Placinta cu mere

de ella 87 in Prajituri, 30 Oct 2013 | 3458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi placinta,
  • 1,5kgmere,
  • 100g stafide,
  • 1 fiola esenta,
  • 20g scortisoara,
  • 1 cana zahar,
  • coaja lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Merele, le cureti de cotor si coaja, le dai pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita pe aragaz, pe foc mic. Adaugi o cana de zahar, coaja de lamaie si stafidele amesteci incontinuu sa nu se prinda. Vezi ca ele vor lasa multa zeama. Le calesti pana scade aceasta zeama, apoi le dai deoparte de pe foc si presari scortisoara dupa gust si esenta.

Foile, le lasi sa se decongeleze la temperatura camerei si abia apoi faci compozitia descrisa mai sus. Asezi in tava 1 foaie, o ungi cu fff putin ulei, apoi pui alta foaie iar putin ulei si tot asa . Pui merele calite si apoi asezi restul foilor, una cate una, unse cu putin ulei intre ele sau cu unt topit. Cand termini tai cu un cutit umed placinta si bagi tava la cuptor, la foc mic.

Este gata cand se rumeneste. O scoti, presari cu scortisoara, o lasi sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Miha 1

30.10.2013, 14:49

te rog sa scrii si cantitati la ingrediente

mihaelar63 1

30.10.2013, 15:46

Servesc si de aici dulce cu mere

Rocsi 1

30.10.2013, 20:30

Buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere