Carnea de porc se spala bine si se taie in bucati mai mici(daca cuburile sunt prea mari),se pun intr-o cratita cu ulei de masline,si se lasa cateva minute la prajit.
Se pune apa cat sa acopere,se adauga ceapa tocata marunt,se acopera cu capac si se lasa pentru 40 minute la foc potrivit sa...
Pieptul de pui se taie in fasii mici si se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu pulpa superioara de pui.
Dupa cateva minute se pun 2 polonice din supa de pui,silasam la foc mic sa fiarba cam 15 minute.
Se adauga si ceapa tocata marunt si se completeaza cu supa de pui cat sa acopere....
Ardeii se spala, se scot capacele (dar nu se arunca), se curata bine de seminte.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul dat pe razatoarea mare si orezul spalat si scurs de apa. Se pune putina apa dupa ce s-au calit si se lasa pana scade apa complet si...
Fuduliile se pun intr-un castron cu apa rece,pentru a se spala bine si se curata de pielite.
Se pun intr-un ceaun cu ulei de masline,se lasa cateva minute sa se prajeasca, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul strivit si morcovul taiat rondele.
Se mai stropeste cu putin...
Bucatile de piept de pui de clatesc si se usuca pe un servet de hartie dupa care le condimentam pe ambele parti.
Se pun bucatiile de pui stropite cu putin ulei de masline, dupa cateva minute se pune apa si sa se lasa la foc potrivit sa fiarba putin.
Cand zeama a scazut se pune untul si...
Pieptul de pui se taie fasii si se pune cateva minute la prajit in uleiul de masline.
Ceapa se taie solzisori si se adauga peste pieptul de pui.
Dovlecelul se spala bine, nu se curata de coaja,se taie fasii lungi sau bucati mai mici, dupa preferinte, iar morcovul se taie rondele.
Se pun...
Pulpele de pui se cresteaza si se pun la fiert pentru circa 15 minute(se poate prepara o supa din zeama in care fierb pulpele).
Ceapa se taie rondele,la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline.
Se adauga si pulpele fierte,se calesc cateva minute pe ambele parti,dupa care se...
Ceapa se taie in feliute (eu am preferat-o sa fie mai mare,sa nu o toc marunt),si se pune la calit in ulei de masline.
Bucata de pulpa superioara a fost fiarta inainte circa 15 minute,se taie bucatele si se pune la prajit peste ceapa.
Dupa cateva minute punem cartofii taiati...
Ceapa se toaca marunt si se pune in vasul de la multicooker, stropim cu ulei de masline,setam functia Fry pentru 2-3 minute.
Adaugam pulpele de pui crestate si morcovul taiat rondele, acoperim cu apa,punem condimentele si setam functia Boil pentru 30 minute.
Intre timp verificam sa nu se...
Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza feliile pe fiecare parte.
Ouale le batem bine, punem faina cat cuprinde pentru a avea o compozitie potrivita (nici groasa, nici prea subtire), iar intr-o farfurie punem pesmet si amestecam cu semintele de susan.
Trecem fiecare felie de piept de...
Feliile de carne se clatesc in apa rece,se sterg cu un prosop de bucatarie(de hartie),se condimenteaza pe ambele parti cu piper si ghimbir praf,se cresteaza putin(erau prea groase feliile) si se pun in tigaia grill stropita cu ulei de masline.
Se prajeste pe ambele parti,atentie nu...
Carnea se taie cubulete,punem vegeta,piper si boia dulce,ulei de masline si vin rosu si se pun la marinat pentru 2-3 ore la frigider.
Se pune carnea impreuna cu sosul de la marinada in vasul din multicooker,acoperim cu apa,setam la functia Boil pentru 30-40 minute.
Se adauga ceapa...
Se amesteca carnea tocata, cu oul, condimentele, mararul tocat marunt si pesmetul.
Se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si se pun la prajit in ceaun in ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie pentru a absorbii grasimea in exces.
Ceapa se toaca marunt se stropeste cu putin ulei de masline, se seteaza functia Fry pentru 5 minute.
Adaugam tavie de pipote,punem 1 pahar de apa, setam la functia Boil si lasam 30 minute.
Adaugam condimentele, punem apa cat sa acopere, setam functia Boil pentru alte 20 minute.
Punem...
Pulpele de pui se cresteaza,se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline. Se seteaza la functia Fry se lasa cam 5-10minute pe o parte si 5-10 min pe cealalta parte.
Se stropesc cu vinul alb, adaugam si apa si frunzele de tarhon si setam la functia Boil pentru 20 minute.
Se mai...
Ceafa de porc se condimenteaza pe ambele parti si se stropeste cu ulei de masline,se seteaza la functia Fry cam 5 minute se lasa pe o parte dupa care intoarcem carnea si mai lasam cateva minute la aceiasi functie.
Se stropeste cu vinul rosu,se adauga ceapa verde taiata rondele,se pune la...
Carnea se taie in cuburi potrivite,se spala sub jet de apa si se lasa la scurs.
Ceapa se toaca marunt, ceapa verde o taiem rondele si se pune la calit in unt pentru cateva minute.
Se adauga bucatiile de carne, se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba.
Cand apa a scazut se pune...
Feliile de piept de pui se condimenteaza pe ambele parti, se aseaza una peste alta si se da la frigider pentru 1-2 ore.
Se amesteca ouale batute bine cu un praf de sare, se adauga treptat faina, se amesteca bine pana cand se formeaza un aluat nici foarte subtire, nici foarte gros.
Feliile...
Carnea de vita se spala si se usuca bine cu un prosop de hartie, se condimenteaza pe ambele parti cu piper.
Intr-o tigaie punem untul si punem carnea pe fiecare parte cam 5 minute, intre timp se stropeste si cu ulei de masline, carnea nu se inteapa cu furculita si nici nu se taie pentru a nu...
Taiem ceapa verde, punem untul, lasam cateva minute sa se caleasca, dupa care adaugam ficatul curatat de pielite.
Se adauga apa cat sa acopere ,se pune si un capac si se lasa la foc potrivit.
Cand apa a scazut punem putin de ulei de masline, condimentele, lasam sa se prajeasca putin...
Fasolea se lasa in apa rece peste noapte intr-un castron cu multa apa.
Intr-o craticioara se pune fasolea la fiert in 3 ape.
Ceapa se toaca marunt,telina o taiem feliute,iar morcovul rondele si le punem la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se adauga si carnatii taiati feliute,se...
Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit.
Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se...
Pieptul de pui se taie cuburi potrivite, se pun intr-o tigaie wok cu un cub de unt la prajit.
Se adauga dupa cateva minute vinul rose,se lasa pana se evapora alcoolul si se adauga ceapa verde taiata feliute.
Se lasa sa se rumeneasca pieptul de pui bine (si sa se faca) daca mai este nevoie...
Pulpa de curcan se cresteaza pe ambele parti(se poate lasa si la marinat cateva ore, daca aveti timp, eu nu am lasat-o).
Se condimenteaza pe ambele parti,se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu, se stropeste desupra cu ulei de masline, se impacheteaza bine si se pune intr-o tava in care...
Carnatii erau congelati si i-am taiat feliute,se pun intr-o cratita,iar cand s-au dezghetat se pune ulei de masline si se lasa cateva minute la prajit dupa care se scot pe o farfurie.
Peste uleiul ramas se adauga varza taiata,se "prajeste" cateva minute,dupa care se adaugam ardeiu gras taiat...
Carnatii se taie in doua si se pun la prajit in putin ulei intr-o tigaie wok, se acopera cu un capac.
Cand s-au prajit se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Peste uleiul in care am prajit carnatii (daca este prea mult ulei se arunca din el si se lasa putin) se adauga ceapa tocata...
Pipotele se pun intr-o cratita cu apa la fiert. Se fierb cam 1ora - 1 ora jumatate (pana cand sunt fierte).
Ceapa o tocam marunt, o punem la calit in uleiul de masline, dupa cateva minute se adauga si morcovul dat pe razatoarea mare, se stinge cu putina apa.
Se adauga ciupercile taiate...
Carnea se condimenteaza pe ambele parti,se pune putin la prajit in ulei de masline,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul.
Se completeaza cu apa si se adauga si catelul de usturoi intreg,putin crestat.
Cand scade apa se adauga bulionul,se mai lasa cateva...
Pesmetul se amesteca cu usturoiul tocat marunt,coaja de lamaie rasa,patrunjelul tocat marunt si parmezanul ras.
Bucatiile de care se condimenteaza pe ambele parti,se trec prin ou si prin compozitia de pesmet,cat sa fie acoperite uniform.
Intr-o tava se pune hartie de copt si bucatiile de...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline pentru cateva minute.
Adaugam bucatiile de iepure ,punem apa cat sa acopere si lasam la fiert la foc potrivit.
Cand apa incepe sa scada,bucatiile de iepure se scot si se pun la prajit.
Peste ceapa se adauga bulionul si...
Mancare de porc cu broccoli si rosi cherry
Carnea de porc se spala bine si se taie in bucati mai mici(daca cuburile sunt prea mari),se pun intr-o cratita cu ulei de masline,si se lasa cateva minute la prajit. Se pune apa cat sa acopere,se adauga ceapa tocata marunt,se acopera cu capac si se lasa pentru 40 minute la foc potrivit sa...
Mancare de pui cu legume
Pieptul de pui se taie in fasii mici si se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu pulpa superioara de pui. Dupa cateva minute se pun 2 polonice din supa de pui,silasam la foc mic sa fiarba cam 15 minute. Se adauga si ceapa tocata marunt si se completeaza cu supa de pui cat sa acopere....
Ardei umpluti
Ardeii se spala, se scot capacele (dar nu se arunca), se curata bine de seminte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul dat pe razatoarea mare si orezul spalat si scurs de apa. Se pune putina apa dupa ce s-au calit si se lasa pana scade apa complet si...
Fudulii de curcan cu praz
Fuduliile se pun intr-un castron cu apa rece,pentru a se spala bine si se curata de pielite. Se pun intr-un ceaun cu ulei de masline,se lasa cateva minute sa se prajeasca, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul strivit si morcovul taiat rondele. Se mai stropeste cu putin...
Piept de pui cu lamaie si tartufo
Bucatile de piept de pui de clatesc si se usuca pe un servet de hartie dupa care le condimentam pe ambele parti. Se pun bucatiile de pui stropite cu putin ulei de masline, dupa cateva minute se pune apa si sa se lasa la foc potrivit sa fiarba putin. Cand zeama a scazut se pune untul si...
Piept de pui cu dovlecel
Pieptul de pui se taie fasii si se pune cateva minute la prajit in uleiul de masline. Ceapa se taie solzisori si se adauga peste pieptul de pui. Dovlecelul se spala bine, nu se curata de coaja,se taie fasii lungi sau bucati mai mici, dupa preferinte, iar morcovul se taie rondele. Se pun...
Pulpe de pui cu dovlecei in sos de smantana
Pulpele de pui se cresteaza si se pun la fiert pentru circa 15 minute(se poate prepara o supa din zeama in care fierb pulpele). Ceapa se taie rondele,la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si pulpele fierte,se calesc cateva minute pe ambele parti,dupa care se...
Tocana de cartofi picanta cu pui si rosii
Ceapa se taie in feliute (eu am preferat-o sa fie mai mare,sa nu o toc marunt),si se pune la calit in ulei de masline. Bucata de pulpa superioara a fost fiarta inainte circa 15 minute,se taie bucatele si se pune la prajit peste ceapa. Dupa cateva minute punem cartofii taiati...
Papricas de pui cu praz
Ceapa se toaca marunt si se pune in vasul de la multicooker, stropim cu ulei de masline,setam functia Fry pentru 2-3 minute. Adaugam pulpele de pui crestate si morcovul taiat rondele, acoperim cu apa,punem condimentele si setam functia Boil pentru 30 minute. Intre timp verificam sa nu se...
Snitele de pui in crusta de pesmet si susan
Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza feliile pe fiecare parte. Ouale le batem bine, punem faina cat cuprinde pentru a avea o compozitie potrivita (nici groasa, nici prea subtire), iar intr-o farfurie punem pesmet si amestecam cu semintele de susan. Trecem fiecare felie de piept de...
Ceafa de porc in tigaie grill
Feliile de carne se clatesc in apa rece,se sterg cu un prosop de bucatarie(de hartie),se condimenteaza pe ambele parti cu piper si ghimbir praf,se cresteaza putin(erau prea groase feliile) si se pun in tigaia grill stropita cu ulei de masline. Se prajeste pe ambele parti,atentie nu...
Tocana de cartofi la multicooker
Carnea se taie cubulete,punem vegeta,piper si boia dulce,ulei de masline si vin rosu si se pun la marinat pentru 2-3 ore la frigider. Se pune carnea impreuna cu sosul de la marinada in vasul din multicooker,acoperim cu apa,setam la functia Boil pentru 30-40 minute. Se adauga ceapa...
Chiftele de porc cu pesmet
Se amesteca carnea tocata, cu oul, condimentele, mararul tocat marunt si pesmetul. Se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si se pun la prajit in ceaun in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie pentru a absorbii grasimea in exces.
Pipote si inimi la Multicooker
Ceapa se toaca marunt se stropeste cu putin ulei de masline, se seteaza functia Fry pentru 5 minute. Adaugam tavie de pipote,punem 1 pahar de apa, setam la functia Boil si lasam 30 minute. Adaugam condimentele, punem apa cat sa acopere, setam functia Boil pentru alte 20 minute. Punem...
Pulpe de pui cu tarhon la multicooker
Pulpele de pui se cresteaza,se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline. Se seteaza la functia Fry se lasa cam 5-10minute pe o parte si 5-10 min pe cealalta parte. Se stropesc cu vinul alb, adaugam si apa si frunzele de tarhon si setam la functia Boil pentru 20 minute. Se mai...
Ceafa de porc in sos de smantana cu mustar la Multicooker
Ceafa de porc se condimenteaza pe ambele parti si se stropeste cu ulei de masline,se seteaza la functia Fry cam 5 minute se lasa pe o parte dupa care intoarcem carnea si mai lasam cateva minute la aceiasi functie. Se stropeste cu vinul rosu,se adauga ceapa verde taiata rondele,se pune la...
Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov
Carnea se taie in cuburi potrivite,se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt, ceapa verde o taiem rondele si se pune la calit in unt pentru cateva minute. Se adauga bucatiile de carne, se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba. Cand apa a scazut se pune...
Snitel de pui crocant cu pesmet
Feliile de piept de pui se condimenteaza pe ambele parti, se aseaza una peste alta si se da la frigider pentru 1-2 ore. Se amesteca ouale batute bine cu un praf de sare, se adauga treptat faina, se amesteca bine pana cand se formeaza un aluat nici foarte subtire, nici foarte gros. Feliile...
Tagliata di manzo con salsa di panna
Carnea de vita se spala si se usuca bine cu un prosop de hartie, se condimenteaza pe ambele parti cu piper. Intr-o tigaie punem untul si punem carnea pe fiecare parte cam 5 minute, intre timp se stropeste si cu ulei de masline, carnea nu se inteapa cu furculita si nici nu se taie pentru a nu...
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Taiem ceapa verde, punem untul, lasam cateva minute sa se caleasca, dupa care adaugam ficatul curatat de pielite. Se adauga apa cat sa acopere ,se pune si un capac si se lasa la foc potrivit. Cand apa a scazut punem putin de ulei de masline, condimentele, lasam sa se prajeasca putin...
Fasole scazuta cu carnati de curcan
Fasolea se lasa in apa rece peste noapte intr-un castron cu multa apa. Intr-o craticioara se pune fasolea la fiert in 3 ape. Ceapa se toaca marunt,telina o taiem feliute,iar morcovul rondele si le punem la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se adauga si carnatii taiati feliute,se...
Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure
Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit. Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se...
Piept de pui cu ceapa verde si branza caciotta
Pieptul de pui se taie cuburi potrivite, se pun intr-o tigaie wok cu un cub de unt la prajit. Se adauga dupa cateva minute vinul rose,se lasa pana se evapora alcoolul si se adauga ceapa verde taiata feliute. Se lasa sa se rumeneasca pieptul de pui bine (si sa se faca) daca mai este nevoie...
Pulpa de curcan in folie la cuptor
Pulpa de curcan se cresteaza pe ambele parti(se poate lasa si la marinat cateva ore, daca aveti timp, eu nu am lasat-o). Se condimenteaza pe ambele parti,se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu, se stropeste desupra cu ulei de masline, se impacheteaza bine si se pune intr-o tava in care...
Varza dulce cu carnati de curcan
Carnatii erau congelati si i-am taiat feliute,se pun intr-o cratita,iar cand s-au dezghetat se pune ulei de masline si se lasa cateva minute la prajit dupa care se scot pe o farfurie. Peste uleiul ramas se adauga varza taiata,se "prajeste" cateva minute,dupa care se adaugam ardeiu gras taiat...
Fasole pastai cu carnati de curcan
Carnatii se taie in doua si se pun la prajit in putin ulei intr-o tigaie wok, se acopera cu un capac. Cand s-au prajit se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Peste uleiul in care am prajit carnatii (daca este prea mult ulei se arunca din el si se lasa putin) se adauga ceapa tocata...
Pipote cu ciuperci
Pipotele se pun intr-o cratita cu apa la fiert. Se fierb cam 1ora - 1 ora jumatate (pana cand sunt fierte). Ceapa o tocam marunt, o punem la calit in uleiul de masline, dupa cateva minute se adauga si morcovul dat pe razatoarea mare, se stinge cu putina apa. Se adauga ciupercile taiate...
Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion
Carnea se condimenteaza pe ambele parti,se pune putin la prajit in ulei de masline,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul. Se completeaza cu apa si se adauga si catelul de usturoi intreg,putin crestat. Cand scade apa se adauga bulionul,se mai lasa cateva...
Braciole di maiale impanate al forno
Pesmetul se amesteca cu usturoiul tocat marunt,coaja de lamaie rasa,patrunjelul tocat marunt si parmezanul ras. Bucatiile de care se condimenteaza pe ambele parti,se trec prin ou si prin compozitia de pesmet,cat sa fie acoperite uniform. Intr-o tava se pune hartie de copt si bucatiile de...
Iepure in sos de ceapa
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline pentru cateva minute. Adaugam bucatiile de iepure ,punem apa cat sa acopere si lasam la fiert la foc potrivit. Cand apa incepe sa scada,bucatiile de iepure se scot si se pun la prajit. Peste ceapa se adauga bulionul si...