Pulpele de pui se cresteaza, se condimenteaza pe ambele parti.
In vasul roman se pun felii de lamaie, deasupra punem pulpele de pui,punem putina apa si vinul alb.
Se acopera cu capacul si se da la cuptor pentru 30 minute.
Se intorc pe cealalta parte, se pune ceapa verde taiata...
Scarita afumata se pune la fiert intr-o craticioara cu apa pentru circa 40 minute sau pana cand este fiarta bine.
Ceapa se toaca marunt,morcovii se taie rondele,iar pastarnacul cubulete si se pun la calit in ulei de masline impreuna cu orezul clatit cu apa.
Se ia cate un polonic din zeama...
Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa alba tocata marunt,orezul si oul.
Se formeaza bilute,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru cateva ore.
Se scot din firgider,se pune o cratita cu apa si sare pe foc,cand incepe sa clocoteasca se adauga perisoarele,si se lasa la foc...
Carnea se unge cu ulei de masline pe ambele parti,se condimenteaza si se pun frunze de busuioc,se pune intr-o punga,se leaga si se da la frigider pentru 24 ore.
Muschiul de porc se pune intr-o tigaie impreuna cu sosul format de la marinada,ulei de masline si usturoiul strivit,se lasa sa se...
Feliile de porc se pun intr-o folie, se bat cu batatorul de snitele, se condimenteaza pe ambele parti cu condimente (sare/piper/ghimbir) si se lasa deoparte 15 minute.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare, se scurg de zeama si se amesteca cu ouale batute bine,...
Pieptul de pui se curata de pielite,si se taie fasii mai groase (cum doriti) si se condimenteaza pe ambele parti.
Intr-o farfurie punem faina, in alta farfurie amestecam ouale (puteti sa puneti cate unu pe rand si cand se termina punem altul), iar in alta farfurie punem fulgii de porumb...
Bucatile de iepure se clatesc cu apa rece, se condimenteaza cu vegeta si piper si se pun in vasul de la multicooker. Punem vinul si un pahar de apa, setam functia Boil si lasam sa fiarba cam 30 minute (verificati sa nu scada complet zeama).
Cand apa a scazut complet punem ulei de masline,...
Pulpa superioara de curcan se cresteaza pe ambele parti, se condimenteaza si se pune intr-o tava de unica folosinta sau de ceramica, se pune apa, se acopera cu o folie alimentara si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.
Se scoate folia, se stropeste carnea cu vinul alb si ulei de...
Lintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte.
Intr-o alta oala punem ceapa tocata marunt,impreuna cu firele de patrunjel si usturoiul, punem apa sa acopere, punem lintea si...
Pieptul de pui se taie cuburi,ceapa o tocam marunt,iar radacina de telina se taie feliute.
Punem toate ingredientele intr-o cratita, punem unt si ulei de masline si lasam sa se caleasca putin.
Dupa cateva minute punem vinul, lasam pana cand se evapora alcoolul si punem apa cat sa acopere si...
Bucatiile de carne se condimenteaza pe ambele parti si se pun intr-o tigaie cu putin unt si ulei de masline,pentru cateva minute pe fiecare parte.
Se scot din tigaie pe o farfurie,iar peste uleiul de masline punem pasta de tomate,condimentele si lasam cateva minute la foc mic sa fiarba....
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline si unt.
Se adauga kaizerul taiat feliute si se adauga peste ceapa ,se lasa sa se rumeneasca putin,impreuna cu usturoiul strivit,se mai adauga ulei daca mai este nevoie.
Fasolea pastai se scurge de zeama ,se taie in bucati mai mici...
Spata de porc se taie bucati,se condimenteaza pe ambele parti,se stropeste cu ulei de masline si sos de soia si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider.
Se pun bucatiile de carne impreuna cu sosul format in vasul de la Multicooker,adaugand mustarul,usturoiul taiat feliute,ardeiul...
Pieptul de curcan se taie felii potrivite pentru snitele.
Se pun intr-o folie de aluminiu si se bat cu batatorul de carne pe ambele parti.
Se condimenteaza si se lasa deoparte.
Se amesteca bine cele 2 oua cu un praf de sare,se adauga treptat faina,pana devine o pasta nu foarte groasa,iar...
Carnea de porc se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si orezul.
Se amesteca bine compozitia si se formeaza bilute care se pun pe o farfurie.
In vasul de la multicooker se pune 1 ceapa tocata marunt cu ulei de masline,se seteaza Functia Fry si se lasa 1-2 minute(deja urma sa se...
Bucatiile de carne se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline, se acopera si se lasa cateva ore la marinat la frigider.
Se pun bucatiile de carne in vasul de la multicooker, se pune un pahar de apa si se seteaza functia Boil pentru 40 minute.
Intre timp se mai completeaza cu apa....
Intr-o tigaie punem untul si ulei de masline si catelul de usturoi (atentie acesta nu trebuie sa se arda, se prajeste pe ambele parti sa dea aroma).
Feliile de piept de curcan se condimenteaza pe ambele parti si se pun in tigaie, se lasa cam 2 minute pe ambele parti dupa care se stinge cu...
Carnea se taie in bucati potrivite(fiecare cum doreste),se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu vinul rose si se lasa la marinat peste noapte.
In vasul de lut se pune carnea marinata impreuna cu sosul format si putin apa,se acopera cu un capac si se lasa 1 ora la foc potrivit....
Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa si mararul tocate marunt.
Se pune oul si putina faina cat sa se lege putin compozitia.
Cu mana umeda se formeaza chiftele care se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins.
Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet de...
Carnea de pui se pune intr-un castron,se amesteca cu ceapa tocata marunt,orezul spalat si scurs de apa si condimentele.
Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul.
Se ruleaza frunzele de varza umplute cu compozitia din carne de pui si se aseaza in vasul de lut peste...
Bucata de carne se cresteaza (nu se taie feliile pana jos), se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi.
Intr-un vas de lut punem carnea, sosul format de la marinarea carnii,putina apa,acoperim cu capac si dam...
Bucatiile de pui se marineaza cu sana,condimente,se amesteca cu mana si se stropeste cu ulei de masline. Se lasa peste noapte intr-un vas acoperit in frigider.
Se pun bucatiile de pui intr-un vas de lut impreuna cu sosul format de la marinarea carnii.
Ceapa se taie solzisori, iar usturoiul...
Carnea se amesteca cu sare,piper,ceapa tocata marunt,frunzele de telina taiate cat mai marunt,oul si orezul.Se amesteca bine toata compozitia, se formeaza bilute mici,se acopera farfuria cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore(eu am lasat peste noapte).
Pentru sos:
Ceapa...
Lintea se pune in apa rece,se clateste si se strecoara.
Carnatu se prajeste intr o tigaie cu ulei.Cand e gata se scoate pe o farfurie.
Lintea se pune cu apa multa si sare intr-o cratita sa fiarba circa 30-40 minute.
Cand e gata se scurge de apa.
Ceapa se toaca marunt,morcovul rondele...
Fasolea se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa peste noapte la inmuiat.
A doua zi se arunca apa si se pune la fiert in 3 ape.
Bucatiile de rasol se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert pentru circa 1 ora.
Se completeaza cu apa si se pune si fasolea...
Bucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa pentru circa 20 minute.
Cand sunt fierte se scot pe o farfurie,dupa care se pun la prajit in ulei(zeama in care au fiert,nu se arunca).
Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline.
Dupa...
Reteta de chiftele o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-de-curcan-74281.html
Pentru sos:
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu usturoiul strivit.
Se pune apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba putin ceapa.
Cand e aproape fiarta...
Carnea tocata se pune intr-un castron,punem ceapa tocata marunt,oul,patrunjelul tocat marunt si condimentele.
Se presara putina faina,se amesteca bine toate ingredientele.
Se formeaza chiftelele,se dau prin faina si se pun la prajit in ulei incins.
Se prajesc pe ambele parti si se scot...
Carnea de porc se poate bate cu batatorul de snitele(eu nu am avut si le am lasta asa).
Feliile de porc se condimenteaza pe ambele parti.
Intr un castron se amesteca bine 2 oua cu sare si piper,si se adauga faina treptat pana devine o compozitie usor groasa.
Se trec feliile de porc prin...
Carnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa cat sa acopere,si se lasa la fiert 20 minute.
Se pune ceapa tocata marunt,se mai adauga apa daca este nevoie,dupa circa 5 minute se pune orezul spalat si scurs de apa,2 pahare de apa,condimente...
Pulpe de pui cu lamaie la cuptor
Pulpele de pui se cresteaza, se condimenteaza pe ambele parti. In vasul roman se pun felii de lamaie, deasupra punem pulpele de pui,punem putina apa si vinul alb. Se acopera cu capacul si se da la cuptor pentru 30 minute. Se intorc pe cealalta parte, se pune ceapa verde taiata...
Scarita afumata cu orez si legume
Scarita afumata se pune la fiert intr-o craticioara cu apa pentru circa 40 minute sau pana cand este fiarta bine. Ceapa se toaca marunt,morcovii se taie rondele,iar pastarnacul cubulete si se pun la calit in ulei de masline impreuna cu orezul clatit cu apa. Se ia cate un polonic din zeama...
Perisoare de porc in sos de branza
Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa alba tocata marunt,orezul si oul. Se formeaza bilute,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru cateva ore. Se scot din firgider,se pune o cratita cu apa si sare pe foc,cand incepe sa clocoteasca se adauga perisoarele,si se lasa la foc...
Muschi de porc cu busuioc la cuptor
Carnea se unge cu ulei de masline pe ambele parti,se condimenteaza si se pun frunze de busuioc,se pune intr-o punga,se leaga si se da la frigider pentru 24 ore. Muschiul de porc se pune intr-o tigaie impreuna cu sosul format de la marinada,ulei de masline si usturoiul strivit,se lasa sa se...
Snitele de porc in crusta de cartofi
Feliile de porc se pun intr-o folie, se bat cu batatorul de snitele, se condimenteaza pe ambele parti cu condimente (sare/piper/ghimbir) si se lasa deoparte 15 minute. Cartofii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare, se scurg de zeama si se amesteca cu ouale batute bine,...
Piept de pui in crusta de fulgi de porumb
Pieptul de pui se curata de pielite,si se taie fasii mai groase (cum doriti) si se condimenteaza pe ambele parti. Intr-o farfurie punem faina, in alta farfurie amestecam ouale (puteti sa puneti cate unu pe rand si cand se termina punem altul), iar in alta farfurie punem fulgii de porumb...
Iepure cu legume la multicooker
Bucatile de iepure se clatesc cu apa rece, se condimenteaza cu vegeta si piper si se pun in vasul de la multicooker. Punem vinul si un pahar de apa, setam functia Boil si lasam sa fiarba cam 30 minute (verificati sa nu scada complet zeama). Cand apa a scazut complet punem ulei de masline,...
Pulpa superioara de curcan cu portocale la cuptor
Pulpa superioara de curcan se cresteaza pe ambele parti, se condimenteaza si se pune intr-o tava de unica folosinta sau de ceramica, se pune apa, se acopera cu o folie alimentara si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute. Se scoate folia, se stropeste carnea cu vinul alb si ulei de...
Lenticche con zampone
Lintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte. Intr-o alta oala punem ceapa tocata marunt,impreuna cu firele de patrunjel si usturoiul, punem apa sa acopere, punem lintea si...
Piept de pui cu radacina de telina in sos de smantana
Pieptul de pui se taie cuburi,ceapa o tocam marunt,iar radacina de telina se taie feliute. Punem toate ingredientele intr-o cratita, punem unt si ulei de masline si lasam sa se caleasca putin. Dupa cateva minute punem vinul, lasam pana cand se evapora alcoolul si punem apa cat sa acopere si...
Carne pentru burger la cuptor in sos de rosii cu cascaval
Bucatiile de carne se condimenteaza pe ambele parti si se pun intr-o tigaie cu putin unt si ulei de masline,pentru cateva minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie pe o farfurie,iar peste uleiul de masline punem pasta de tomate,condimentele si lasam cateva minute la foc mic sa fiarba....
Fasole pastai cu kaizer
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline si unt. Se adauga kaizerul taiat feliute si se adauga peste ceapa ,se lasa sa se rumeneasca putin,impreuna cu usturoiul strivit,se mai adauga ulei daca mai este nevoie. Fasolea pastai se scurge de zeama ,se taie in bucati mai mici...
Spata de porc cu legume la Multicooker
Spata de porc se taie bucati,se condimenteaza pe ambele parti,se stropeste cu ulei de masline si sos de soia si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se pun bucatiile de carne impreuna cu sosul format in vasul de la Multicooker,adaugand mustarul,usturoiul taiat feliute,ardeiul...
Snitele crocante cu carne de curcan
Pieptul de curcan se taie felii potrivite pentru snitele. Se pun intr-o folie de aluminiu si se bat cu batatorul de carne pe ambele parti. Se condimenteaza si se lasa deoparte. Se amesteca bine cele 2 oua cu un praf de sare,se adauga treptat faina,pana devine o pasta nu foarte groasa,iar...
Perisoare in sos de rosii la multicooker
Carnea de porc se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si orezul. Se amesteca bine compozitia si se formeaza bilute care se pun pe o farfurie. In vasul de la multicooker se pune 1 ceapa tocata marunt cu ulei de masline,se seteaza Functia Fry si se lasa 1-2 minute(deja urma sa se...
Spata de porc prajita la multicooker
Bucatiile de carne se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline, se acopera si se lasa cateva ore la marinat la frigider. Se pun bucatiile de carne in vasul de la multicooker, se pune un pahar de apa si se seteaza functia Boil pentru 40 minute. Intre timp se mai completeaza cu apa....
Piept de curcan in sos de unt cu usturoi
Intr-o tigaie punem untul si ulei de masline si catelul de usturoi (atentie acesta nu trebuie sa se arda, se prajeste pe ambele parti sa dea aroma). Feliile de piept de curcan se condimenteaza pe ambele parti si se pun in tigaie, se lasa cam 2 minute pe ambele parti dupa care se stinge cu...
Tocana de cartofi cu carne de porc in vas de lut
Carnea se taie in bucati potrivite(fiecare cum doreste),se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu vinul rose si se lasa la marinat peste noapte. In vasul de lut se pune carnea marinata impreuna cu sosul format si putin apa,se acopera cu un capac si se lasa 1 ora la foc potrivit....
Chiftele de pui
Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa si mararul tocate marunt. Se pune oul si putina faina cat sa se lege putin compozitia. Cu mana umeda se formeaza chiftele care se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet de...
Sarmale cu carne de pui in vas de lut
Carnea de pui se pune intr-un castron,se amesteca cu ceapa tocata marunt,orezul spalat si scurs de apa si condimentele. Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul. Se ruleaza frunzele de varza umplute cu compozitia din carne de pui si se aseaza in vasul de lut peste...
Pulpa de porc marinata in vas de lut
Bucata de carne se cresteaza (nu se taie feliile pana jos), se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi. Intr-un vas de lut punem carnea, sosul format de la marinarea carnii,putina apa,acoperim cu capac si dam...
Pulpe de pui marinate cu sana in vas de lut
Bucatiile de pui se marineaza cu sana,condimente,se amesteca cu mana si se stropeste cu ulei de masline. Se lasa peste noapte intr-un vas acoperit in frigider. Se pun bucatiile de pui intr-un vas de lut impreuna cu sosul format de la marinarea carnii. Ceapa se taie solzisori, iar usturoiul...
Perisoare in sos de rosii
Carnea se amesteca cu sare,piper,ceapa tocata marunt,frunzele de telina taiate cat mai marunt,oul si orezul.Se amesteca bine toata compozitia, se formeaza bilute mici,se acopera farfuria cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore(eu am lasat peste noapte). Pentru sos: Ceapa...
Linte cu carnati
Lintea se pune in apa rece,se clateste si se strecoara. Carnatu se prajeste intr o tigaie cu ulei.Cand e gata se scoate pe o farfurie. Lintea se pune cu apa multa si sare intr-o cratita sa fiarba circa 30-40 minute. Cand e gata se scurge de apa. Ceapa se toaca marunt,morcovul rondele...
Fasole cu rasol
Fasolea se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa peste noapte la inmuiat. A doua zi se arunca apa si se pune la fiert in 3 ape. Bucatiile de rasol se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert pentru circa 1 ora. Se completeaza cu apa si se pune si fasolea...
Ciulama de pui cu mazare si rosii
Bucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa pentru circa 20 minute. Cand sunt fierte se scot pe o farfurie,dupa care se pun la prajit in ulei(zeama in care au fiert,nu se arunca). Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline. Dupa...
Chiftele de curcan in sos de mustar cu smantana si busuioc
Reteta de chiftele o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-de-curcan-74281.html Pentru sos: Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu usturoiul strivit. Se pune apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba putin ceapa. Cand e aproape fiarta...
Chiftele de curcan
Carnea tocata se pune intr-un castron,punem ceapa tocata marunt,oul,patrunjelul tocat marunt si condimentele. Se presara putina faina,se amesteca bine toate ingredientele. Se formeaza chiftelele,se dau prin faina si se pun la prajit in ulei incins. Se prajesc pe ambele parti si se scot...
Snitele de porc
Carnea de porc se poate bate cu batatorul de snitele(eu nu am avut si le am lasta asa). Feliile de porc se condimenteaza pe ambele parti. Intr un castron se amesteca bine 2 oua cu sare si piper,si se adauga faina treptat pana devine o compozitie usor groasa. Se trec feliile de porc prin...
Orez cu carne de porc si conopida
Carnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa cat sa acopere,si se lasa la fiert 20 minute. Se pune ceapa tocata marunt,se mai adauga apa daca este nevoie,dupa circa 5 minute se pune orezul spalat si scurs de apa,2 pahare de apa,condimente...