Pentru aceasta reteta deosebita ii multumesc mult mitinitei de la care am preluat idea de baza- meritul ii apartine!!!
Modificarile sunt in functie de gustul meu.
Morcovii curatati se dau la robot sau se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-o cratita cu zaharul si apa clocotita pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Eu am pus si cardamomul de la inceput. Se lasa cam 35-40 minute. Apoi se amesteca continutul plicului de Gelfix cu 2 linguri zahar si si doua trei linguri din zeama si se toarna in cratita care fierbe. Se amesteca foarte bine ca sa nu ramana cocoloase si se lasa exact un minut pe foc. Inainte de a lua de foc se adauga apa de roze.
Se pune la borcane sterilizate si se lasa sa se raceasca cu borcanul intors (pe capac).
1
cine doreste mai acrisor poate pune si zeama de la 1/2 lamaie in stadiul final.Totusi este bine sa gustati, mi se pare ca gelfixul este oricum putin acru la gust.