CORABIOARE- fursecuri fragede

de dentistutza in Dulciuri, 26 Noi 2011 | 68252 vizualizari

 

Am reteta de ani buni, de la o prietena pe nume... Romania! Nu stiu ce a fost in capul parintilor ei dar stiu ca sotul ei, atunci cand era nervos ii spunea" ...ai grija ca acusi te ating la tricolor! "...
Reteta este minunata daca preferi fursecuri fragede care se topesc in gura!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt
  • 1 varf de cutit sare fina
  • faina cat cuprinde ca sa nu se lipeasca aluatul de mana
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CORABIOARE- fursecuri fragede:

Untul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Se formeaza rulouri de grosimea unui deget ( de barbat!) care se pun in tava de copt neunsa.    Cu ajutorul unei furculite se traseaza dungi pe suprafata rulourilor care, astfel, se vor aplatiza usor.  Cu un cutit nezimtat se taie feliute.   Se coc la cuptor incins cam 10-12 minute. Trebuie sa ramana aproape albe. Se scot pe un platou si, fierbinti, se pudreaza cu zahar praf vanilat din belsug. Sunt bune dupa ce se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "CORABIOARE- fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu gem de caise