Rulada cu gem

de dentistutza in Prajituri, 2 Apr 2012 | 6036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 1 cana apa calda
  • 4 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana ulei
  • 1/3 pachetel drojdie proaspata
  • faina cat cuprinde ( aprox. 600 gr)
  • pt umplut:
  • gem ( prune/ capsuni/caise)
  • 1/2 lamaie stoarsa ( zeama)
  • optional nuci sau stafide si
  • ou pentru uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem:

Apa calduta se amesteca cu zaharul si drojdia. Apoi se framanta un aluat elastic, nelipicios din toate ingredientele si se lasa acoperit sa creasca.

Cand si-a dublat volumul se pune pe masa  presarata cu faina, se mai framanta putin si apoi se intind fasii care se ung cu gemul frecat cu lamaie. Cine doreste adauga nuci sau stafide. Se ruleaza, se pun in tava de copt cu lipitura in jos, se mai lasa circa 15 minute sa creasca. Se ung cu ou si se coc la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de prune si nuci