Supa de pui cu galuste

de Gergiana S in Supe, 11 Ian 2014 | 5194 vizualizari

 

Este o supa usoara care noua ne place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 4 l apa
  • 500 gr carne pui
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata telina
  • 2 oua
  • 8-9 lg de gris
  • patrunjel
  • sare,piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Carnea se spala si se pune la fiert in 4l de apa.Se spumeaza cand este nevoie.Dupa ce carnea a fiert, se scoate si se adauga legumele curatate, lasate intregi.

Se lasa sa fiarba.Daca doriti puteti portiona carnea si sa o adaugati in supa sauu sa o folositi la altceva.

Cat legumele fierb ne ocupam de galuste.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu putina sare, apoi incorporam pe rand galbenusurile si grisul.Lasam cca.30-40 de min. sa se odihneasca.Intre timp, punem  o oala cu apa la fiert, cand aceasta da in clocot, tragem oala de pe foc si cu o lingurita imuiata in apa rece luam din compozitia de gris si punem in apa.Punem din nou pe foc pt 5 min.

Cand legumele sunt fierte, se scot din supa.Se pot toca sau se pot folosi la altceva.Cand galustele sunt gata se adauga in supa.Se lasa sa mai fiarba 5-10 min.Se pune sare si piper alb dupa gust.La sfarsit se adauga si o mana zdravana de leustean.Se acopera oala si se lasa asa pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]