Eu nu mananc,ca mie nu imi plac,am pregatit pentru prima oara, i-am facut pentru o prietena, toata lumea a zis ca au fost buni,m-am inspirat de la Ligia si Rocsi.
Ardeii se spala, se scot capacele (dar nu se arunca), se curata bine de seminte.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul dat pe razatoarea mare si orezul spalat si scurs de apa. Se pune putina apa dupa ce s-au calit si se lasa pana scade apa complet si lasam sa se raceasca.
Amestecam carnea cu ceapa si orezul calite, punem patrunjelul proaspat si condimente si amesteca bine.
Incepem sa umplet fiecare ardei cu compozitia formata,iar deasupra punem capacelul de la ardei.
Se aranjeaza in oala (mie mi-au mai ramas 3 bucati care le-am pus in alta craticioara), se umple oala cu apa cat sa nu dea pe afara.
Se lasa jumatate de ora la foc mic sa fiarba,dupa care adaugam pasta de tomate, foile de dafin si sare si piper, acoperim cu un capac sau cu o folie de aluminiu pentru 40 minute.
Daca sunt gata se amesteca faina cu putina apa si zeama de la ardei, se face o compozitie subtire si se toarna peste sosul de ardei (pentru a fi mai gros).
Se mai lasa 5-10 minute dupa care se ia de pe foc.
Pofta buna!