Intr-un ceaun se pune ulei de masline si se pune carnea la calit, se lasa cateva minute sa se caleasca bine, se stinge cu vinul rosu, se asezoneaza cu condimente ,pune 1 pahar de apa si lasam la foc mic sa fiarba. Usturoiul se striveste ,se taie...
Pulpele de pui se condimenteaza, se stropesc cu ulei de masline si vin si se lasa la marinat la rece circa 1 ora. Se pun pulpele in tigaia Dry Cooker impreuna cu sosul in care a stat la marinat. Se mai adauga apa si se lasa la foc mic la facut. Cand sunt aproape gata se adauga dovlecelul taiat...
Iepurele l-am fiert la inceput in ciorba si am pastrat si zeama. Ceapa se pune la calit in ulei de masline, adaugam si usturoiul taiat marunt si ciupercile scurse de apa. Dupa ce s-au calit cateva minute se adauga pasta de rosii, se amesteca bine si se adauga intr-un vas...
Carnea se taie cuburi si se pune la calit in 2 linguri de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se lasa circa 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie. Ceapa se da pe razatoarea mare, morcovul pe cea mica, iar usturoiul se striveste. Se pune ceapa impreuna cu morcovul la calit unde a fost...
Ceapa se curata marunt, se caleste in ulei de masline pana se inmoaie, se adauga carnea amestecand frecvent si se caleste pana devine alba. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano, cimbru, adaugam vinul rosu si se lasa la foc mic 10 minute. Se adauga usturoiul pasat, pasta de tomate si se mai lasa...
Ficatul se taie felii potrivite,se clatesc bine sub jet de apa se pun intr-un castron si se lasa in lapte cel putin 30 minute pentru a devenii mai fraged,sa nu fie uscat.Pe o farfurie se pune hartie,se aseaza feliile de ficat si se tamponeaza cu o alta hartie.Se pun la prajit in ulei de...
Pulpele de pui se pun impreuna cu laptele intr-o farfurie adanca. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa in frigider cel putin 1 ora (asa carnea e mai frageda). Se scot din lapte se pun pe un servet de hartie, se sterg si se pun intr-o tava termorezistenta. Se stropesc cu ulei de masline pe...
Intr-un ceaun punem ceapa taiata feliute subtiri cu ulei de masline la calit. Dupa cateva minute adaugam si carnea taiata fasii potrivite. Se lasa circa 5 minute dupa care se adauga vinul rosu (dupa gust), asezonam cu vegeta, piper, boia dulce, fulgii de chilli si cimbru. Fasolea se pune...
Pieptul de pui nu se taie bucatatele mici,se lasa bucata mai mare,se pune intr-o folie si se bate cu batatorul de snitele.Se asezoneaza cu sare si piper,se da prin faina,prin oul batut bine si prin pesmet.Intr-o tigaie wok punem cateva linguri de ulei si prajim pe ambele parti la foc mic.La...
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei de masline. Se adauga si varza scursa de zeama si taiata marunt. Se lasa la calit cca 10 minute, mai adaugam ulei daca este nevoie si stingem cu vinul alb. Se adauga de vreo 2 ori apa cat sa acopere si se lasa la fiert la foc mic. Se asezoneaza cu...
Se pregatesc legumele, taiem ceapa marunt, usturoiul il zdrobim si il taiem feliute subtiri, morcovul se taie fasii lungi, pastarnacul rondele. Curatam ficatul de pui si il clatim cu apa. Il punem intr-o tigaie wok, cu ulei de masline, adaugam condimentele si il lasam putin la prajit pe ambele...
Condimentam aripile de pui si le punem in ulei de masline la prajit. Se lasa cateva minute pe fiecare parte, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul il strivim si il taiem marunt. Se stinge cu vinul alb, adaugam si morcovul taiat rondele dupa care se adauga zeama de supa cat sa acopere (sau apa)....
Se cresteaza pulpele, adaugam cate 1 bucata de usturoi, le punem intr-un castron, le stropim cu ulei de masline, le asezonam cu condimente si punem putin vin alb. Le lasam la rece la macerat timp de 2 ore.
Se aseaza intr-un vas termorezistent morcovul taiat rondele,i ar pulpele deasupra...
Carnea de vita se taie fasii, se pune intr-un castron, se adauga piper, cimbru si busuioc, boia dulce, ulei de masline si putin vin rosu. Se inchide cu un capac si se lasa la marinat timp de 2-3 ore in frigider.
Intr-un ceaun se pune ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul si morcovul...
Se toaca ceapa marunt, se pune impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si usturoiul pisat iar pe urma taiat feliute, intr-o tigaie cu ulei de masline. Se lasa pana devine ceapa sticloasa,se asezoneaza cu boia dulce si se stinge cu jumatate de pahar de vin rosu.Rosiile decojite de paseaza bine...
Se amesteca carnea de curcan cu cea de vita,se adauga oul,condimentele,painea (inmuiata in lapte si stoarsa),faramitata.Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mica si se pun putin la calit in ulei de masline.Se adauga peste carne si se amesteca foarte bine,adaugandu-se si usturoiul...
Pipotele de spala bine si se taie bucatele mici,se pun la calit intr-un ceaun si adaugam si ceapa taiata feliute subtiri.Dupa ce s-au calit cateva minute se adauga apa cat sa acopere si se lasa la fiert cca 1 ora,se mai completeaza cu apa cand este nevoie.Ardeiul gras si morcovul se taie cubulete...
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si pieptul de pui taiat cubulete, asezonam cu sare, piper, boia dulce. Se stinge cu vinul rose si se mai lasa la fiert la foc mic.S e poate servi cu mamaliguta si muraturi
Se taie cotorul de la varza, se desfac foile cu grija si se lasa in apa rece.
Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt impreuna cu orezul in ulei de masline. Se lasa sa se caleasca cateva minute, punem sare, piper si boia dulce. Se lasa putin la racit dupa care se pun peste carne si se...
Carnea se transeaz,se curata de pielite si se taie subtire.Se condimenteaza,se pune mazare,morcov si telina taiate cubulete,se ruleaza si se prinde cu scobitori.Se unge cu vin rose si ulei de masline.Intr-o tava termorezistenta se pun ruladele si apa cu vin rose,cat sa acopere carnea.Se baga la...
Bucatiile de ceafa de porc se pun in folie alimentara si se bat pe ambele parti cu tocatorul de snitele.Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce.Intr-o tigaie se pune unt si se adauga cate o felie de carne(depinde cat de mari sunt si cate incap in tigaie).Se prajesc cca 3-4 minute pe fiecare...
Se condimenteaza aripile de pui cu sare, piper, boia dulce, ierburi aromatice, se marineaza cu ulei de masline si putin vin rosu. Se presara deasupra putin susan si se lasa la rece 30 minute.
Se prepara pasta din 2 oua, sare, piper si faina cat cuprinde.
Se dau aripile de pui prin pasta de...
Puiul se unge bine cu ulei de masline, se adauga condimentele pe ambele parti, facem niste mici incizii unde adaugam felii de usturoi, dupa care se pregateste umplutura.
Ficateii de pui se taie marunt, marul il taiem cubulete, la fel si ardeiul gras, iar ceapa solzisori. Se adauga umplutura in...
Pulpele de pui se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline iar intr-o tava termorezistenta se adauga putina apa si vin alb.Se lasa 30 minute(pana se rumeneste pielea).In sosul format am adaugat cartofi fierti cubulete.Se serveste cu sosul de ficatei.Il gasiti aici...
Ceapa, usturoiul si morcovul le punem in blender impreuna cu ciuperciile scurse bine, sare, piper, ulei de masline. Se mixeaza bine, dupa care adaugam si rosiile decojite si mixam pana devine o pasta.
Carnea tocata se pune la calit in ulei de masline, pana devine alba, se stinge cu un pahar de...
Condimentam carnea cu boia dulce, ierburi aromatice, piper alb, vegeta. Adaugam bucatile de carne in tigaie, punem ulei de masline, adaugam si ciuperciile si punem pe foc. Punem ceapa si usturoiul taiate feliute subtiri. Se pune 1 pahar de apa si vinul rosu. Acoperim cu capac, iar cand scade...
Intr-o craticioara se pune putin unt,se topeste,se adauga un strat de mamaliga,punem branza de burduf imprastiata,kaizerul se pune cubulete.Mai punem 1 strat pe mamalita si adaugam deasupra felii de mozzarella.Se pune un capac si se lasa la foc mic 10 minute.Se serveste cu oua ochi si smantana
Bucatiile de carne se asezoneaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei de masline,adaugam si ceapa taiata feliute subtiri.Se prajeste carnea pe ambele parti,se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri.Punem vinul rosu,sosul ragu si bulionul.Se mai adauga sare si piper dupa gust si se lasa...
Carnea se spala sub jet de apa rece, se tamponeaza cu un servet de hartie, se condimenteaza si se pune in tigaie cu ulei si cateii de usturoi striviti. Se prajeste pe ambele parti si se serveste cu garnitura de broccoli.
Pulpe de pui cu sos de capere
Intr-o tigaie wok punem unt si ulei de masline si adaugam pulpele condimentate,le lasam cca 20 minute sa se prajeasca bine pe ambele parti.Se scot pe o farfurie cand sunt gata si se acopera. Se adauga usturoiul strivit in untul ramas,adaugam si caperele si le lasam cateva minute ,se...
Tochitura cu mamaliguta, ou si telemea
Carnea se taie cubulete, cabanosul il taiem marunt. Intr-un ceaun se pune ulei de masline si se pune carnea la calit, se lasa cateva minute sa se caleasca bine, se stinge cu vinul rosu, se asezoneaza cu condimente ,pune 1 pahar de apa si lasam la foc mic sa fiarba. Usturoiul se striveste ,se taie...
Pulpe de curcan cu dovlecel la dry cooker
Pulpele de pui se condimenteaza, se stropesc cu ulei de masline si vin si se lasa la marinat la rece circa 1 ora. Se pun pulpele in tigaia Dry Cooker impreuna cu sosul in care a stat la marinat. Se mai adauga apa si se lasa la foc mic la facut. Cand sunt aproape gata se adauga dovlecelul taiat...
Tocana de iepure cu ciuperci la cuptor
Iepurele l-am fiert la inceput in ciorba si am pastrat si zeama. Ceapa se pune la calit in ulei de masline, adaugam si usturoiul taiat marunt si ciupercile scurse de apa. Dupa ce s-au calit cateva minute se adauga pasta de rosii, se amesteca bine si se adauga intr-un vas...
Vitel in sos picant
Carnea se taie cuburi si se pune la calit in 2 linguri de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se lasa circa 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie. Ceapa se da pe razatoarea mare, morcovul pe cea mica, iar usturoiul se striveste. Se pune ceapa impreuna cu morcovul la calit unde a fost...
Musaca de vinete si cartofi
Ceapa se curata marunt, se caleste in ulei de masline pana se inmoaie, se adauga carnea amestecand frecvent si se caleste pana devine alba. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano, cimbru, adaugam vinul rosu si se lasa la foc mic 10 minute. Se adauga usturoiul pasat, pasta de tomate si se mai lasa...
Ficat de porc cu sos
Ficatul se taie felii potrivite,se clatesc bine sub jet de apa se pun intr-un castron si se lasa in lapte cel putin 30 minute pentru a devenii mai fraged,sa nu fie uscat.Pe o farfurie se pune hartie,se aseaza feliile de ficat si se tamponeaza cu o alta hartie.Se pun la prajit in ulei de...
Pulpe de pui la cuptor cu curry si usturoi
Pulpele de pui se pun impreuna cu laptele intr-o farfurie adanca. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa in frigider cel putin 1 ora (asa carnea e mai frageda). Se scot din lapte se pun pe un servet de hartie, se sterg si se pun intr-o tava termorezistenta. Se stropesc cu ulei de masline pe...
Tocanita de fasole rosie cu carne de porc
Intr-un ceaun punem ceapa taiata feliute subtiri cu ulei de masline la calit. Dupa cateva minute adaugam si carnea taiata fasii potrivite. Se lasa circa 5 minute dupa care se adauga vinul rosu (dupa gust), asezonam cu vegeta, piper, boia dulce, fulgii de chilli si cimbru. Fasolea se pune...
Snitel de pui vienez
Pieptul de pui nu se taie bucatatele mici,se lasa bucata mai mare,se pune intr-o folie si se bate cu batatorul de snitele.Se asezoneaza cu sare si piper,se da prin faina,prin oul batut bine si prin pesmet.Intr-o tigaie wok punem cateva linguri de ulei si prajim pe ambele parti la foc mic.La...
Varza murata calita
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei de masline. Se adauga si varza scursa de zeama si taiata marunt. Se lasa la calit cca 10 minute, mai adaugam ulei daca este nevoie si stingem cu vinul alb. Se adauga de vreo 2 ori apa cat sa acopere si se lasa la fiert la foc mic. Se asezoneaza cu...
Ficatei de pui cu legume
Se pregatesc legumele, taiem ceapa marunt, usturoiul il zdrobim si il taiem feliute subtiri, morcovul se taie fasii lungi, pastarnacul rondele. Curatam ficatul de pui si il clatim cu apa. Il punem intr-o tigaie wok, cu ulei de masline, adaugam condimentele si il lasam putin la prajit pe ambele...
Aripi de pui cu fasole verde
Condimentam aripile de pui si le punem in ulei de masline la prajit. Se lasa cateva minute pe fiecare parte, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul il strivim si il taiem marunt. Se stinge cu vinul alb, adaugam si morcovul taiat rondele dupa care se adauga zeama de supa cat sa acopere (sau apa)....
Pulpe de curcan la cuptor
Se cresteaza pulpele, adaugam cate 1 bucata de usturoi, le punem intr-un castron, le stropim cu ulei de masline, le asezonam cu condimente si punem putin vin alb. Le lasam la rece la macerat timp de 2 ore. Se aseaza intr-un vas termorezistent morcovul taiat rondele,i ar pulpele deasupra...
Friptura de vita in sos de vin
Carnea de vita se taie fasii, se pune intr-un castron, se adauga piper, cimbru si busuioc, boia dulce, ulei de masline si putin vin rosu. Se inchide cu un capac si se lasa la marinat timp de 2-3 ore in frigider. Intr-un ceaun se pune ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul si morcovul...
Chiftelute de curcan si vita marinate
Se toaca ceapa marunt, se pune impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si usturoiul pisat iar pe urma taiat feliute, intr-o tigaie cu ulei de masline. Se lasa pana devine ceapa sticloasa,se asezoneaza cu boia dulce si se stinge cu jumatate de pahar de vin rosu.Rosiile decojite de paseaza bine...
Chiftelute de curcan si vita
Se amesteca carnea de curcan cu cea de vita,se adauga oul,condimentele,painea (inmuiata in lapte si stoarsa),faramitata.Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mica si se pun putin la calit in ulei de masline.Se adauga peste carne si se amesteca foarte bine,adaugandu-se si usturoiul...
Pipote de pui cu legume
Pipotele de spala bine si se taie bucatele mici,se pun la calit intr-un ceaun si adaugam si ceapa taiata feliute subtiri.Dupa ce s-au calit cateva minute se adauga apa cat sa acopere si se lasa la fiert cca 1 ora,se mai completeaza cu apa cand este nevoie.Ardeiul gras si morcovul se taie cubulete...
Piept de pui in sos de ceapa
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si pieptul de pui taiat cubulete, asezonam cu sare, piper, boia dulce. Se stinge cu vinul rose si se mai lasa la fiert la foc mic.S e poate servi cu mamaliguta si muraturi
Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin
Se taie cotorul de la varza, se desfac foile cu grija si se lasa in apa rece. Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt impreuna cu orezul in ulei de masline. Se lasa sa se caleasca cateva minute, punem sare, piper si boia dulce. Se lasa putin la racit dupa care se pun peste carne si se...
Rulada de vita cu legume in sos de vin
Carnea se transeaz,se curata de pielite si se taie subtire.Se condimenteaza,se pune mazare,morcov si telina taiate cubulete,se ruleaza si se prinde cu scobitori.Se unge cu vin rose si ulei de masline.Intr-o tava termorezistenta se pun ruladele si apa cu vin rose,cat sa acopere carnea.Se baga la...
Ceafa de porc cu sos de mustar
Bucatiile de ceafa de porc se pun in folie alimentara si se bat pe ambele parti cu tocatorul de snitele.Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce.Intr-o tigaie se pune unt si se adauga cate o felie de carne(depinde cat de mari sunt si cate incap in tigaie).Se prajesc cca 3-4 minute pe fiecare...
Aripi de pui pane
Se condimenteaza aripile de pui cu sare, piper, boia dulce, ierburi aromatice, se marineaza cu ulei de masline si putin vin rosu. Se presara deasupra putin susan si se lasa la rece 30 minute. Se prepara pasta din 2 oua, sare, piper si faina cat cuprinde. Se dau aripile de pui prin pasta de...
Pui la cuptor umplut cu ficat si mar
Puiul se unge bine cu ulei de masline, se adauga condimentele pe ambele parti, facem niste mici incizii unde adaugam felii de usturoi, dupa care se pregateste umplutura. Ficateii de pui se taie marunt, marul il taiem cubulete, la fel si ardeiul gras, iar ceapa solzisori. Se adauga umplutura in...
Pulpe de pui la cuptor cu sos de ficatei
Pulpele de pui se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline iar intr-o tava termorezistenta se adauga putina apa si vin alb.Se lasa 30 minute(pana se rumeneste pielea).In sosul format am adaugat cartofi fierti cubulete.Se serveste cu sosul de ficatei.Il gasiti aici...
Cottage Pie
Ceapa, usturoiul si morcovul le punem in blender impreuna cu ciuperciile scurse bine, sare, piper, ulei de masline. Se mixeaza bine, dupa care adaugam si rosiile decojite si mixam pana devine o pasta. Carnea tocata se pune la calit in ulei de masline, pana devine alba, se stinge cu un pahar de...
Ceafa de porc cu ciuperci
Condimentam carnea cu boia dulce, ierburi aromatice, piper alb, vegeta. Adaugam bucatile de carne in tigaie, punem ulei de masline, adaugam si ciuperciile si punem pe foc. Punem ceapa si usturoiul taiate feliute subtiri. Se pune 1 pahar de apa si vinul rosu. Acoperim cu capac, iar cand scade...
Bulz ardelenesc cu kaizer si mozzarella
Intr-o craticioara se pune putin unt,se topeste,se adauga un strat de mamaliga,punem branza de burduf imprastiata,kaizerul se pune cubulete.Mai punem 1 strat pe mamalita si adaugam deasupra felii de mozzarella.Se pune un capac si se lasa la foc mic 10 minute.Se serveste cu oua ochi si smantana
Cotlet de porc cu ragu,usturoi si bulion
Bucatiile de carne se asezoneaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei de masline,adaugam si ceapa taiata feliute subtiri.Se prajeste carnea pe ambele parti,se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri.Punem vinul rosu,sosul ragu si bulionul.Se mai adauga sare si piper dupa gust si se lasa...
Bistecca di maiale con aglio
Carnea se spala sub jet de apa rece, se tamponeaza cu un servet de hartie, se condimenteaza si se pune in tigaie cu ulei si cateii de usturoi striviti. Se prajeste pe ambele parti si se serveste cu garnitura de broccoli.