Gergiana S

1

Bucataras
incepator

Constanta

Bucataras din 29.12.2013

RETETE26
PRIETENI230
Retete

Gauffre cu iaurt, reteta pentru un mic dejun delicios

In Dulciuri la 16 Feb 2014

Cum se prepara Gauffre cu iaurt, reteta pentru un mic dejun delicios: Intr-un vas amestecam ouale cu mierea, adaugam apoi iaurtul si laptele si omogenizam bine compozitia.Turnam in fir subtire uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. Compozitia astfel obtinuta...

Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei

In Prajituri la 16 Feb 2014

Cum se prepara Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei Intr-o cratita punem o cana de zahar la caramelizat, pe foc mic amestecand in continuu.Tragem apoi de pe foc, adaugam nuca macinata si untul amestecand incontinuu pana ce acesta se topeste Separat batem ouale impreuna cu...

Pui crocant si cous cous cu morcovi

In Pui la 16 Feb 2014

Pregatim puiul.Carnea se spala si se lasa sa se scurga.Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia dulce si boia iute.Se trece apoi prin faina, ou batut si la sfarsit prin fulgii de porumb. Intr-o tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt se aseaza bucatile de carne.Se dau la...

Scalopina de pui cu smantana lichida, ciuperci si vin alb

In Pui la 8 Feb 2014

Cum se prepara Scalopina de pui cu smantana lichida, ciuperci si vin alb Pieptul de pui se spala, si se portioneaza(ca pentru snitele sau fasii).Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita, punem 2 lg de ulei, si dupa ce acesta s-a incins adaugam bucatile de pui, si le rumenim pe...

Peanut butter cookies/Fursecuri cu unt de arahide

In Dulciuri la 28 Ian 2014

Toate ingredientele se aduc la temperatura camerei.Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pudra, pana ce compozitia devine ca o spuma.Se adauga oul, se mixeaza din nou, iar apoi untul de arahide.Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza faina cu praful de copt.Aluatul obtinut se da la rece pentru...

Prajitura "Nicoleta"

In Prajituri la 26 Ian 2014

Pregatim foile astfel: Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare.Apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.Se pune apoi nuca de cocos si faina, amestecand cu o spatula de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia. Din compozitia obtinuta se coc doua foi.Se tapeteaza o tava...

Briose cu portocale si ciocolata

In Dulciuri la 26 Ian 2014

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat.Intr-un alt castron, batem ouale, adaugam sucul de portocale, esenta de vanilie, adaugam treptat uleiul. Adaugam ingredientele solide in cele lichide, omogenizam compozitia cu ajutorul unei spatule si punem apoi...

Paine cu iaurt

In Piine la 26 Ian 2014

Faina se cerne intr-un castron incapator.Se pune sarea.Se face o gaura in mijloc si pune maiaua(drojdia amestecata cu zaharul si jumatate din cantitatea de apa calda, nu fierbinte)Se lasa la dospit cca.15 min intr-un loc cald. Apoi se amesteca compozitia adaugand cu restul de apa,iaurtul la...

Guguluf cu nuca si glazura de ciocolata

In Prajituri la 19 Ian 2014

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat si se mieaza bine. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocale. Apoi se adauga peste albus. Se amesteca cu o spatula de sus in joc pentru a nu se lasa spuma...

Sarlota

In Dulciuri la 18 Ian 2014

Ouale intregi se amesteca cu zaharul. Se adauga laptele. Amestecul obtinut se pune la foc mic, amestecand incontinuu, pana ce compozitia da in fiert (nu mai mult, pana face primii "bulbuci") Se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.Se adauga gelatina dizolvata.Se...

Placinta cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 15 Ian 2014

Stafidele se pun la inmuiat in apa rece cu esenta de rom pentru 30 de minute.Dupa care se scurg si se folosesc. Pregatim compozitia astfel:Scurgem branza dulce(daca este nevoie), telemeaua de vaca se da pe razatoare, sau se sfarama cu furculita, mana... Intr-un castron incapator adaugam...

Ostropel de pui

In Pui la 15 Ian 2014

Carnea se spala si se lasa putin sa se zvante.Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei, punem pe foc; cand s-a incins uleiul punem bucatile de carne si acoperim cu un capac.Le lasam sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.Cand sunt aproape gata punem si vinul.Apoi le scoatem si le lasam pe...

Prajitura cu biscuiti

In Prajituri la 15 Ian 2014

Pregatim siropul .Punem apa impreuna cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si lasam apoi sa se racoreasca.Cand s-a racit adaugam esenta dupa gust(rom, vanilie, eu am pus migdale) Crema se prepara astfel : Faina se amesteca cu zaharul, se toarna treptat laptele, se amesteca cu un tel...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 11 Ian 2014

Carnea se spala si se pune la fiert in 4l de apa.Se spumeaza cand este nevoie.Dupa ce carnea a fiert, se scoate si se adauga legumele curatate, lasate intregi. Se lasa sa fiarba.Daca doriti puteti portiona carnea si sa o adaugati in supa sauu sa o folositi la altceva. Cat legumele fierb ne...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

In Dulciuri la 10 Ian 2014

Reteta de preparare a papanasilor Punem branza intr-un castron incapator. Adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala si bicarbonatul stins. Amestecam compozitia cu o spatula. Apoi adaugam si faina. Omogenizam bine si adaugam faina cernuta. Cu mainile bine infainate,...

Pui cu bere si stafide

In Pui la 8 Ian 2014

Spalam carnea de pui si o curatam. Apoi o condimentam cu sare, piper, boia si rozmarin. Taiem lamaia felii si o punem peste pui. La final adaugam berea, in tava, nu pese pui pentru a nu-si pierde condimentele. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit pentru 45 minute. Scoatem...

Salata orientala

In Salate la 5 Ian 2014

Cartofii se pun in coaja la fiert. Intre timp, ceapa se taie solzisori.Peste ea se pun maslinele.Se adauga sare, piper, ulei si otet dupa gust. Cand cartofii sunt gata, se curata de coaja si se taie cuburi.Peste ei se adauga galbenusul sfarmat si albusull taiat.Apoi dressing-ul preparat mai...

Prajitura cu mere si crema de vanilie

In Prajituri la 4 Ian 2014

Blatul: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, se intind pe tava in care vom coace prajitura, tapetata cu hartie de copt. Se presara peste ele 3-4 linguri de zahar si scortisoara. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si...

Tort Minnie Mouse

In Torturi la 3 Ian 2014

Ganache -ul de ciocolata se prepara astfel: Frisca lichida se pune la fiert pana atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc si se pune peste ciocolata rupta bucatele.Se adauga untul, se amesteca cu o lingura pana se topeste ciocolata si se da la rece pt 2-3 ore.Se scoate apoi, iar...

Platou ce degetele de pui si chftelute

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2014

Pregatim degetelele de pui astfel Pieptul de pui se taie fasii.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Cele doua oua se bat bine, dupa care bucatile de pui se trec o data prin faina, apoi prin ou, dupa care din nou prin faina si se prajesc in uei incins pana incep sa se rumeneasca...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 3 Ian 2014

Pieptul de pui se pune la fiert in apa.Se spumeaza carnea, dupa care se adauga ceapa curatata.Se lasa intreaga.Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa putin sa se raceasca.Se adauga morcovul, pastarnacul si telina fie taiate cubulete, fie date pe razatoare.Se acopera cu un capac si se lasa...

Cotlet de porc la cuptor

In Porc la 1 Ian 2014

Carnea se feliaza in felii de 1 cm- 1,5 cm.Se condimenteaza pe ambele parti.Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza feliile.Printre ele se pun cateii de usturoi.Se mai picura putin ulei peste, o cana de vin si sa da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana ce este gata. Se poate servi cu...

Tort cu ganache de ciocolata si visine

In Torturi la 1 Ian 2014

Blatul se imparte in 3. Ganache -ul eu il fac astfel:Se pune frisc pe foc mic pana atinge punctul de fierbere.Se trage apoi de pe foc, se toarna fierbinte peste ciocolata rupta bucati si se adauga untul.Cu o lingura se amesteca pana se topeste ciocoata.Se da la rece pentru 2-3 ore. Se...

Cozonac rapid

In Prajituri la 31 Dec 2013

Faina se pune intr-un castron incapator.Se face o gaura in mijloc in care se pune drojdia amestecata cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de lapte.se lasa la dospit timp de 10-15 min, intr-un loc cald. Intre timp se topeste untul, care se amesteca cu zaharul si cele doua galbenusuri. Se adauga...

Negresa

In Prajituri la 31 Dec 2013

Intr-o craticioara se pune zaharul, laptele si cacaoa si se pun pe foc pana ce zaharul se topeste.Se trage de pe foc si se adauga untul la temperatura camere si esentai.Se amesteca pana ce se topeste unutul complet.din compozitia obtinuta se opresc 15linguri ce vor servi drept glazura.Se lasa sa...

Diplomat de piersici

In Prajituri la 31 Dec 2013

Se amesteca ouale cu faina si zaharul cu ajutorul unui tel.Apoi se toarna zeama de compot(laptele, apa sau ce alegeti, poates suc proaspat de fructe).Se omogenizeaza bine, si intr-o craticioara, se pune pe foc mic pana ce compozitia incepe sa se lege(sa se ingrose) Se trage de pe foc si se...

Afisate 1 - 26 din 26 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]