Tort aniversar

de dentistutza in Torturi, 5 Mar 2012 | 4928 vizualizari

 

An de an de ziua mea pregatesc si acest tort in amintirea bunicii mele de la care am reteta. Anul acesta tortul meu s-a topit inainte sa-l pozez!!!

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 10 oua
  • 500 gr nuci macinate
  • 300 gr zahar
  • 1.5 cana apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita faina
  • crema
  • 300 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita ness
  • coniac sau rom sau coaja rasa de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blatul: separam albusurile de galbenusuri si punem deoparte 3 din cele zece galbenusuri.  Intr-o cratita se fierbe zaharul cu apa pana se dizolva si clocoteste. Se toarna in sirop nucile macinate si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se raceasca putin si se pun cele 7 galbenuse, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Apoi se adauga cacaoa si lingurita de faina.  Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Ce doua se amesteca cu spatula cu grija sa nu se lase albusurile. Se pune la copt blatul, intr-o forma cu inel detasabil, unsa bine cu unt. Cuptorul incins in prelabil la temperatura medie nu se deschide in timpul coacerii. Dupa 30-35 minute se face proba scobitorii. Cand este copt bine se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma.  Intre timp pregatim crema.

Crema: cacaoa si zaharul se fieb cu trei linguri de apa pana la dizolvarea zaharului. Se adauga si nessul apoi lasam un pic la rece . Cu o lingura punem cate un pic peste untul moale si frecam bine ca sa nu se taie, pana la terminarea ciocolatei. Urmeaza cele trei galbenusuri si aromele dupa gust.

Blatul se taie de preferinta rece, in trei straturi care se ung cu crema.Se da tortul la frigider 2-3 ore    

TIPS-URI

1

optional la crema se poate adauga putina nutella sau 1/2 pach. ciocolata topita

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dentistutza 1

14.03.2012, 19:28

mersiiiiiii!

susu 1

11.05.2012, 18:23

am salvat reteta insa vroiam sa te intreb daca blatul nu necesita insiropare

dentistutza 1

25.05.2012, 16:10

nu,este oricum un blat "moist" nu este inecacios!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)