Este o reteta usor de realizat, cu timp scurt de preparare si ingrediente la indemana oricui. In prepararea ei se pot adauga fructe, poate fi transformata cu usurinta intr-un tort. Eu insa am ales o varianta simpla.
Ouale intregi se amesteca cu zaharul. Se adauga laptele. Amestecul obtinut se pune la foc mic, amestecand incontinuu, pana ce compozitia da in fiert (nu mai mult, pana face primii "bulbuci")
Se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.Se adauga gelatina dizolvata.Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca complet.
Cand compozitia de ou s-a racit se amesteca cu frisca batuta.Se imparte in 2.Intr-una se aduaga esenta de vanilie, iar in cealalta esenta de rom si cacaoa.
Intr-o tava acoperita cu folie alimentara se toarna compozitia de vanilie, apoi cea de cacao.Se da la rece pentru cel putin 2 ore.Cand este gata se rastoarna pe un platou si se orneaza sau nu :P
1
de data aceasta am folosit forme individuale din silicon, pe care le-am stropit cu apa rece inainte de a turna sarlota, iar cand am scos le-am tinut timp de un minut intr-un vas in care am pus apa calda.