Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei, binevenit oricand, usor de facut si de mancat.
Acest desert este foarte versatil si se poate face in multe combinatii.
Pentru Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: foi napolitane, oua, zahar, unt, nuca, cacao.
Cum se prepara Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei
Intr-o cratita punem o cana de zahar la caramelizat, pe foc mic amestecand in continuu.Tragem apoi de pe foc, adaugam nuca macinata si untul amestecand incontinuu pana ce acesta se topeste
Separat batem ouale impreuna cu cealalta cana de zahar pana obtinem o spuma albicioasa.Turnam compozitia de ou peste cea de nuca, adaugam si cacaua si punem din nou pe foc pt 3-5 min amestecand in continuu.La sfarsit adaugam si esenta de rom.
Crema calda se toarna peste foile de napolitanta imediat ce am luat-o de pe foc.
Ungem o foaie cu crema, adaugam cea de-a doua foaie, iar crema, iar foaie.
Acoperim cu folie alimentara si punem o greutate peste. Lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore. Daca este lasata peste noapte, este si mai bine (asta pentru cei cu muuulta rabdare).
O reteta absolut delicioasa cu foi de napolitane este si Napolitana cu crema de ciocolata si cafea, Prajitura Furnicuta sau Napolitane cu crema caramel, o prajitura delicioasa.