Reteta este luata din "Cartea Regala de Bucate" sub ingrijirea Principesei Margareta. Am modificat-o usor, dupa gustul nostru. Intr-adevar este un regal, fina si usoara. Nu am apucat sa o pozez intreaga din motive lesne de imaginat...mai mult, bucatica din foto a fost obiectul unei lupte intre instinctul meu artistic si instinctul sotului meu de-a curata platoul....
Baza-se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil. Biscuitii se amesteca cu zaharul, coaja de portocala si untul topit pana se absoarbe tot untul. Se pune amestecul in tava si cu dosul unei linguri se preseaza bine pentru a obtine o crusta compacta cu o mica margine.Se acopera si se pune la frigider cat timp se prepara umplutura.
Umplutura- gelatina se dizolva in 60 ml. apa si se continua conform indicatiilor de pe ambalaj. Se lasa sa se racoreasca usor. In acest timp se freaca bine branza pt. a deveni cremoasa ( eu am folosit stick blenderul) si apoi se incorporeaza zaharul, sarea si vanilia. Se combina apoi cu gelatina amestecand usor si cu praful de sare. Se bate frisca lichida rece pana se intareste, cu cele trei linguri de zahar. Smantana se adauga in frisca si apoi, cu grija se combina cu branza. Compozitia se toarna peste baza de biscuiti, se niveleaza frumos si se da la frigider minimum 4 ore. Pentru a servi se scoate inelul detasabil cu grija, se muta pe un platou,si se orneaza cu topping de afine sau alte fructe rosii.