Tartă crocantă cu fructe

de diaconta in Prajituri, 3 Iun 2012 | 8411 vizualizari

 

Este ştiut de-acum faptul că-mi plac prăjiturile cu multe fructe.Ce bucurie când merg la piaţǎ şi văd atât de multe fructe de sezon,care mai de care mai îmbietoare.Instantaneu imaginaţia o ia razna şi concepe tot felul de reţete.Din păcate fructele astea timpurii aunt sensibile,aşa că nu am putut lua chiar aşa multe şi am folosit şi rezerva din congelator pentru a face loc altora.
Pentru azi am conceput o tartă cu blat crocant si sfărâmicios în care am pus căpşuni,afine şi zmeură ,toate înecate într-un jeleu delicios.E pus şi simplu DIVINA!!!.
Să aveţi o Duminicǎ de sarbătoare minunata!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de tartǎ:

  • 600 gr faina
  • 5 linguri zahar brun
  • 5 linguri zahar tos
  • 100 gr unt
  • 150 gr untura
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de smântana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Coaja de lamâie
  • Esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 800 gr capsuni
  • Afine
  • Zmeura
  • Sirop de zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă crocantă cu fructe:

Am pregatit mai întâi blatul de tarta.Faina  în care am pus un praf de sare si zaharul,am amestecat-o cu untul si untura rece,pana am obtinut un aluat nisipos.Am adaugat apoi galbenusurile,smantana si bicarbonatul stins cu putina lamaie.

Am framantat un aluat omogen,l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la frigider pentru o ora.

Capsunii i-am taiat bucati si i-am lasat cu zahar pana au lasat sirop.Am scurs siropul si am completat cu sirop de zmeura pana am obtinut un volum de 400 ml.Am amestecat amidonul cu putin sirop ,apoi am completat cu restul siropului si am pus intr-o cratita sa fiarba pana cand a prins consistenta.Eu nu am vrut un jeleu prea gros.Lasam sa se raceasca.

Am scos coca din frigider,am pastrat o parte pentru decorul de deasupra,iar restul l-am întins in tava de tarta pe care am tapetat-o în prealabil.E un aluat sfarâmicios,se poate întinde cu mâna în tava.

Deasupra am pus fructele si jeleul preparat din sirop.

Din coca pastrata am taiat cateva forme pe care le-am pus deasupra umpluturii.

Tava mea nu a fost prea inalta si cum m-am lacomit sa pun multe fructe,a cam dat pe dinafara la copt.

Am pus tava in cuptorul preincalzit.Am lasat-o cam 50 de minute deoarece tava era prea plina si a trebuit sa las focul mai mic.

In mod normal coacerea ar dura 35-40 de minute.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Puteti sa-i mai puneti alaturi si frisca daca doriti.

 

 

Poftǎ bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă crocantă cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe cu blat de pandispan