Diplomat de piersici

de Gergiana S in Prajituri, 31 Dec 2013 | 3487 vizualizari

 

Este o reteta ideala pentru masa de Craciun, Revelion sau fara o alta ocazie, fiind o reteta usoara si foarte racaroasa.Eu am ales piersicile dar se poate face cu orice fel de fruct.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5-6 linguri de zahar
  • 500 ml zeama de compot (sau lapte, apa)
  • 2 linguri faina
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • esenta de vanilie
  • compot de piersici
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat de piersici:

Se amesteca ouale cu faina si zaharul cu ajutorul unui tel.Apoi se toarna zeama de compot(laptele, apa sau ce alegeti, poates suc proaspat de fructe).Se omogenizeaza bine, si intr-o craticioara, se pune pe foc mic pana ce compozitia incepe sa se lege(sa se ingrose)

Se trage de pe foc si se lasa sa se tempereze.Cand s-a mai racorit putin se aduaga gelatina topita pe baie de aburi cu cateva linguri de apa.Se omogenizeza bine si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.Se amesteca cu frisca batuta bine.Eu am pastrat cateva piersici pt orat si restul le-am tocat marunt si le-am adaugat in compozitie.

Se tapeteaaza o forma cu folie alimentara, se pun cateva bucati de piersica si se toarna compozitia de mai sus.Se da la frigider pt cel putin 2 ore.

ca si blat, eu am pus felii de rulada, dar puteti coace un blat separat sau sa folositi piscoturi, sau sa il serviti ca atare.Oricum ar fi iese foarte bun.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat de piersici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură diplomat cu vişine