ella 87

1

Bucataras
incepator

focsani

Bucataras din 26.05.2010

RETETE92
PRIETENI140
Retete / Dulciuri

Placinta cu iaurt

In Dulciuri la 14 Dec 2016

 Scoatem din frigider iaurtul si ouăle și le lăsăm la temperatura camerei. Se amesteca bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează, iar compozitia devine ca o crema, apoi adaugăm zahărul în ploaie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. În tava...

Tort de post

In Dulciuri la 27 Noi 2016

Blatul: Amestecati cu un tel zaharul, uleiul si apa minerala, până se dizolva zaharul. Turnati faina, pudra de roscove, praful de copt si amoniacul (stins cu putina zeama de lamaie) peste amestecul lichid , puneti si esenta de vanilie, amestecati bine sa nu fie cocoloase. ...

Tort cu mere

In Torturi la 14 Noi 2016

Separăm cu atenție albușurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase.  Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare.   La final trebuie sa obtinem o compozitie ca de bezea, tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile, amestecam încet...

Biscuiti fragezi

In Dulciuri la 13 Mar 2016

Untul lasat la temp.camerei se amesteca cu zaharul sau siropul de artar, se adauga oul si extractul de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se cerne faina care se amesteca cu praful de copt si o turnam peste compozitie. Tocam marunt visine din compot, merisoare si radem putina coaja...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 3 Iul 2015

Dulceata de capsuni reteta Am spalat capsunile si am indepartat coditele. Puteti lasa capsunile intregi sau daca sunt prea mari le puteti taia in bucati mai mici. Am pus capsunile intr-un oala si le-am lasat sa fiarba pana cand curge dupa lingura a un fir de ata. La sfarsit adaugam...

Tort cu mere

In Torturi la 16 Dec 2013

Pe masura ce curatati merele, stropiti-le cu putin suc de lamaie ca sa nu se oxideze. Puneti pe fundul formei de copt 3 linguri de zahar, avand grija ca intreg fundul sa fie acoperit, apoi dati la cuptor cateva minutele. Atentie sa nu se arda. Cand zaharul este caramelizat, scoateti tava...

Foi cu crema

In Prajituri la 10 Dec 2013

Foile: amestecam ingredientele.Se face un aluat, care sa se poata intinde pe fundul tavii de aragaz. Se incinge cuptorul si se baga pe rind cite o foaie pe fundul (dosul) tavii, unde am pus o hartie pergament sau presarati faina, se lasa circa10- 15 min. Asa se procedeaza cu toate cele 3 foi....

Placinta cu mere

In Prajituri la 30 Oct 2013

Merele, le cureti de cotor si coaja, le dai pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita pe aragaz, pe foc mic. Adaugi o cana de zahar, coaja de lamaie si stafidele amesteci incontinuu sa nu se prinda. Vezi ca ele vor lasa multa zeama. Le calesti pana scade aceasta zeama, apoi le dai deoparte...

Tort cu budinca

In Torturi la 12 Oct 2013

Se bat spuma albusurile cu un varf de sare, dupa care se adauga zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile, margarina care am topit-o in prealabil, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta, coaja de portocala si cacaua. Aluatul se toarna intr-o forma pt tort cu pereti detasabili...

Dulceata caise

In Dulceata / Gem la 15 Iul 2013

Am confiscat cca 2 kg de caise de la tara, am scos samburii si le-am taiat marunt. Plicul de gelfix l-am amestecat cu 2 lingur de zahar si am pus continutul peste caise, au fiert timp de 5 minute la foc iute amestecand incontinuu, dupa am pus si restul de zahar am mai fiert 10 minute. Am...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 9 Iul 2013

Fructele spalate se aseaza in borcane. Am pus cam 2,5 linguri de zahar la borcan, am pus intr-o oala alaturi de apa esenta si lamaie. Dupa ce s-a topit zaharul punem apa in borcane, infiletam si punem borcanele intr-o oala cu apa le lasam pana vedem bule de aer pe peretii borcanelor. Atunci le...

Briose 2 in 1

In Prajituri la 8 Iun 2013

Se amesteca faina, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un alt recipient se amesteca zaharul cu untul topit, ouale, apoi se toarna apa. Se pune amestecul obtinut in bolul cu faina si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie omogena. Punem jumatate din aluat intr-un bol si il amestecam...

Wafe,vafe,clatite sau grofe

In Prajituri la 23 Ian 2013

Se sparg si se bat ouale cu zaharul, esenta,laptele si untul topit pana se topeste zaharul.  Praful de copt si amoniul il amestecam cu faina, care o punem peste aluat pana devine un aluat mai dens, ca la chec. Ungem aparatul din dotare cu putin ulei si il punem pe flacara la incins daca...

Biscuiti de sarbatoare

In Prajituri la 19 Dec 2012

Se scot ingredientele din frigider din timp, sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un vas adanc se sparge oul si se amesteca cu zaharul esenta si varful de sare. Se bat cu un tel pana cand se albeste compozitia.  Se adauga faina, scortisoara si se amesteca bine, cu mainile, pana...

Krantz

In Dulciuri la 15 Noi 2012

Topim zaharul, adaugam esenta, iar dupa spargem nucile si le batem putin cu facaletul pana se mai maruntesc si le punem peste zahar. Amestecam pana se incorporeaza totul si turnam peste o hartie de copt, deasupra punem o greutate si asteptam sa se raceasca.

Prajitura jumatate

In Prajituri la 11 Noi 2012

Se separa albusul de galbenus. Galbenusul se freaca cu uleiul, separat batem albusurile cu zaaharul pana se formeaza o bezea. Amidonul si bicarbonatul le amestecam cu faina, turnam si galbenusurile peste bezea, amestecand cu o lingura de sus in jos, adaugam si faina, esentele, coaja de lamaie...

Biscuiti cu cioco

In Prajituri la 4 Oct 2012

Ouale, zaharul,esenta,uleiul,untul le amestecam pe toate intr-un bol, faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste celelalte ingrediente, preincalzim cuptorul,punem hartie de copt intr-o tava. Luam cu lingura din aluat si formam biscuitii cu dosul lingurii, deasupra presaram bucatele...

Desert racoritor

In Prajituri la 14 Iun 2012

Am pus praful de crema intr-un bol, am turnat 1/3 lapte rece si am mixat totul pana am obtinut o crema. Piscoturile le-am rupt in bucatele, am asezat un strat intr-un castronel, dupa care am facut un sirop din zahar apa si esenta de vanilie, am stropit piscoturile, crema am pus-o deasupra, un...

Negruta

In Prajituri la 23 Mai 2011

Batem galbenusurile cu margarina si cu un praf de sare, batem si albusurile separat, amestecam praful de copt cu faina o punem peste galbenus, adaugam si apa,esenta, dulceata si nuca tocata sau taiata marunt. Intr-o craticioara punem 1 lingura de margarina 1 lingura de cacao si 5 de zahar...

Chec cu musli

In Prajituri la 11 Apr 2011

Se pun ouale cu zaharul intr-un bol si se amesteca, se adauga laptele, smantana si praful de sare se amesteca, incorporam praful de copt cu faina si punem cate o lingura in aluat. La sfarsit punem musli in aluat amestecand de jos in sus. Ungem o forma cu ulei, o tapetam cu faina si turnam...

Rulouri cu mere

In Prajituri la 19 Mar 2011

Curatam merele de coaja,le dam pe razatoare, le punem intr-o oala impreuna cu zahar dupa gust,plicul de zahar vanilat,esenta rom,stafide si lasam la foc mic amestecand din cand in cand.   Intr-o tava asezam o foaie de copt, peste punem foaia de placinta o ungem cu putina margarina...

Prajitura pufoasa

In Prajituri la 13 Mar 2011

Amesteci zaharul cu cele 2 oua,adaugi uleiul putin cate putin, pui laptele si faina amestecata cu praful de copt, pui si zaharul vanilat, coaja de lamaie, un praf de sare, un strop esenta rom. Iti iese o coca pe care o torni in tava unsa si tapetata cu faina. Deasupra vei pune fructele,...

Primul tort..

In Torturi la 21 Feb 2011

1.Separi ouale,bati albusurile spuma cu un varf de cutit de sare,pui zaharul treptat si mixezi pana se topeste + zaharul vanilat,coaja rasa de portocala,esenta de vanilie. Adaugi pe rand cate un galbenus,mestecand bine dupa fiecare, pui laptele si amesteci.La sfarsit,amesteci faina cu praful...

Briose

In Prajituri la 10 Feb 2011

Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se dizolva, praful de copt il amestecam cu faina,adaugam sarea,margarina, uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza, la sfarsit adaugam faina amestecam bine, pana se formeaza o pasta omogena. Umplem formele pentru briose cam 2/3, in mijlocul fiecarei...

Prajiturica visinica

In Prajituri la 8 Feb 2011

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza si cu apa minerala. Se toarna peste bezea. Se incorporeaza usor, apoi punem si faina...

Tavalita

In Prajituri la 6 Feb 2011

Se pune oul si se bate cu zaharul pana se dizolva, se pune peste margarina,1 praf de sare, praful de copt se amesteca cu faina inainte si se toarna in ploaie pana se formeaza un aluat, la sfarsit adaugam si apa minerala sau lapte daca doriti,putina coaja de portocala....

Afisate 1 - 26 din 26 retete    

Postari recente

publicat la 19.05.2019

Varza cu afumatura

publicat la 19.05.2019

Ciorba cu pastai

publicat la 06.12.2018

Ceafa de porc la tigaie

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]