Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

de Gergiana S in Dulciuri, 10 Ian 2014 | 3393 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Papanasi...atat trebuie sa imi spui ca mi s-a aprins beculetul, mi se face o pofta de mor si ma pun repede pe facut.Am mai multe retete, insa aseara am optat pentru cea mai rapida dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 450-500 gr branza proaspata
  • 2 oua
  • 12-15 lg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • smantana si dulceata pentru servit\
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata:

Reteta de preparare a papanasilor

Punem branza intr-un castron incapator. Adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala si bicarbonatul stins. Amestecam compozitia cu o spatula. Apoi adaugam si faina. Omogenizam bine si adaugam faina cernuta.

Cu mainile bine infainate, luam cate o bila de aluat pe care o aplatizam usor cu palmele si careia ii facem o gaura in mijloc.Punem la prajit pe baie de ulei si intoarcem.Scoatem cand incep sa se rumeneasca.Dupa ce am terminat de facut papanasii, din aluatul ramas facem bilute si la fel le prajim in ulei.Tinem acoperit pana la servire.

Peste papanasii facuti puem smantana din belsug, dulceata(visisne am folosit eu), iar smanatana, iar dulceata si putin zahar pudra.

TIPS-URI

1

se topesc in gura

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice