Laptele se fierbe si se toarna clocotit peste malai,amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Apoi se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma potrivita ca marime unsa si presarata cu faina. Se coace la cuptor, la temp. de circa 180 grade,timp...
La mixer pregatim un aluat nelipicios din ingredientele enumerate, il invelim in folie si-l dam la rece cam 30 min.
Pe o suprafata presarata cu faina si zahar pudra se intinde o foaie subtire se taie in forme care se coc cam 10 minute la foc potrivit. Se lipesc intre ele cu gem .
Dupa plac...
Apa calduta se amesteca cu zaharul si drojdia. Apoi se framanta un aluat elastic, nelipicios din toate ingredientele si se lasa acoperit sa creasca.
Cand si-a dublat volumul se pune pe masa presarata cu faina, se mai framanta putin si apoi se intind fasii care se ung cu gemul frecat cu...
Cele 4 galbenusuri se mixeaza cu 1 cana zahar+ zahar vanilat pana se albesc.Se toarna uleiul in fir amestecand continuu. Apoi se adauga coaja si zeama de portocale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi cu 1/2 cana de zahar....
Blatul: separam albusurile de galbenusuri si punem deoparte 3 din cele zece galbenusuri. Intr-o cratita se fierbe zaharul cu apa pana se dizolva si clocoteste. Se toarna in sirop nucile macinate si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se raceasca putin si se pun cele 7 galbenuse, pe...
Se freaca untul cu zaharul. Se cern impreuna faina, cacaoa si praful de sare. Se framanta un aluat (atentie, la inceput va parea moale si lipicios, nu va speriati). Se infasoara in folie si se pune la frigider cam 30 de minute. Nuca de cocos se rumeneste cu grija in tigaie pana devine...
Untul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Se formeaza rulouri de grosimea unui deget ( de barbat!) care se pun...
Se face un aluat nelipicios din toate ingredientele si se pune la frigider pentru 1/2 ora.
Se freaca gemul cu zeama de lamaie. Se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masa infainata o foaie care se aseaza pe tava de tarta unsa cu unt. Se inteapa cu furculita.Se unge cu gem pe...
Morcovii curatati se dau la robot sau se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-o cratita cu zaharul si apa clocotita pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Eu am pus si cardamomul de la inceput. Se lasa cam 35-40 minute. Apoi se amesteca continutul plicului de Gelfix cu 2 linguri...
Din ingredientele pentru crusta se face un aluat nelipicios care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 30 minute.
Prunele spalate si taiate se presara cu zahar si scortisoara dupa gust si se lasa sa se indulceasca. Se unge cu unt o forma rotunda, se tapeteaza cu...
Zaharul se mixeaza cu ouale pana se albesc. Se adauga in fir uleiul si apoi mierea, sucul de lamaie si kefirul. Restul de ingrediente se combina intr-un bol si se pun in doua reprize in mixtura de oua, amestecand continuu.
Nucile stafidele sau ciocolata se adauga la sfarsit amestecand cu...
Prunele fara samburi se dau prin masina de tocat sau-in cazul meu-la robot. Piureul obtinut se pune intr-o cratita emailata suficient de mare, se amesteca cu zaharul si bastonasele de scortisoara si se pun pe foc moderat. Cand incepe sa se formeze spuma se aduna cu grija de pe suprafata...
Perele se cojesc si se lasa cu codita. Intr-un vas cu fund gros se toarna vinul alb se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara . Se pun perele in sos si se lasa sa fiarba pe foc mic/potrivit intorcandu-le cand si cand ca sa se patrunda bine de arome. Cand sunt aproape gata se scot cu grija...
Cartofii spalati se fierb in coaja,in apa cu sare pana devin moi.
Se cojesc, se paseaza si se face un aluat cu faina,oul si galbenusul,zaharul si sarea. In functie de calitatea cartofului se mai poate adauga putina faina astfel incat sa obtinem un aluat cu care sa putem lucra,chiar daca mai...
Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se formeaza o spuma deschisa la culoare. Treptat, se inglobeaza uleiul mixand in continuare. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in dou trei reprize. Daca aluatul pare prea vartos...
Ouale intregi se bat cu zaharul pana la dizolvare. Se adauga uleiul treptat pana la incorporare. Se pune 1.5 cups faina, sarea, praful de copt stins vanilia si cocosul. Daca aluatul pare prea curgaret se mai poate completa cu putina faina. Apoi optional stafide/cioco/alune tocate.
Tava...
La mixer se bat ouale intregi cu zaharul pana se albesc si devin pufoase. Batand incontinuu se adauga uleiul in fir subtire si cand s-a incorporat bine se pune si piureul de mere. Separat se cern impreuna ingredientele uscate si se adauga in compozitia de oua. Cand s-a...
Intr-un vas dreptunghiular se aseaza primul strat de biscuiti.
Se purcede la prepararea cremei. Ciocolata se rupe bucati si se topeste fie la bain-marie fie la microunde. Apoi se incorporeaza putin cate putin in untul moale pana la obtinerea unei creme lucioase. Se adauga lichiorul tot...
Capsunele se spala si se scurg bine. Se pot prepara intregi sau taiate bucatele. Eu am constatat ca daca sunt taiate isi lasa sucul mai repede si fierb mai usor asa ca de data asta le-am feliat.
Intr-o cratita incapatoare se pun straturi alternate de capsune si zahar si se lasa pana se topeste...
Biscuitii se maruntesc si se amesteca bine de tot cu untul topit si cu ciocolata topita la microunde. Se asterne foaie de copt pe o forma cu fund detasabil si se formeaza crusta prin presare. Se da la rece.
Pentru crema de branza se prepara plicul cu crema pt. tarte cu 200 ml lapte conform...
Untul se mixeaza cu zaharul brun pana se face cremos. Se adauga oul si se mixeaza iar. Urmeaza, pe rand, faina,sarea, bicarbonatul, aroma,fulgii de ovaz,cocosul si la urma de tot, ciocolata si nucile pt. cine doreste.
Pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt sau aluminiu se pun cu...
Baza -se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil. Biscuitii se amesteca cu zaharul, coaja de portocala si untul topit pana se absoarbe tot untul. Se pune amestecul in tava si cu dosul unei linguri se preseaza bine pentru a obtine o crusta compacta cu o mica margine.Se...
Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.Mixand se adauga ouale unul cate unul.Urmeaza laptele amestecat in prealabil cu sucul de portocala si vanilia.Bucatelele de ciocolata se amesteca cu faina si si se incorporeaza in compozitie treptat amestecand cu viteza medie ca sa nu se...
Blat: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin pufoase. Se pune untul moale si se mixeaza. Se adauga faina in doua reprize si vanilia. In tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde compozitia cu grija deoarece este moale. Se lucreaza usor cu ajutorul unei spatule...
Se freaca zaharul cu unt pana se topeste.Se adauga ouale pe rand amestecand,si apoi iaurtul. Ingredientele uscate se amesteca si se dauga treptat in compozitie.Se pune si vanilia si apoi, fructele uscate taiate cubulete potrivite. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau pe hartie de...
Din toate ingredientele mai putin apa carbogazoasa se face o compozitie ca pentru clatite, dar mai groasa. Se lasa la odihnit cam 10-15 minute apoi se adauga si apa acidulata si se mai amesteca odata .
Se incinge pe foc mic o tigaie antiaderenta cat de mica ; daca nu aveti, folositi ca mine,...
Procedeul este extrem de simplu: din toate ingredientele-cu ajutorul mainii personale-se face o compozitie care pare destul de friabila.
Pe o tava asternuta cu staniol se aseaza la oarece distanta mici turtite obtinute din formarea unor bile care se aplatizeaza cu podul palmei. Se coc...
Din ingredientele pt. baza se lucreaza rapid un aluat care se lasa cam 15 minute la rece. Apoi se intinde pe o forma unsa , se inteapa cu furculita si se coace la cuptor pana se aureste uniform. Se scoate si se lasa la racit pe platou.
Se face crema conform indicatiilor de pe plic si se...
Biscuitii se inmoaie rapid si se aseaza pe fundul formei de tort. Gelatina se inmoaie in apa conform instructiunilor de pe plic si apoi se lasa la racit. Intre timp se amesteca iaurtul cu zahar si coaja +sucul de lamaie. Se amesteca gelatina racita cu 2 linguri de iaurt si apoi cu toata...
Merele se scobesc de casuta samburilor. Eu le-am pus in forme de aluminiu individuale ca sa nu curga umplutura. Pe fundul fiecarei formite am pus o lingurita de zahar brun si un pic de unt. Am introdus marul in forma si am umplut cu stafide, nuci scortisoara si cate o bucatica de unt pe fiecare...
Malai Moldovenesc ( dulce)
Laptele se fierbe si se toarna clocotit peste malai,amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Apoi se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma potrivita ca marime unsa si presarata cu faina. Se coace la cuptor, la temp. de circa 180 grade,timp...
Fursecuri
La mixer pregatim un aluat nelipicios din ingredientele enumerate, il invelim in folie si-l dam la rece cam 30 min. Pe o suprafata presarata cu faina si zahar pudra se intinde o foaie subtire se taie in forme care se coc cam 10 minute la foc potrivit. Se lipesc intre ele cu gem . Dupa plac...
Rulada cu gem
Apa calduta se amesteca cu zaharul si drojdia. Apoi se framanta un aluat elastic, nelipicios din toate ingredientele si se lasa acoperit sa creasca. Cand si-a dublat volumul se pune pe masa presarata cu faina, se mai framanta putin si apoi se intind fasii care se ung cu gemul frecat cu...
Gateau a l'Orange
Cele 4 galbenusuri se mixeaza cu 1 cana zahar+ zahar vanilat pana se albesc.Se toarna uleiul in fir amestecand continuu. Apoi se adauga coaja si zeama de portocale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi cu 1/2 cana de zahar....
Tort aniversar
Blatul: separam albusurile de galbenusuri si punem deoparte 3 din cele zece galbenusuri. Intr-o cratita se fierbe zaharul cu apa pana se dizolva si clocoteste. Se toarna in sirop nucile macinate si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se raceasca putin si se pun cele 7 galbenuse, pe...
Fursecuri fragede cu rahat si cocos
Se freaca untul cu zaharul. Se cern impreuna faina, cacaoa si praful de sare. Se framanta un aluat (atentie, la inceput va parea moale si lipicios, nu va speriati). Se infasoara in folie si se pune la frigider cam 30 de minute. Nuca de cocos se rumeneste cu grija in tigaie pana devine...
CORABIOARE- fursecuri fragede
Untul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Se formeaza rulouri de grosimea unui deget ( de barbat!) care se pun...
Tarta cu gem si bezea
Se face un aluat nelipicios din toate ingredientele si se pune la frigider pentru 1/2 ora. Se freaca gemul cu zeama de lamaie. Se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masa infainata o foaie care se aseaza pe tava de tarta unsa cu unt. Se inteapa cu furculita.Se unge cu gem pe...
Gem de morcovi cu parfum de roze
Morcovii curatati se dau la robot sau se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-o cratita cu zaharul si apa clocotita pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Eu am pus si cardamomul de la inceput. Se lasa cam 35-40 minute. Apoi se amesteca continutul plicului de Gelfix cu 2 linguri...
Tarta cu prune
Din ingredientele pentru crusta se face un aluat nelipicios care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 30 minute. Prunele spalate si taiate se presara cu zahar si scortisoara dupa gust si se lasa sa se indulceasca. Se unge cu unt o forma rotunda, se tapeteaza cu...
Chec cu miere
Zaharul se mixeaza cu ouale pana se albesc. Se adauga in fir uleiul si apoi mierea, sucul de lamaie si kefirul. Restul de ingrediente se combina intr-un bol si se pun in doua reprize in mixtura de oua, amestecand continuu. Nucile stafidele sau ciocolata se adauga la sfarsit amestecand cu...
Magiun de prune
Prunele fara samburi se dau prin masina de tocat sau-in cazul meu-la robot. Piureul obtinut se pune intr-o cratita emailata suficient de mare, se amesteca cu zaharul si bastonasele de scortisoara si se pun pe foc moderat. Cand incepe sa se formeze spuma se aduna cu grija de pe suprafata...
Pere in sos de vin alb
Perele se cojesc si se lasa cu codita. Intr-un vas cu fund gros se toarna vinul alb se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara . Se pun perele in sos si se lasa sa fiarba pe foc mic/potrivit intorcandu-le cand si cand ca sa se patrunda bine de arome. Cand sunt aproape gata se scot cu grija...
Galuste cu prune
Cartofii spalati se fierb in coaja,in apa cu sare pana devin moi. Se cojesc, se paseaza si se face un aluat cu faina,oul si galbenusul,zaharul si sarea. In functie de calitatea cartofului se mai poate adauga putina faina astfel incat sa obtinem un aluat cu care sa putem lucra,chiar daca mai...
Praitura cu caise
Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se formeaza o spuma deschisa la culoare. Treptat, se inglobeaza uleiul mixand in continuare. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in dou trei reprize. Daca aluatul pare prea vartos...
Zaharele
Ouale intregi se bat cu zaharul pana la dizolvare. Se adauga uleiul treptat pana la incorporare. Se pune 1.5 cups faina, sarea, praful de copt stins vanilia si cocosul. Daca aluatul pare prea curgaret se mai poate completa cu putina faina. Apoi optional stafide/cioco/alune tocate. Tava...
Prajitura cu morcovi si piure de mere
La mixer se bat ouale intregi cu zaharul pana se albesc si devin pufoase. Batand incontinuu se adauga uleiul in fir subtire si cand s-a incorporat bine se pune si piureul de mere. Separat se cern impreuna ingredientele uscate si se adauga in compozitia de oua. Cand s-a...
Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau
Intr-un vas dreptunghiular se aseaza primul strat de biscuiti. Se purcede la prepararea cremei. Ciocolata se rupe bucati si se topeste fie la bain-marie fie la microunde. Apoi se incorporeaza putin cate putin in untul moale pana la obtinerea unei creme lucioase. Se adauga lichiorul tot...
Gem de capsune
Capsunele se spala si se scurg bine. Se pot prepara intregi sau taiate bucatele. Eu am constatat ca daca sunt taiate isi lasa sucul mai repede si fierb mai usor asa ca de data asta le-am feliat. Intr-o cratita incapatoare se pun straturi alternate de capsune si zahar si se lasa pana se topeste...
Strawberry Cheese Pie
Biscuitii se maruntesc si se amesteca bine de tot cu untul topit si cu ciocolata topita la microunde. Se asterne foaie de copt pe o forma cu fund detasabil si se formeaza crusta prin presare. Se da la rece. Pentru crema de branza se prepara plicul cu crema pt. tarte cu 200 ml lapte conform...
Oatmeal Choco- Chips Cookies
Untul se mixeaza cu zaharul brun pana se face cremos. Se adauga oul si se mixeaza iar. Urmeaza, pe rand, faina,sarea, bicarbonatul, aroma,fulgii de ovaz,cocosul si la urma de tot, ciocolata si nucile pt. cine doreste. Pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt sau aluminiu se pun cu...
New York Cheesecake
Baza -se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil. Biscuitii se amesteca cu zaharul, coaja de portocala si untul topit pana se absoarbe tot untul. Se pune amestecul in tava si cu dosul unei linguri se preseaza bine pentru a obtine o crusta compacta cu o mica margine.Se...
Chec straciatella cu glazura duo
Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.Mixand se adauga ouale unul cate unul.Urmeaza laptele amestecat in prealabil cu sucul de portocala si vanilia.Bucatelele de ciocolata se amesteca cu faina si si se incorporeaza in compozitie treptat amestecand cu viteza medie ca sa nu se...
Desert prajitura Felii Pariziene
Blat: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin pufoase. Se pune untul moale si se mixeaza. Se adauga faina in doua reprize si vanilia. In tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde compozitia cu grija deoarece este moale. Se lucreaza usor cu ajutorul unei spatule...
Prajitura pentru cafea, cu fructe uscate
Se freaca zaharul cu unt pana se topeste.Se adauga ouale pe rand amestecand,si apoi iaurtul. Ingredientele uscate se amesteca si se dauga treptat in compozitie.Se pune si vanilia si apoi, fructele uscate taiate cubulete potrivite. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau pe hartie de...
Pancakes cu afine
Din toate ingredientele mai putin apa carbogazoasa se face o compozitie ca pentru clatite, dar mai groasa. Se lasa la odihnit cam 10-15 minute apoi se adauga si apa acidulata si se mai amesteca odata . Se incinge pe foc mic o tigaie antiaderenta cat de mica ; daca nu aveti, folositi ca mine,...
Biscuiti Musli Light
Procedeul este extrem de simplu: din toate ingredientele-cu ajutorul mainii personale-se face o compozitie care pare destul de friabila. Pe o tava asternuta cu staniol se aseaza la oarece distanta mici turtite obtinute din formarea unor bile care se aplatizeaza cu podul palmei. Se coc...
Tarta cu portocale in caramel de mandarine
Din ingredientele pt. baza se lucreaza rapid un aluat care se lasa cam 15 minute la rece. Apoi se intinde pe o forma unsa , se inteapa cu furculita si se coace la cuptor pana se aureste uniform. Se scoate si se lasa la racit pe platou. Se face crema conform indicatiilor de pe plic si se...
Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine
Biscuitii se inmoaie rapid si se aseaza pe fundul formei de tort. Gelatina se inmoaie in apa conform instructiunilor de pe plic si apoi se lasa la racit. Intre timp se amesteca iaurtul cu zahar si coaja +sucul de lamaie. Se amesteca gelatina racita cu 2 linguri de iaurt si apoi cu toata...
Mere coapte cu nuci si stafide
Merele se scobesc de casuta samburilor. Eu le-am pus in forme de aluminiu individuale ca sa nu curga umplutura. Pe fundul fiecarei formite am pus o lingurita de zahar brun si un pic de unt. Am introdus marul in forma si am umplut cu stafide, nuci scortisoara si cate o bucatica de unt pe fiecare...