Biscuiti de sarbatoare

de ella 87 in Prajituri, 19 Dec 2012 | 4658 vizualizari

 

"Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm."

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana faina
  • 100 g zahar
  • 5 lg lapte
  • esenta portocala
  • scortisoara
  • 3 lg ulei
  • ciocolata cu lapte
  • zeama de lamaie
  • praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de sarbatoare:

Se scot ingredientele din frigider din timp, sa ajunga la temperatura camerei.

Intr-un vas adanc se sparge oul si se amesteca cu zaharul esenta si varful de sare. Se bat cu un tel pana cand se albeste compozitia. 

Se adauga faina, scortisoara si se amesteca bine, cu mainile, pana cand compozitia devine “nisipoasa”. 

Se adauga si se amesteca pana se obtine un aluat bine legat.

Se lasa aluatul la frigider un sfert de ora.

Cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 180°C.

Pe blatul de lucru si pe facaletul cu care urmeaza sa intindem aluatul se presara faina. Aluatul, intins uniform, trebuie sa aiba o grosime de 4-5 mm.

Se decupeaza biscuitii cu ajutorul unor forme speciale pentru prajituri, se aseaza in tava pe hartie de copt si se baga la cuptor pana devin usor aurii.

Cand ii scoatem ii ungem cu ciocolaata sau cu zaharul tos cu zeama de lamaie sunt usor citrici de la zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca cu blat de mac si cocos, crema de vanilia si glazura de ciocolata