Este o supa usoara care noua ne place foarte mult.
Carnea se spala si se pune la fiert in 4l de apa.Se spumeaza cand este nevoie.Dupa ce carnea a fiert, se scoate si se adauga legumele curatate, lasate intregi.
Se lasa sa fiarba.Daca doriti puteti portiona carnea si sa o adaugati in supa sauu sa o folositi la altceva.
Cat legumele fierb ne ocupam de galuste.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu putina sare, apoi incorporam pe rand galbenusurile si grisul.Lasam cca.30-40 de min. sa se odihneasca.Intre timp, punem o oala cu apa la fiert, cand aceasta da in clocot, tragem oala de pe foc si cu o lingurita imuiata in apa rece luam din compozitia de gris si punem in apa.Punem din nou pe foc pt 5 min.
Cand legumele sunt fierte, se scot din supa.Se pot toca sau se pot folosi la altceva.Cand galustele sunt gata se adauga in supa.Se lasa sa mai fiarba 5-10 min.Se pune sare si piper alb dupa gust.La sfarsit se adauga si o mana zdravana de leustean.Se acopera oala si se lasa asa pana la servire.