Carnea se cresteaza in felii(nu se cresteaza foarte adanc),se unge cu ulei de masline pe ambele parti,iar unde sa crestat se pun felii de usturoi si se condimenteaza.
Cartofii se taie cuburi,se clatesc cu apa,se scurg bine si se pun intr-un castron inalt,se presara boia dulce,vegeta,piper si...
Ceapa o tocam marunt,iar morcovul il taiem rondele,punem si pieptul de pui taiat cuburi si condimentat cu boia dulce si piper(eu am fiert pieptul de pui pentru supa)le punem in vasul de la multicooker,punem ulei de masline,amestecam putin,setam la Meniu Fry si lasam 3 minute.
Adaugam buchetele...
Carnea se taie fasii,se clateste sub jet de apa rece,se scurge bine de apa si se pun la calit in ulei de masline.
Dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie tocata marunt.Se stinge cu vinul rosu si se lasa sa scada zeama pana se evapora alcoolul,dupa care adaugam 3 pahare de apa,lasam la foc...
Rasolul de vita se pune intr-o cratita cu apa la fiert(eu am facut o ciorbita) timp de 1 h- 1.30 h .
Ceapa se toaca marunt,ardeiul se taie cuburi ,se pune unt si se pun la calit 5 minute.
Se stinge cu vinul rosu,se lasa pana cand se evapora alcoolul si se adauga cutia de rosii cuburi si...
Prepararea chiftelutelor:
Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional).
Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute,dupa care se stoarce bine de zeama si se adauga peste carnea...
Carnea se pune intr-un castron,deasupra se toarna berea si se lasa la frigider peste noapte.
Intr-o tigaie punem ulei de masline,bucatiile de carne scurse de marinada si condimentate,se prajesc cateva minute pe ambele parti,dupa care se adauga zeama in care sa lasat carnea la marinat.
Se...
Ceapa se taie rondele la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline.
Se adauga ciuperciile curatate si taiate cuburi,ardeiul gras cuburi,se pune lapte cat sa acopere,se pun si inimiile si ficatul de pui taiat cuburi.
Se lasa la foc potrivit sa fiarba,daca mai este nevoie se mai...
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in unt,impreuna cu morocvul dat pe razatoarea mare si prazul taiat rondele.
Se pun pulpele de pui crestate,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana scade zeama.
Cartofii se taie cuburi,se adauga peste pui,se pune 2 pahare de apa si se lasa la...
Bucatiile de pui se taie in doua.
Chipsurile se pun intr-o punga,se sfarama bine de tot.
Se dau bucatiile de pui prin chipsurile sfaramate,se apasa bine cu podul palmei,pe ambele parti.
Se presara sare si putin piper.
Se pun intr-o tava de unica folosinta si se da la cuptor pentru...
Se taie cotorul de la varza,se pune in apa clocotita la oparit,se lasa cateva minute.
Foile de varza trebuie sa se desprinda usor(daca nu se desprind se mai lasa in apa clocotita).
Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline,se adauga si...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
Dupa cateva minute adaugam si carnatii taiati felii,si stingem cu vinul alb,lasam sa scada zeama.
Punem mazarea scursa de zeama,adaugam condimentele,usturoiul tocat marunt si bulionul si lasam la foc mic sa fiarba ceapa si...
Eu am facut o supa, am fiert bucatile de pui, de unde am si oprit zeama pentru ciulama. Daca nu faceti supa puteti pune bucatile de pui la fiert in apa cu putina vegeta.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, prazul se taie rondele si se pun la calit in ulei de masline....
Ceapa se toaca marunt,morcovii se da pe razatoarea mare,se pun la calit in unt.
Se adauga deasupra pancetta,se lasa cateva minute si se pune putina apa deasupra.
Conopida se rupe in buchetele mici,se spala bine sub apa rece.
Se adauga si conopida,se pune apa cat sa acopere si se lasa la...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit 2 minute.
Se adauga carnea taiata cuburi,si morcovul taiat rondele.
Se stinge cu vin si se lasa pana scade zeama dupa care se adauga apa cat sa acopere carnea.
Cartofii ii taiem cuburi,ii punem peste carne,adaugam apa cat aproape sa acopere si...
Se pune la calit in unt ceapa tocata marunt.
Ficateii se curata de pielite si se adauga peste ceapa,impreuna cu condimentele,dupa cateva minute se pune vinul rose si se lasa la foc mic sa fiarba.
Strugurii daca sunt prea mari se taie in doua(ai mei au fost mici,i-am pus intregi),se adauga...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu morcovul taiat rondele.
Se adauga bucatile de pui, se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.
Dovlecelul se curata de seminte, se clateste bine si se taie feliute, se pune peste pui la fiert...
Peste carne de pun condimentele,uleiul de masline si vinul rosu.Se lasa la marinat 24 ore in frigider intr-un vas acoperit.
Intr-o tigaie punem bucatiile de carne cateva minute pe fiecare parte.
Se scot se pun intr-o tava ,se pune putina apa si se dau la cuptor la 200 de grade pentru 20...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline.
Se adauga dupa cateva minute morcovul dat pe razatoarea mare,pulpele de pui crestate si aripiile de pui taiate in doua.
Se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.
Se adauga condimentele dupa gust....
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute se adauga si bucatiile de carne, clatite sub jet de apa rece.
Se pune putin busuioc, sare si piper si se stinge cu vinul alb.
Dupa ce zeama a scazut se pune apa si se lasa la fiert timp de 30 minute.
Se...
Bucatile de carne se marineaza cu ingredientele de mai sus, se acopera si se da la frigider 3-4 ore sau toata noaptea.
Intr-un ceaun punem ceapa tocata marunt in ulei de masline, lasam cateva minute si adaugam carnea marinata impreuna cu sosul format.
Cand scade sosul se pune apa cat sa...
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline.
Carnatii ii taiem bucati potrivite si ii adaugam peste ceapa putin calita.
Se adauga putina apa si se lasa la foc mic.
Intre timp se curata cartofii si se taie cuburi, se adauga in ceaun peste carnati, punem apa cat sa acopere,...
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul il taiem felii si le punem la calit in ulei de masline.Adaugam si aripiile de pui,le lasam cateva minute si punem putina apa,acoperiti cu un capac si lasati la foc mediu sa fiarba.
Se muta compozitia intr-o craticioara sau un ceaun,punem si ardeii taiati...
Ceapa se pune la calit in ulei de masline cu putina vegeta.
Pulpele de pui se cresteaza,se condimenteaza si se pun putin la calit in ulei de masline dupa care se pune apa si se lasa sa fiarba acoperite cu capac.
Peste ceapa adaugam bulionul,condimentele si lasam la foc mic sa fiarba si sa...
Ceapa rosie se tocata marunt si se pune la calit cu morcovii taiati rondele.Se adauga si carnea tocata,se stinge cu vinul rose.
Punem apa si lasam la fiert la foc mic 15 minute.
Adaugam dovlecelul taiat rondele,nautul scurs de zeama si ceapa verde taiata marunt.
Se mai completeaza cu apa...
Carnea se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline,se pune vinul si se lasa la marinat 24 ore.
Intr-o tava punem carnea cu sosul format de la marinare,taiem prazul rondele,punem deaspura si dam la cuptor pentru 1 ora(daca mai este nevoie se mai adauga apa).
Carnea se intoarce pe ambele...
Pentru marinat:
Se taie bucatiile cu grasime,se unge rata cu ulei de masline pe ambele parti,se presara condimentele si se stropeste cu putin vin.Se lasa la frigider o zi.
Pentru preparare:
Intr-o vas de lut punem rata,impreuna cu sosul format de la marinat.
Rata se cresteaza si se...
Carnea tocata se amesteca cu cele 2 oua,ceapa tocata marunt,paine inmuiata in lapte,stoarsa si faramitata,mararul tocat marunt,condimentele.
Se amesteca bine compozitia si se da la frigider pentru 30 minute.
Se formeaza chiftelute potrivite se dau prin faina si se pun intr-un ceaun cu ulei...
Ceafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele,uleiul de masline si vinul alb,se lasa 1 zi la marinat in frigider.
Frunzele de leurda,,impreuna cu nuciile se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza bine pana se maruntesc.
Se pune cateva linguri din compozitia mixata pe o folie de...
Ceapa se toaca marunt,ardeiul kapia se taie cuburi,se pun la calit in ulei de masline.
Dupa cateva minute adaugam si pieptul de curcan taiat bucati potrivite.
Se stinge cu vinul alb si se lasa la foc mic sa scada zeama.
Se pune si fasolea pastai scursa de zeama,se pune putina apa si se...
Pipotele se pun in apa rece cu sare la fiert,cam 30-40 minute.Se spumuieste din cand in cand.
Ficateii de pui se pun in ulei la calit pana se rumenesc usor.
Se scot ficateii se lasa la racit,la fel si pipotele de pui.
In uleiul unde am prajit ficateii se pune ceapa tocata marunt,se lasa...
Arista di maiale al forno con patate
Carnea se cresteaza in felii(nu se cresteaza foarte adanc),se unge cu ulei de masline pe ambele parti,iar unde sa crestat se pun felii de usturoi si se condimenteaza. Cartofii se taie cuburi,se clatesc cu apa,se scurg bine si se pun intr-un castron inalt,se presara boia dulce,vegeta,piper si...
Naut cu ciuperci,broccoli si pui la multicooker
Ceapa o tocam marunt,iar morcovul il taiem rondele,punem si pieptul de pui taiat cuburi si condimentat cu boia dulce si piper(eu am fiert pieptul de pui pentru supa)le punem in vasul de la multicooker,punem ulei de masline,amestecam putin,setam la Meniu Fry si lasam 3 minute. Adaugam buchetele...
Papricas de porc cu smantana si praz
Carnea se taie fasii,se clateste sub jet de apa rece,se scurge bine de apa si se pun la calit in ulei de masline. Dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie tocata marunt.Se stinge cu vinul rosu si se lasa sa scada zeama pana se evapora alcoolul,dupa care adaugam 3 pahare de apa,lasam la foc...
Rasol de vita in sos de ceapa
Rasolul de vita se pune intr-o cratita cu apa la fiert(eu am facut o ciorbita) timp de 1 h- 1.30 h . Ceapa se toaca marunt,ardeiul se taie cuburi ,se pune unt si se pun la calit 5 minute. Se stinge cu vinul rosu,se lasa pana cand se evapora alcoolul si se adauga cutia de rosii cuburi si...
Chiftelute in sos de ciuperci
Prepararea chiftelutelor: Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute,dupa care se stoarce bine de zeama si se adauga peste carnea...
Ceafa de porc in sos de bere neagra
Carnea se pune intr-un castron,deasupra se toarna berea si se lasa la frigider peste noapte. Intr-o tigaie punem ulei de masline,bucatiile de carne scurse de marinada si condimentate,se prajesc cateva minute pe ambele parti,dupa care se adauga zeama in care sa lasat carnea la marinat. Se...
Ficat de pui cu legume
Ceapa se taie rondele la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga ciuperciile curatate si taiate cuburi,ardeiul gras cuburi,se pune lapte cat sa acopere,se pun si inimiile si ficatul de pui taiat cuburi. Se lasa la foc potrivit sa fiarba,daca mai este nevoie se mai...
Tocana de cartofi cu praz si porumb
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in unt,impreuna cu morocvul dat pe razatoarea mare si prazul taiat rondele. Se pun pulpele de pui crestate,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana scade zeama. Cartofii se taie cuburi,se adauga peste pui,se pune 2 pahare de apa si se lasa la...
Piept de pui in crusta de chipsuri
Bucatiile de pui se taie in doua. Chipsurile se pun intr-o punga,se sfarama bine de tot. Se dau bucatiile de pui prin chipsurile sfaramate,se apasa bine cu podul palmei,pe ambele parti. Se presara sare si putin piper. Se pun intr-o tava de unica folosinta si se da la cuptor pentru...
Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce
Se taie cotorul de la varza,se pune in apa clocotita la oparit,se lasa cateva minute. Foile de varza trebuie sa se desprinda usor(daca nu se desprind se mai lasa in apa clocotita). Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline,se adauga si...
Mazare cu carnati italienesti
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam si carnatii taiati felii,si stingem cu vinul alb,lasam sa scada zeama. Punem mazarea scursa de zeama,adaugam condimentele,usturoiul tocat marunt si bulionul si lasam la foc mic sa fiarba ceapa si...
Ciulama de pui cu praz si zucchini
Eu am facut o supa, am fiert bucatile de pui, de unde am si oprit zeama pentru ciulama. Daca nu faceti supa puteti pune bucatile de pui la fiert in apa cu putina vegeta. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, prazul se taie rondele si se pun la calit in ulei de masline....
Conopida cu pancetta si smantana
Ceapa se toaca marunt,morcovii se da pe razatoarea mare,se pun la calit in unt. Se adauga deasupra pancetta,se lasa cateva minute si se pune putina apa deasupra. Conopida se rupe in buchetele mici,se spala bine sub apa rece. Se adauga si conopida,se pune apa cat sa acopere si se lasa la...
Tocana de porc cu cartofi si zucchini
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit 2 minute. Se adauga carnea taiata cuburi,si morcovul taiat rondele. Se stinge cu vin si se lasa pana scade zeama dupa care se adauga apa cat sa acopere carnea. Cartofii ii taiem cuburi,ii punem peste carne,adaugam apa cat aproape sa acopere si...
Ficatei de pui cu struguri
Se pune la calit in unt ceapa tocata marunt. Ficateii se curata de pielite si se adauga peste ceapa,impreuna cu condimentele,dupa cateva minute se pune vinul rose si se lasa la foc mic sa fiarba. Strugurii daca sunt prea mari se taie in doua(ai mei au fost mici,i-am pus intregi),se adauga...
Mancare de pui cu mazare si zucchini
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu morcovul taiat rondele. Se adauga bucatile de pui, se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Dovlecelul se curata de seminte, se clateste bine si se taie feliute, se pune peste pui la fiert...
Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi
Peste carne de pun condimentele,uleiul de masline si vinul rosu.Se lasa la marinat 24 ore in frigider intr-un vas acoperit. Intr-o tigaie punem bucatiile de carne cateva minute pe fiecare parte. Se scot se pun intr-o tava ,se pune putina apa si se dau la cuptor la 200 de grade pentru 20...
Tocanita de pui
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline. Se adauga dupa cateva minute morcovul dat pe razatoarea mare,pulpele de pui crestate si aripiile de pui taiate in doua. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Se adauga condimentele dupa gust....
Fasole pastai cu dovlecel si carne de porc
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute se adauga si bucatiile de carne, clatite sub jet de apa rece. Se pune putin busuioc, sare si piper si se stinge cu vinul alb. Dupa ce zeama a scazut se pune apa si se lasa la fiert timp de 30 minute. Se...
Bucatele de carne de porc cu ciuperci
Bucatile de carne se marineaza cu ingredientele de mai sus, se acopera si se da la frigider 3-4 ore sau toata noaptea. Intr-un ceaun punem ceapa tocata marunt in ulei de masline, lasam cateva minute si adaugam carnea marinata impreuna cu sosul format. Cand scade sosul se pune apa cat sa...
Tocana de cartofi cu carnati subtiri
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline. Carnatii ii taiem bucati potrivite si ii adaugam peste ceapa putin calita. Se adauga putina apa si se lasa la foc mic. Intre timp se curata cartofii si se taie cuburi, se adauga in ceaun peste carnati, punem apa cat sa acopere,...
Tocanita de ardei cu aripi de pui
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul il taiem felii si le punem la calit in ulei de masline.Adaugam si aripiile de pui,le lasam cateva minute si punem putina apa,acoperiti cu un capac si lasati la foc mediu sa fiarba. Se muta compozitia intr-o craticioara sau un ceaun,punem si ardeii taiati...
Pulpe de pui cu sos de rosii,usturoi si patrunjel
Ceapa se pune la calit in ulei de masline cu putina vegeta. Pulpele de pui se cresteaza,se condimenteaza si se pun putin la calit in ulei de masline dupa care se pune apa si se lasa sa fiarba acoperite cu capac. Peste ceapa adaugam bulionul,condimentele si lasam la foc mic sa fiarba si sa...
Mancare de naut cu legume si carne tocata
Ceapa rosie se tocata marunt si se pune la calit cu morcovii taiati rondele.Se adauga si carnea tocata,se stinge cu vinul rose. Punem apa si lasam la fiert la foc mic 15 minute. Adaugam dovlecelul taiat rondele,nautul scurs de zeama si ceapa verde taiata marunt. Se mai completeaza cu apa...
Ceafa de porc cu sos de portocale si praz
Carnea se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline,se pune vinul si se lasa la marinat 24 ore. Intr-o tava punem carnea cu sosul format de la marinare,taiem prazul rondele,punem deaspura si dam la cuptor pentru 1 ora(daca mai este nevoie se mai adauga apa). Carnea se intoarce pe ambele...
Rata la cuptor
Pentru marinat: Se taie bucatiile cu grasime,se unge rata cu ulei de masline pe ambele parti,se presara condimentele si se stropeste cu putin vin.Se lasa la frigider o zi. Pentru preparare: Intr-o vas de lut punem rata,impreuna cu sosul format de la marinat. Rata se cresteaza si se...
Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa
Carnea tocata se amesteca cu cele 2 oua,ceapa tocata marunt,paine inmuiata in lapte,stoarsa si faramitata,mararul tocat marunt,condimentele. Se amesteca bine compozitia si se da la frigider pentru 30 minute. Se formeaza chiftelute potrivite se dau prin faina si se pun intr-un ceaun cu ulei...
Ceafa de porc in crusta de nuci si leurda -reteta nr 600
Ceafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele,uleiul de masline si vinul alb,se lasa 1 zi la marinat in frigider. Frunzele de leurda,,impreuna cu nuciile se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza bine pana se maruntesc. Se pune cateva linguri din compozitia mixata pe o folie de...
Fasole pastai cu carne de curcan
Ceapa se toaca marunt,ardeiul kapia se taie cuburi,se pun la calit in ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam si pieptul de curcan taiat bucati potrivite. Se stinge cu vinul alb si se lasa la foc mic sa scada zeama. Se pune si fasolea pastai scursa de zeama,se pune putina apa si se...
Drob de pui
Pipotele se pun in apa rece cu sare la fiert,cam 30-40 minute.Se spumuieste din cand in cand. Ficateii de pui se pun in ulei la calit pana se rumenesc usor. Se scot ficateii se lasa la racit,la fel si pipotele de pui. In uleiul unde am prajit ficateii se pune ceapa tocata marunt,se lasa...