Un tort simplu de realizat cu un gust desavarsit
Blatul se imparte in 3.
Ganache-ul eu il fac astfel:Se pune frisc pe foc mic pana atinge punctul de fierbere.Se trage apoi de pe foc, se toarna fierbinte peste ciocolata rupta bucati si se adauga untul.Cu o lingura se amesteca pana se topeste ciocoata.Se da la rece pentru 2-3 ore.
Se scoate de la frigider, si se mixeaza crema pana ce incepe sa se intareasca.Se adauga 2-3 linguri de finetti si esenta de migdale.Se da din nou la rece.
Blatul se insiropeaza cu zeama de la compot, se pune un strat de crema, deasupa se adauga visinele scurse bine.se pune cel de-al doilea blat, din nou crema si apoi visinele.La fel procedam si cu cel de-al treilea, dar fara a mai adauga visinele.Se orneaza dupa preferinta, gust si pricepere:) eu la asta nu ma pricep, asa ca l-am uns cu frisca, si am imprastiat niste ciocolata topita pe el:)
Se lasa la rece pentru cel putin 3- 4 ore sau peste noapte.
Se serveste pe nerasuflate!