Galuste cu prune

de dentistutza in Dulciuri, 13 Sep 2011 | 4102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura unt/margarina topita
  • 1 ou+1 galbenus
  • prune brumarii dulci
  • 3 lingurite zahar
  • scortisoara
  • 300 gr pesmet
  • 2-3 linguri unt/margarina
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii spalati se fierb in coaja,in apa cu sare pana devin moi.

Se cojesc, se paseaza si se face un aluat cu faina,oul si galbenusul,zaharul si sarea. In functie de calitatea cartofului se mai poate adauga putina faina astfel incat sa obtinem un aluat cu care sa putem lucra,chiar daca mai ramane putin lipicios.

Se scot samburii din prune si jumatatile obtinute se presara cu zahar si scortisoara.

Pesmetul se rumeneste in unt/margarina si se indulceste dupa ce a devenit usor crocant.

Cu mana infainata se formeaza galuste care se fierb in apa clocotinda usor sarata. Se scot cu o spumiera atunci cand se ridica la suprafata si se pun direct in pesmet unde se tavalesc bine bine. Sunt bune si caldute si la temperatura camerei.

TIPS-URI

1

eu nu fac cantitati mari asa ca de obicei folosesc cam 800 gr. de cartofi cu coaja alba, dar nu modific restul de ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune