Foi cu crema

de ella 87 in Prajituri, 10 Dec 2013 | 2944 vizualizari

 

Prajitura copilariei facuta de buni:)

 

INGREDIENTE

  • 1cana apa minerala
  • 100ml ulei
  • 1cana zahar
  • 1lingurita amoniac
  • esente
  • praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 3cuburi marg Unirea
Crema
  • 1cana zahar
  • 1cana nuca
  • 2linguri cacao
  • 2 cuburi margarina
  • 2lg faina
  • 1cana apa
  • esenta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema:

Foile: amestecam ingredientele.Se face un aluat, care sa se poata intinde pe fundul tavii de aragaz. Se incinge cuptorul si se baga pe rind cite o foaie pe fundul (dosul) tavii, unde am pus o hartie pergament sau presarati faina, se lasa circa10- 15 min.

Asa se procedeaza cu toate cele 3 foi. Cand sunt gata toate, se lasa la racit acoperite cu un prosop si se face crema.

Punem cana de apa in oala, zaharul, cacao, esentele, margarina, si faina,focul il lasam la mic, amestecam pana se leaga toate ingredintele,. nuca o punem la sfarsit, amestecam si lasam sa se raceasca.

Intindem crema pe foi,

Ca sa devina fragede trebuie sa stea acoperite cu o folie sau bagate intr-o punga si deasupra un prosop.

Dupa o zi poate fi portionata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi cu bulion si crema de cocos (de post)