Aceasta prajitura, celebra deja, am gasit-o pe blogul Laurei Sava si pentru iubitorii de cocos reprezinta un adevarat rasfat. Se face atat de simplu si atat de rapid incat practic nu-ti vine sa crezi ca poate iesi ceva atat de bun. Poze cu etapele nu am, pentru ca am facut prajitura pe fuga dar nici nu e nevoie, pentru ca dupa cum am mai spus, e una din cele mai simple prajituri. Laura recomanda sa dublam cantitatea de crema. Eu nu cred ca trebuie dublata, dar data viitoare am sa fac o portie si jumatate de crema si sunt sigura ca va rezulta prajitura perfecta. Singura modificare pe care am facut-o a fost la glazura, in rest am respectat in totalitate reteta Laurei. Reteta este potrivita pentru o tava mica, de 20/30 dare cantitatile se pot adapta in functie de marimea tavii.
Blat: Se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se coace blatul aproximativ 20-25 minute. Incercati cu o scobitoare pentru mai multa siguranta.
Sirop: Se caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu se arda, pentru ca devine amar. Se toarna deasupra laptele si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.Cu acest lapte caramel se insiropeaza blatul dupa ce s-a racit.
Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit. Crema va fi destul de groasa si densa dar cu un cutit se poate intinde frumos peste blat. Se pune prajitura in frigider minim 30 minute sa se raceasca bine crema, apoi se toarna deasupra glazura.
Glazura: Ciocolata impreuna cu frisca se pun intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o glazura suficient de fluida cat sa se poata intinde frumos pe prajitura. Dupa ce glazura s-a intarit, se poate taia prajitura in bucati dreptunghiulare. Pentru a nu se manji crema cu ciocolata, se taie cu un cutit bine ascutit, inmuiat in apa fierbinte.
Eu m-am jucat putin si am trasat niste dungi cu ciocolata alba.