Sarlota

de Gergiana S in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 13171 vizualizari

 

Este o reteta usor de realizat, cu timp scurt de preparare si ingrediente la indemana oricui. In prepararea ei se pot adauga fructe, poate fi transformata cu usurinta intr-un tort. Eu insa am ales o varianta simpla.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte(sau zeama de compot)
  • 200 gr zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 1 plic si jumatate gelatina
  • esenta rom,esenta vanilie
  • 2 lg cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota:

Ouale intregi se amesteca cu zaharul. Se adauga laptele. Amestecul obtinut se pune la foc mic, amestecand incontinuu, pana ce compozitia da in fiert (nu mai mult, pana face primii "bulbuci")

Se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.Se adauga gelatina dizolvata.Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca complet.

Cand compozitia de ou s-a racit se amesteca cu frisca batuta.Se imparte in 2.Intr-una se aduaga esenta de vanilie, iar in cealalta esenta de rom si cacaoa.

Intr-o tava acoperita cu folie alimentara se toarna compozitia de vanilie, apoi cea de cacao.Se da la rece pentru cel putin 2 ore.Cand este gata se rastoarna pe un platou si se orneaza sau nu :P

TIPS-URI

1

de data aceasta am folosit forme individuale din silicon, pe care le-am stropit cu apa rece inainte de a turna sarlota, iar cand am scos le-am tinut timp de un minut intr-un vas in care am pus apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota Diplomat, cu portocale