Ganache-ul de ciocolata se prepara astfel:
Frisca lichida se pune la fiert pana atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc si se pune peste ciocolata rupta bucatele.Se adauga untul, se amesteca cu o lingura pana se topeste ciocolata si se da la rece pt 2-3 ore.Se scoate apoi, iar compozitia se bate bine cu mixerul,Se adauga si cele 2 lg dee finetti.Se da din nou la rece pana la utilizare.
Siropul se prepara astfel:
Zaharul impreuna cu apa se pun la fier, pana se topeste zaharul.Se trag de pe foc, se lasa putin sa se tempereze si se adauga esenta de migdale.
Cand siropul s-a racit se incepe asamblarea tortului.
Blatul se imparte in 3 parti.Prima parte se insiropeaza si se adauga jumatate din ganachE-ul de ciocolata.Se pune deasupra blat, care la fel se insiropeaza si apoi restul de crema.Ultimul blat se insiropeaza si se imbraca in frisca.Se pune si foaia comestibila, si se orneaza tortul.Se da la rece pana la servire.